Жестокост към куче...

• 53 073
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 675
Какво общо има човешката жестокост с последните коментари?Възможно ли е да се направи сравнение между дете и животно?Аз не мразя животните,не съм постъпвала зле с тях и ако бях по характер споделителна,щях да ви разкажа истории,след които щяхте да ме гледате с топлота и симпатия.Но първо на мен не ми пука за всеобщото неодобрение и после,аз наистина поставям човекът пред животното.Ако трябва да избирам,изборът ми е ясен.В природата има йерархия,друг е въпросът,че по-силния трябва да се грижи за по-слабия.Човекът се грижи за животното.Има хора,които режат краката на кученца,убиват делфини и всякаква твар,но има хора,които са до такава степен надъхани на тема животни,че просто започваш да се съмняваш в умствените им качества.И двете крайности за мен са крайно неприемливи.Кукуригуууу.

# 676
  • на брега на морето
Всеки твой отговор усилва увереността ми, че още не си пораснала. Не тропай с крак. Ти нямаш трогателни истории.  О, милата Шанел, тя обикновено е много груба, но пък душата й е нежна.
Не те питаме и за твоя избор нито за чийто и да е друг. Не ти казваме да обичаш или мразиш. Казваме, ЧЕ ЖЕСТОКОСТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ. Позволи на останалите да изразяват емоциите си по своя си начин и да избират кого и как да обичат. ЗАрежи природата, ти тук не можеш да се държиш балансирано. Облечи си палтата от естествена кожа едно върху друго и излез на въздух. И гледай да не дрънчИш много.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 16:15 от Котьо Тръмп

# 677
...а и не следя кучкарски теми.
Какво правиш тук тогава?
Защото освен да се заяждаш и да ръсиш тотални недомислия, друго не правиш?

# 678
...Но първо на мен не ми пука за всеобщото неодобрение ...

Не си длъжна да ти пука. Всеобщо одобрение няма. Затова има закони- ако ги нямаше, всеки щеше да си прави каквото му е на душа, без да му дреме за нищо. Не че сега не може- може и още как...но трябва да си понесе последствията.

# 679
  • Пловдив
Я оставете Шанелчето да се развива Mr. Green  и вижте какви подаръци Мимето е получила, че и бродирана възглавничка си има момата Crazy

http://sites.google.com/site/grijaipodslon/Home/mima-simvol-na-p … -mimi-06-04-10-04

и един поздрав от четириногите ни приятели:

http://vbox7.com/play:51584e4e

# 680
... вижте какви подаръци Мимето е получила, че и бродирана възглавничка си има момата Crazy

http://sites.google.com/site/grijaipodslon/Home/mima-simvol-na-p … -mimi-06-04-10-04

и един поздрав от четириногите ни приятели:

http://vbox7.com/play:51584e4e

Heart Eyes Душичката тя!

# 681
violenza, пак ревнах, като гледам снимките на това пленително животинче.
Много ми е симпатична Heart Eyes.
А всъщност така силно ми се свива сърцето...

# 682
  • На земята, която е всъщност звезда.

Крайно време е да си изпиеш хапчетата. newsm78

# 683
  • Пловдив
А всъщност така силно ми се свива сърцето...

Защо, макар и без крака тя е обичана, има дом и според мен е щастлива, в предишния й животът  на верига с къшей хлаб, па макар и с крачета, не мисля, че е била щастлива от това, сега получавала толкова ласки и любов, аз се радвам за нея  Grinning

# 684
  • на брега на морето
Много ми се иска да я видя и да я гушкам.

# 685
Много ми се иска да я видя и да я гушкам.

И аз това си помислих. Направо ми се ще да погаля монитора  Heart Eyes
Вижте какво нещо е- един изрод и отсича крачетата за миг, а други хора и бродират името на възглавничка, превеждат пари за нея и я гледат като бебе. Кое ни прави толкова различни?!

# 686
  • Припят, Украйна
Цитат на: елиас
Вижте какво нещо е- един изрод и отсича крачетата за миг, а други хора и бродират името на възглавничка, превеждат пари за нея и я гледат като бебе. Кое ни прави толкова различни?!

Имануел Кант го е казал хубаво преди доста време. Цитирам по памет:

"Има две неща на този свят, които никога няма да спрат да ме удивляват - звездното небе над мен и моралният закон в мен".

Ето това е нещото, което ни прави различни. Някои са слепи за тези две простички неща и оттам идва разликата между садиста-урод, осакатил животното и Човека, който се е погрижил за него. Да си Човек се определя не от биологичния ти вид, а от делата ти. Парадоксалното е, че има много животни, които са в по-голяма степен Хора от доста "човеци". Но истински ценното е невидимо за очите....

# 687
Филкам Hug

Момичета, мисля, че не разбрахте съвсем Бабилия и Шанел.
Те не омаловажават садизма, било той упражняван върху кученце, детенце или вече пораснала майка, например.
Въпроса е общ. Какво правим ние, за да осигурим безопастността на всички наши любими същества- били те децата ни, или четириногите ни любимци.
Да не забравяме, че в този филм има едни хора, на които им се плаща от нашите данъци да се грижат за бездомните кучета, както и да намират топъл и защитен дом за децата без родители.
И тъй като е очевадно, че тези хора правят малко, или нищо, ние взимаме нещата в свои ръце.
Радвам се на всеки човек, сторил добрина- без значение дали е към човек или животно. Hug

# 688

Имануел Кант го е казал хубаво преди доста време. Цитирам по памет:

"Има две неща на този свят, които никога няма да спрат да ме удивляват - звездното небе над мен и моралният закон в мен".

Ето това е нещото, което ни прави различни. Някои са слепи за тези две простички неща и оттам идва разликата между садиста-урод, осакатил животното и Човека, който се е погрижил за него. Да си Човек се определя не от биологичния ти вид, а от делата ти. Парадоксалното е, че има много животни, които са в по-голяма степен Хора от доста "човеци". Но истински ценното е невидимо за очите....

Peace Благодаря! Въпросът ми беше малко риторичен, но постът ти ми помогна да формулирам хаоса в мислите си Hug

# 689
Ти нямаш трогателни истории.  О, милата Шанел, тя обикновено е много груба, но пък душата й е нежна.

Престанете да ме разплаквате!Хълцук.

Общи условия

Активация на акаунт