Жестокост към куче...

• 53 170
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 165
  • София
....Второ, в конкретният случай аз не виждам смисъл да се продължава живота на това куче, ....

Къде е разликата, в така горещо препоръчваното от вас "приспиване"?
Само Бог може (трябва) да вземе живота на някого, когато му е дошло времето.
През останалото време ние трябва да помагаме за облекчаването му, с каквото можем.
А ако не можем (или не искаме, като някои господа тук), най- добре ще е да замлъкнем завинаги и да си заврем главите в ....... мишите дупки, в които сме се родили и в които ще си умрем, и поне да не дразним хората около себе си!

Недей да се дразниш толкова, когато някой е на различно мнение от твоето! Изкарай си главата от мишата дупка и се огледай, хората са различни!. Това кой къде ще умре не е твоя работа, не прави такива изказвания, най-малкото е грозно! Не знам защо мислиш, че ако не можеш да промениш нещо трябва да се завираш някъде си, ти всичко ли можеш? Никой не е казал, че не иска да помогне на животинката, аз лично просто смятам, че не може да й се помогне .  Можем и трябва да се борим за това да няма такива изроди на свобода, но да гледаме животни в инвалидни колички - това значи да се правим на Господ. Хората често правят нещата поради егоцентризъм, не виждам защо си мислим че сме велики, и едно животно трябва да се мъчи, защото НИЕ не искаме да се разделим с него...Ние ли сме венеца на творението?

И малко спам Simple Smile, извинявайте предварително. Ако ви се занимава с нещо по-добре помогнете на Пламен да проходи, всеки може да пусне по един смс. Нека изправим едно дете от инвалидната количка, а не да вкарваме кучета в колички! Сигурна съм че ако се пусна кампания за кучето по-бързо ще се съберат средства за него, отколкото за детето, което е нечовешко! Апелирам за хуманно отношение към детето!  bouquet

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 10:36 от benedenia

# 166
О, Бенедения, точно в тази тема не ми е до дребнави заяжданици. Имай си каквото мнение искаш, а аз ще си имам моето! Naughty

Peace

# 167
  • Costa Rica
Честно казано, в такива случаи се чудя дали и аз не съм наред с главата, защото много ми се иска лично да му направя същото, че и да го кастрирам без упойка  #Cussing out

Такааааа, като миролюбива вегетарианка, която е страшно толерантна към повечето човешки слабости, позицията ми по темата е следната - НА ТОЯ ИСКАМ ДА МУ ДЪРЖА РЪЦЕТЕ, ДОКАТО ГО НАБИВАТ НА КОЛ!!!!!

Извинете ме, наистина ми дойде в повече.

Подписах петицията, пуснах линк към нея на няколко чужбински приятели. Толкова мога да направя. И да се моля Този горе да помогне на кученцето и да се "погрижи" за изрода Twisted Evil

# 168
Евтаназия тутакси е единственият ( лично за мен!) логичен избор. Така че минавам на третото:
Истински смисъл ( за кучетата)  намирам  единствено в това,  този случай да бъде използван за повдигане на последна обществена дискусия, за да се решат най-после ужаааасно сложните въпроси за правилата за тези, които отглеждат кучета + да се премахнат най-после безчетните популации от бездомни кучета, които тероризират човешката общност от десетилетия. Едва след като има една нормална среда, в която да се отглеждат кучета можем да говорим и за допълнителното им хуманизиране.  Преди това усилието ми се струва глупаво и безрезултатно - нещо като да мъчиш  Еверест, без да си стъпвал на Черни връх.

Абсолютно това е и моето мнение. Случаят се преекспонира и се полагат някакви нечовешки усилия и средства, при положение, че могат да се вложат в същите тези неща, които изреди..

Присъствала съм на евтаназия на болно куче - просто заспа и си отиде тихо и мирно - по-добре за него и по-добре за собствениците, които много го обичаха. Да се мъчи едно животно 'просто защото' е абсолютно лицемерна любов към животното.

Стопанинът и синът му не искат да приспиват Мими. То е тяхно куче...

Е, щом образцовият стопанин не иска...изведнъж много се е загрижил за нея!

# 169
 Вчера попаднах на това във фейсбука..Ужасена съм! Човек, който проявява подобен садизъм към животни е склонен на същото и към хората. Голям процент от серийните убийци в света са започвали със жестокости и убийства на животни. Трябват ни закони, каквито има в САЩ, където на собствениците с лошо и небрежно отношение към животно да бъдат налагани жестоки санкции, затвор.
Подписах петицията, дано успеем.

# 170
  • на брега на морето
Дано е успешна и вашата кауза, дано проходи кучето.

Наистина преминаваш границите на добрите пожелания,за които толкова ревеш.

http://images.ibox.bg/2008/07/07/2/519x334.gif

Това кученце е родено без предни лапички. Вместо да го убият са поставили протези и са му дали шанс. Покъртителна гледка, но кучето е живо.

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 13:01 от Котьо Тръмп

# 171
Джуличка, поеми дъх.
Коя съм аз - аз съм човек. Кучето не е човек. То е лишено от свободната воля, с която Бог е надарил човеците.
Домашното куче особено, тъй като за него вече не важат природните закони на оцеляване , при които ако беше поставено,  Бог, който толкова спрягаш морализаторски  не  би му дал  и два часа живот - така че, след като от мен зависи какво ще яде, кога ще пикае и дали ще се гушкаме или ще играем бясно, дали ще бъде ваксинирано, или не, дали ще има поколение или не, аз съм тази, която решава дали ще живее или не, според именно моите човешки представи за това кое е хуманно и кое не. Лично моя е отговорността да преценя кое е добро за него, и кое не.
За мен не е хуманен жест това куче да оцелее, именно защото съм сигурна, че то страда и ще страда, дори да има 4 протези или влачи количка зад себе си. Кучето е щастливо, когато тича, играе, лае и скача възторжено към някоя прелитаща пръчка. А не когато не може да прави нищо от това.
То не е човек, който може да хване книга и да чете, да комуникира със себеподобни, да обменя мисли, да прави причинно-следствени връзки, да живее чрез ума си, както много хора, приковани за безпомощността си. То не е човек, който може да впрегне силата на волята си, за да се справи и да продължи напред. То е едно тяло, което страда и няма сила, която да го избави.
То не може да се почеше, не може да се изтръска от дъжда, не може да поеме кокал с лапите, нищо не може да прави като куче. Може да е само жертва на нечии хуманистични виждания, които да го приковат към 2 лапи-колелца точно толкова разпореждайки се с живота му, колкото и аз, решавайки да прекъсна тази агония.
И никакви стравнения между кучета (животни) и хора не може да бъдат давани за пример тук, не сме в 1ви клас.

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 15:57 от 10 c's

# 172
  • на брега на морето
http://vbox7.com/play:0426fd76 

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 16:13 от Котьо Тръмп

# 173
                      Подписах петицията .
                 Садистът си е садист - дали става дума за животни или хора ,
                няма значение.

# 174

Този филм щях да го гледам. Simple Smile
Но не виждам каква е връзката, всички знаем, че кучетата са предани животни.

# 175
Еййй човек да бяха заклали нямаше да напишете толкова страници колкото за това куче....

# 176
Дон, само 12 страници са. Я иди виж за оназ измислена "сага" ББФ колко са страниците..Сигурно минават 300.
Все си мисля, че за озверяването на хората трябва да се пише и дискутира.

# 177
Еййй човек да бяха заклали нямаше да напишете толкова страници колкото за това куче....

ooooh! Много си зле

# 178
  • На земята, която е всъщност звезда.
Дон, само 12 страници са. Я иди виж за оназ измислена "сага" ББФ колко са страниците..Сигурно минават 300.

Peace Интересно дали Дон там е пуснал такава забележка? newsm78

# 179
Моето коте преди няколко години падна от четвъртия етаж и падайки, зашеметен, е излязал на улицата, където го е ударила кола. Няма да ви кажа в какво състояние го намерихме. Задните му крака бяха смлени, предните бяха счупени на две места.
Първото нещо, което ветеринарят предложил на мъжа ми, е била инжекция за хуманно "приспиване", той отказал категорично. Изгледите бяха да остане пълен инвалид за цял живот и да не може дори и в легенчето с тоалетната си да влезе. Приехме факта.
Сега е здрав рижав звяр, леко накуцва със задните си крака, но е щастлив и жив.
Положението на кученцето е много по-тежко, то няма лапички, които да зараснат, но ако съвестен лекар прецени, че може да се направи нещо и ако аз съм собственик, не би ми минало през ум да го "приспя".
Животните нямат нашите философски мисли за нещата от живота (всъщност, ние ги имаме, що се отнася до чуждия живот, за нашия се борим със зъби и нокти). Инстинкт е да искаш да живееш- това е. С обстоятелствата се примиряваш и свикваш.

Ако може да се направи нещо от нас, ако има нужда от средства, от нещо друго- веднага ще помогна, макар и с нещо недостатъчно. Сигурна съм, че и много други хора ще се включат.

Ще следя темата, но след подобни изказвания:

не знам дали има какво още да кажа. Много интересно заключение. Дано авторът е щастлив и в мир със себе си!

Общи условия

Активация на акаунт