Машина за хляб-30 част

• 69 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • Разград
Здравейте! Доста про4етох, но не разбрах, може ли да се отваря хлебопекарната непосредствено преди пе4ене за да се поръси отгоре със захар или друго, или може да се отваря само по време на звуковия сигнал?

Можеш да отваряш за намазване и поръсване,но трябва да стане бързичко.

# 181
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Здравейте! Доста про4етох, но не разбрах, може ли да се отваря хлебопекарната непосредствено преди пе4ене за да се поръси отгоре със захар или друго, или може да се отваря само по време на звуковия сигнал?

Можеш да отваряш за намазване и поръсване,но трябва да стане бързичко.
Аз по принцип пипам бързо  Grinning Сега ще се мъ4а да изрепетирам козунака за Великден, евентуално ако ми излезе някакъв проблем ще пиша пак.

# 182
Козунак
150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

Това е рецептата. Как да сметна за 750 гр ли е или за 1 кг?

А в рецептата за козунака на Венета е дадено    1 пак. +  1 непълна мерителна лъжичка от 2,5 мл суха мая . как да разбера колко грамово е пакет4ето което използва тук?

# 183
  • Разград
Вивианка,събираш грамажите на продуктите и готово.Тази рецепта е за 1 кг.А за маята,предполагам става въпрос за пакетче от 7 гр.Препоръчвам ти прясната мая.

# 184
Вивианка,събираш грамажите на продуктите и готово.Тази рецепта е за 1 кг.А за маята,предполагам става въпрос за пакетче от 7 гр.Препоръчвам ти прясната мая.
Ох, благодаря! Много се притеснявам дали ще ми се получи, въпреки че и да не стане не е фатално. Малко обърках темата с козуначената, но понеже ще го меся и втасва в хлебапекарната та затова.

# 185
  • Разград
Ох, благодаря! Много се притеснявам дали ще ми се получи, въпреки че и да не стане не е фатално. Малко обърках темата с козуначената, но понеже ще го меся и втасва в хлебапекарната та затова.

Не се притеснявай.И да не стане-важен е опитът.Така ще знаеш какво точно да поправиш следващият път.

# 186
 book cook Благодаря Ви, с две думи разбрах от всекиго и вси4копо малко и пове4е фантазия

# 187
С Вас съм, пека почти през ден, просто все по малко време имам да пиша.
Една приятелка ме запали по торти и вися в другата тема, но за вас не забравям и задължително ще се върна! Heart Eyes

# 188
Аз минах през тортите вече  Laughing Сложно ми е обаче. С вкуса се справих, но на вид изобщо не мога да ги докарам  Rolling Eyes С хляба определено съм по-добре  Blush Ето например Експресния хляб от книжката, който набързо спретнах днес

Нали реших проблема с горната коричка, сега съм смела, пробвам всички програми.  Laughing Довечера мисля да пробвам Сладък хляб с едно панетоне. Та да попитам, не е ли малко това 4с.л. мляко, 2 яйца и малко масло на 260 брашно?  newsm78 Или само така ми се струва?
Anddrea, ужасно съжалявам, че ти се е паднала такава машинка. Дано успееш да я смениш за 3000, желая ти го от сърце! При мен хляба се изпича перфектно от първия път, само цвета на коричката беше проблем.

# 189
meqsи аз съм със ЗЕЛМЕР-машинката си е много добра.Нищо лошо не смея да кажа,че да не ме чуе злото.Колкото за козунаците-като си избереш рецепта,нека машината да омеси и втаса,извади тестото,оформи,втасай на толичко,докато се удвои/вече не в машината/ и печи във фурната.Щом си добра на печенето,ще успееш.Този,който аз правих стана и вкусен и на конци,само че аз го изгорих малко отдолу.

eli dechkinкъде  в Русе намери брашното?

# 190
  • Русе
 lidan, с коя програма правиш козунак на Зелмера

# 191
  • Русе
lidan, в Метро. Никъде другаде не намерих.

# 192
Здравейте на всички!Някой може ли да ми даде преведени програмите на ларедутските хлебопекарни с една бъркалка, ще може ли да ползвам рецептата за бърз хляб от мулинекса  в тази хлебопекарна?Може и на лични. newsm78

# 193
eli dechkin,благодаря за инфото-ще отида до Метро.

Amber,аз месих и втасвах на 4 пр. френски хляб/така беше писал някой,мисля баба Станислава/Но сега ще правя на  7 пр.месене и втасване/защо пък там да не стане/Пуснах месене,след 15 мин спрях и пуснах втори път-меси и капвам по малко мазнината,след 15-16 мин пак спрях и пак пуснах отначало-меси и втасва и гледах да се удвои.Спрях на оставащи 3.06 / от 3.50  до 3.06.На намаслен плот  с мазни ръце разделих на 2 и всяка част по на 3 и оплетох,както мога.Сложих в две кексови продълговати тавички,втасвах на леко затоплена фурна,докато се удвои и пекох във фурната .

tristiaхлебчето ти много ми харесва,направо е за изложба.

# 194
здравейте, на моята машина няма специална програма за месене, тук прочетох, че някои използват тази за френски хляб за козунаци
 веднъж правех хляб на основната програма и се опитах да я спра и да започна отново, но не се получи. как спирате програмата Blush newsm78

Общи условия

Активация на акаунт