Жестокост към куче...

• 55 393
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 600
Още потресаващи издевателства над животни и то извършвани от деца  Shocked.

Този път в Бургас - дърво на обесените котки:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/04/13/dyrvo-na-obesenite-kotki-v-burgas.89256

# 601
  • София
Не искам да отварям този линк. Не искам... И аз имам коте... И макар да знам, че на агресията не бива да се отговаря с агресия, тези новини предизвикват в мен такъв неконтролриуем гняв, че случи ли се това пред очите ми - ще се вкарам в грях, знам си го.

Дано наистина някой ни гледа отгоре, дано държи сметка на изродите, които правят това. Така искам да вярвам, че някога, по някакъв начин ще платят.

В тази връзка - обсъждахме в компания становището на господата с бели престилки как нямало "научни доказателства", че животните имат душа.  И тъй като повечето ми приятели се оказаха на това мнение (всичко било инстинкт), се амбицирах да намеря доказателство за душата на живтотинчетата, която според мен не само съществува, но е по-чиста и по-висша от човешката. Ето - специален поздрав за всички, който ме разплака - куче рискува живтота си, за да спаси друго куче:

http://www.youtube.com/watch?v=DgjyhKN_35g

# 602
Разбрах за Мими едва преди три дни.Онзи ден и вчера бях като болна.Не можех да спра да плача...Искаше ми се  да ида в някоя гора и да крещя до припадък...Все ми е пред очите...
Вселена   bouquet

Ходила ли си някога в свинеферма? Изобщо как може толкова хора да милеят за кучетата и котките и в същото време спокойно да отидат, да си купят пържолка и да си пекнат вечерта с кеф на тигана Sick

# 603
Ходила ли си някога в свинеферма? Изобщо как може толкова хора да милеят за кучетата и котките и в същото време спокойно да отидат, да си купят пържолка и да си пекнат вечерта с кеф на тигана Sick

И крачетата на Мимка сега изядени ли са ? Затова ли са отрязани?
Тези въпроси ги обсъдихме много отдавна в темата, чети, преди да се опиташ да блеснеш!

Аз не ям месо, имам си вътрешни задръжки за това- чисто психологически. Но не обвинявам хората, които ядат. И хищните животни не обвинявам, че им е такава природата. Но няма друго животно, което за "кеф" да осакати до смърт животно, което няма намерение да яде. И тогава не го осакатява- просто го убива и го изяжда- законът на джунглата, инстинкт за оцеляване. Онзи урод нямаше ли да оцелее, без да реже кучешки крака?

Линка с котенцата няма да го отворя. Ако е дело на деца, родителите трябва да вземат мерки- спешни и категорични. Трябва консултация с психоаналитик- трябва да бъдат задължени да я направят и да им лекуват болните мозъчета.
Ако е дело на пълнолетен- мястото му не е на улицата. Изроди!

# 604
  • Пловдив
Относно месото, аз откакто гледах филма Земляни, купувам само пилешко  Peace
От няколко години не взимам нищо от естественна кожа, дори за обувките се съобразяваме, убедена съм, че всеки който гледа филма няма и да помисли да носи палто с естествен косъм  Tired

# 605
От дете обяснявам на всички да спрат да носят дрехи от кожа, ненужно е.Не сме първобитни, отдавна са измислени изкуствените материи.Винаги съм изпитвала почит към животните, усещането за равни.Те са били най-добрите ми приятели.Никога не са ме наранявали.
Месо не искам да ям, присяда ми всяка кървава хапка.Така го чувствам.Не мисля, че светът ще изгуби нещо, ако спре да консумира месо, просто сме се завъртели в един порочен кръг, отглеждаме безброй животни, после брутално ги убиваме,и така.Нищо не се променя, докога ли?

# 606
Нищо не се променя, докога ли?
Докато я има Земята, дотогава Sad.
И как да се промени... предвид линка най-отгоре?!

елиас, щом дете посяга на коте, куче или всякакво друго същество значи, че всичко е загубено. Няма да помогне нито родител, нито психоаналитик. Любовта към животното, цветето, дървото се възпитава от люлката буквално.
Моят син е на 2 години и 8 месеца. Заедно храним кварталните котки и кучета, цветя и храсти единствено и само гали по листенцата, защото мама му е обяснила, че дървото и цветето ги боли, когато се късат и шлевят просто ей-така.
За онези деца е много, много късно, но се моля никога повече да не посегнат на животно, макар че само се залъгвам. А така ми се иска да е истина...

# 607
  • Costa Rica
Абсолютно подкрепям предишните постове. А "Земляни" ме мисля, че ще имам сила да го изгледам. Sick

Да ви пусна една клюка, от която съм  #Sniper Говорих със синчето на един дряновски полицай. Оказва се, че сред тамошните ченгенца се шири версията, че чудовище изобщо няма, а крачетата на Мимето са откъснати от капан. Няма да коментирам колко (не)достоверно звучи, но е много удобничък начин да рапортуват за добре свършената работа Rage Rage Дано да не е вярно!

# 608
От няколко години не взимам нищо от естественна кожа, дори за обувките се съобразяваме, убедена съм, че всеки който гледа филма няма и да помисли да носи палто с естествен косъм  Tired
Но във филма,ако не се лъжа,показаха и как се отглеждат пилета-наблъскани горките едно в друго,изплашени до смърт.Не беше ли така?

# 609
  • На земята, която е всъщност звезда.
Организациите за защита на животните отдавна протестират срещу точно такова отглеждане на животни. Специално за пилетата лице на кампанията беше Памела Андерсън.

# 610
  • out of space
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/04/13/dyrvo-na-obesenite-kotki-v-burgas.89256

Кретенчетата с дървото на котките живеят в Меден рудник, там 90% са мръсни мангали.

# 611
Да,съгласна съм.Но аз очаквам с вълнение какво ще ми върне като отговор violenza.Хубаво е,че не купува естественНа кожа и няма палто с косъм,но след като е толкова потресена от филма,защо яде пилета?Ето кое мен ме потриса-лицемерието в някои псевдозащитница.Аз не режа крака на кучета,не ги ритам и малтретирам,обаче имам палта с косъм,естественНо.

# 612
  • Пловдив
Но във филма,ако не се лъжа,показаха и как се отглеждат пилета-наблъскани горките едно в друго,изплашени до смърт.Не беше ли така?
Да, така е Peace но не мога да забравя онези големи влажни телешки очи, пълни с болка, при пилетата е по-различно някак !
От доста време издирвам яйца от свободни кокошки, но всички кутиии са с код, започващ с 3-ка, което означава, че са гледани в клетка, просто нямам избор Tired

# 613
Ще падна от смях.

# 614

Кретенчетата с дървото на котките живеят в Меден рудник, там 90% са мръсни мангали.
Вижте фона на който са снимани децата. Вижте дрешките им.  Помислете какъв ли е животът им, какво виждат и какво чуват в домовете си. Помислете и кой им е пречупил така душичките, и ги е направил такива "кретенчета".
Бедността ражда порока.
Докато деца живеят в такава мизерия (материална и духовна), всяко хленчене за телета, прасета, пилета, котки, кучета и други животни ми изглежда абсолютна демагогия.

Общи условия

Активация на акаунт