Жестокост към куче...

• 53 087
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 690
  • на брега на морето
Ти нямаш трогателни истории.  О, милата Шанел, тя обикновено е много груба, но пък душата й е нежна.

Престанете да ме разплаквате!Хълцук.

Плачи, плачи,  smile3545 Нали не си услужвала на никого с профила си?

# 691
  • София
Уникално затрогващо стихотворение на Есенин е постнал един човек тук:
http://forum.dog.bg/index.php?s=&showtopic=33075&view=fi … post&p=800378

# 692
  • Варна
И въобще как ви минава през акъла да сравнявате дете и куче!

И що не? И децата, и кучетата имат място под слънцето и не са на тази земя за да ги малтретират и да им режат крайниците. Ако пък не можеш да го схванеш... сори, няма какво да се обясняваме повече.
Аман пък от възмутени - как можело да се сравняват. Ще ги сравнявам и още как! Да не говорим, че от известно време все повече се убеждавам, че животните определено са по-добри от някои хора!

# 693
Уникално затрогващо стихотворение на Есенин е постнал един човек тук:
http://forum.dog.bg/index.php?s=&showtopic=33075&view=fi … post&p=800378

Cry  Cry Cry

# 694
мОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАСТРИРА БРЕМЕННО КУЧЕ?

# 695
Не!То и да не са бременни стават усложнения, а така има опасност и за бебетата, и за майката.
Не може ли да се изчака, защо е спешно?

# 696
  • Costa Rica
Да, ако не ти пука за кученцата.

Включете се в сръбската група във фейса http://www.facebook.com/group.php?gid=71225888053&v=info#!/group.php?v=wall&gid=71225888053
Предупреждавам - не гледайте снимките!!! (освен ако не се казвате Шанел Wink )

# 697
  • Варна
Ох, вече простоооооо....
Кое животно би причинило на друго това??? Ей така, от злоба. После как сме можели да сравняваме хора и животни. Да, как може наистина. Това е обида за животните.

# 698
Не ми е спешно и не става въпрос за конкретен случай, но го няма регламентиро никъде. Нито в закона за ветеронарно медицинска дейност, нито в закона за защита на животните. Поне аз не видях.
Моля, ако някой знае къде има такова инфо да пише.

# 699
Аз не съм лекар, но покрай животните ми съм се интересувала за кастрацията и възможните усложнения от нея.Чувала съм, че добър екип може да направи кастрация на бременно животно, но е възможно да има лоши последствия.Организмът на майката е лабилен по време на бременност, така че не е добре да се рискува.Ще потърся някаква информация от лекари и ще пиша, за по-голяма достоверност.

# 700
  • Costa Rica
Прочетете това:
(нарочно не го давам като линк, за да може да избоде очите на колкото се може повече бабки, птичи грипчета и резачки с кожени палтенца)

Кучето Мима сложи протеза на осакатеното ни общество

Иво Дернев

Четири отрязани лапички. Един болен мозък. И едно клето създание с влажни очи. Тази история прикова вниманието на държавата и събуди нещо в нея. История, която прикачи протези на осакатеното ни общество. Поне така ми се иска. Една група от хора, които явно винаги са били будни, отвориха още по-широко очи и излязоха на улицата с четириногите си приятели и с мисия. Дали ще ги чуят тези, които трябва да изострят слуха си? Вероятно не! Те са глухи. Но ние ги чухме и видяхме. А тези, които рипнаха срещу тази справедлива кауза не се отличават от онзи, който отряза краката на Мима. Те не искат държавата ни да проходи. Тъй като тук не става въпрос за дертове на един пес, а за кучешкия живот, който водим. За човечността, която трайно забихме някъде на дъното в празните си стомаси и тъмните ъгълчета на скотското си мислене. Мима не е жертва на изверг. Лапичките й отрязахме ние. И се хилехме, докато кършим костта и късаме плътта с брадвата. Защото уродливостта я моделираме всички ние- с неистовата борба за хляба и силикона, с Биг Брадър Фемили, с Радка Пиратка, с мечтите за Бентли, със злобарията, с простотията. Време е да приберем брадвата. Тя отдавна мина през кокала. Мима е без крачета и няма да тича отново. Но ние може и да проходим.

...

# 701
  • Пловдив

Включете се в сръбската група във фейса http://www.facebook.com/group.php?gid=71225888053&v=info#!/group.php?v=wall&gid=71225888053

Немога да повярвам, че и там имат случай на куче с четири отрязани крака Shocked и случката е от вчера Tired

# 702
  • София

Немога да повярвам, че и там имат случай на куче с четири отрязани крака Shocked и случката е от вчера Tired

Защото много се писа за нашия случай, затова. Както със самоубийствата - живеят 3 души, лабилни, в един блок; накрая единия не издържа, самоубива се, и това действа като катализатор за останалите и до седмица - две и те опитват.

Така и тук. Има мноооого изрод по тая земя и за съжаление многото гласност около едно зверство провокира и останалите да покажат на какво за способни.

# 703
  • на брега на морето

И тук ли се навря smile3513

# 704
А това магаре какво ли е сторило милото?
http://frognews.bg/news_17527/Brutalno_video_raztarsi_zashtitnitsite_na_jivotni/

Добре, че махнаха клипа  Cry

Общи условия

Активация на акаунт