Жестокост към куче...

• 52 948
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 795
Ясно, на вашите деца няма да се случи.

Не Трещи, явно наистина не искаш да разбереш за какво става на въпрос в зададената тема. А, че и на мене са се случвали нелепи, страшни и ужасяващи неща , както и на други мои близки от същества от животинският свят/дори и от най-безобиден животински вид/, не означава, че трябва да обезглавявам всичко около себе си. Да, страх ме от някои животински видове, но това не означава, че трябва да ги изтребвам, и да ги мразя. Сори, ама аз така ги разбирам нещата. Предпочитам да запазя човешкото в себе си, а не да оскотявам.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 18:04 от dunavska baba

# 796
Да, дунавска.  И аз нямам намерение да осакатявам кучета. Но когато в тази тема кажа , че съм против бездомните кучета и стопаните, които си разхождат кучетата, без да се съобразяват, се приема , че съм чудовище и  излизам от къщи с пистолет за кучета.  И стрелям всички наред.

# 797
Да, дунавска.  И аз нямам намерение да осакатявам кучета. Но когато в тази тема кажа , че съм против бездомните кучета и стопаните, които си разхождат кучетата, без да се съобразяват, се приема , че съм чудовище и  излизам от къщи с пистолет за кучета.  И стрелям всички наред.

Ами ти така го казваш, просто.

Писна ми да дъвча едно и също. Никой не иска да има бездомни животни, любителите на животните най-малко от всички. Такова порода "безстопанствено куче" няма, че да си против тях. Безстопанствени са, щото...всички знаем, дъвчихме го `амнайсет пъти.
Никой не иска собствениците да си разхождат кучетата без каишка. Друго мнение не съм чула в нито един пост, никъде.

Обаче- кой е виновен за тези два факта   smile3511  Ей това проумейте. Хората сме виновни.
Затова поне сега замълчете и спрете с умните приказки, защото така си губим времето в глупави спорове.

Искаме нормални, адекватни, работещи закони. Те ще позволят на теб да спиш спокойна, че няма да те изяде съседският пинчер, разхождащ се без каишка; ще помогнат и на мен да спя спокойна, че същият този съсед няма да реши, че вече не се нуждае от пинчер и просто да го изхвърли като непотребна вещ.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 18:29 от елиас

# 798
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да, дунавска.  И аз нямам намерение да осакатявам кучета. Но когато в тази тема кажа , че съм против бездомните кучета и стопаните, които си разхождат кучетата, без да се съобразяват, се приема , че съм чудовище и  излизам от къщи с пистолет за кучета.  И стрелям всички наред.

За мен проблемът с теб е, че ти го казваш, като си съчиняваш лъжи, в които обвиняваш останалите в темата. И когато те разобличат се правиш на ударена, а иначе много се периш. Laughing

# 799

Те ще позволят на теб да спиш спокойна, че няма да те изяде съседският пинчер, разхождащ се без каишка;

елиас, това не е ли малко тенденциозно?

# 800

Те ще позволят на теб да спиш спокойна, че няма да те изяде съседският пинчер, разхождащ се без каишка;

елиас, това не е ли малко тенденциозно?

Не е тенденциозно,образно е. Айде, нека е доберман-пинчер.

# 801
Защо възродихте стар спор не знам, мислех си, че това отдавна го предъвкахме. Караме системата да заработи и след има-няма 10 години бездомните животни ще са в приютите, всеки стопанин ще си води кучето на каишка и всеки, който реже крака ще си получава наказанието от закона(защото от възмездието така или иначе ще го получи).
В тази връзка ще дават репортаж по новините на Нова, че депутатите се задействат и се канят в кратки срокове да приемат закона.Гледайте, да разберем, какви ще ги свършат!

Иначе в Сърбия общината пое разходите за протези и лечение на осакатеното там кученце.Освен това работят върху проект за изграждане на мрежа от приюти.До онзи ден водиха война и пак са по-напред от нас.

# 802
  • Smallville
Да, дунавска.  И аз нямам намерение да осакатявам кучета. Но когато в тази тема кажа , че съм против бездомните кучета и стопаните, които си разхождат кучетата, без да се съобразяват, се приема , че съм чудовище и  излизам от къщи с пистолет за кучета.  И стрелям всички наред.

Ами ти така го казваш, просто.

Писна ми да дъвча едно и също. Никой не иска да има бездомни животни, любителите на животните най-малко от всички. Такова порода "безстопанствено куче" няма, че да си против тях. Безстопанствени са, щото...всички знаем, дъвчихме го `амнайсет пъти.
Никой не иска собствениците да си разхождат кучетата без каишка. Друго мнение не съм чула в нито един пост, никъде.

Обаче- кой е виновен за тези два факта   smile3511  Ей това проумейте. Хората сме виновни.
Затова поне сега замълчете и спрете с умните приказки, защото така си губим времето в глупави спорове.

Искаме нормални, адекватни, работещи закони. Те ще позволят на теб да спиш спокойна, че няма да те изяде съседският пинчер, разхождащ се без каишка; ще помогнат и на мен да спя спокойна, че същият този съсед няма да реши, че вече не се нуждае от пинчер и просто да го изхвърли като непотребна вещ.

Това изчерпва темата,няма какво друго да се каже.  202uu

# 803
  • София
Няма смисъл от дебати. Такава съвест и култура се изграждат през първите 7 години от човешкия живот. Дори и 7 са много. На тези години на мен никой вече  няма успее да ми внуши омраза към животните, респективно природата, Вселената. И така ще възпитавам децата си, знаейки, че ще изпитат много болка заради тази любов. Обичащият винаги е уязвим. Когато някой иска да те нарани е достатъчно да посегне на произволно животно, дори не е нужно да е твоето. Защото обичащият го боли и за онова осакатено куче в Сърбия, и за другото в Дряново. Никога, никога няма да мога да забравя очите на Мими. Дни наред не можах да сложа нищо в устата си и все още безкрайно много ме боли. Срем ме е да се нарека човек, предполагам ми вярвате.

Моето коте беше осакатено от съсед, защото му бе абсолютно ясно, че така НАЙ-СИЛНО ще ме нарани и за това няма да получи наказание. Да, нарани ме. В последствие установих, че този случай е причината да получавам астматични пристъпи единствено и само в като видя кьоравото си коте.
След време съответният преби пред очите ми едно куче, което се оказало в неговия двор - добро и безвредно същество, никому нищо не сторило. Единственият му грях е, че се е родило в нечий дом и е било изхвърлено от Човека, щото така му е било кеф. И просто иска да живее, нормално, живинка ... И всичко това - само за да ме нарани. Е, да, но за това отново няма да получи наказание - нито заради животното, нито заради мен.

И аз не искам жестоки и агресивни хора да се разхождат по улиците. Не мисля, че там им е мястото. Но все още никого не съм осакатила и не съм намразила целия човешки род заради такива. За сега. "Избягвам да общувам с хората, за да не стана мизантроп", беше казал някой /Е. Фром ми се върти в главата/. Ей от това ме е страх.
Така ли следва съвременният човек да решава проблемите - не искаме да има бездомни деца, защото крадат, дайте сега да ги осакатяваме или /недай Боже/ умъртвяваме. Каквото ни пречи, да бъде унищожавано. И пенсионерите само живеят на гърба на младите, непрекъснато боледуват, тежест са за децата си, здравно-осигурителната система, каква полза има от тях... Аргументи - много и всякакви...

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 21:50 от Емел

# 804
  • на брега на морето
Трещерице, да не те е изпуснала акушерката?

# 805

Не знам, не си спомням. А теб?

# 806
Всичко това е като топка сняг,която се търкаля по склон-набира още и още маса.Ако не се спре някъде.

# 807
  • На земята, която е всъщност звезда.

Най- вероятно я е изпуснала в торбата с лъжите... newsm78

# 808
  • София
.... Но когато в тази тема кажа , че съм против бездомните кучета и стопаните, които си разхождат кучетата, без да се съобразяват, се приема , че съм чудовище и  излизам от къщи с пистолет за кучета.  И стрелям всички наред.

Тази тема НЕ Е за това. ЕТО Я твоята тема-  Помощ! Агресивни бездомни кучета    Там си се оплаквай, стреляй и псувай с цялата дружина.
Ай стига провокатори в тази тема! Мине не мине ден и се появи някой "мозък" с блестящи неадекватни идеи. ТАЗИ тема е за друго, проумейте го и не се мешайте в нея!

# 809
  • на брега на морето

Не знам, не си спомням. А теб?

Не. Аз съм специална.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 08:25 от Котьо Тръмп

Общи условия

Активация на акаунт