Машина за хляб-30 част

• 69 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Лабрекс, да се допълня. Много ти е интересна темата, грабна ме веднага. Отивам да чета и да се уча (на стари години). Благодаря Simple Smile

# 241
Здравейте , момичета . Имаме хлебопекарна Мулинекс , модел 5003 . Досега колкото и пъти да съм се опитвала да правя козунак / ползвам рецептите от книжката и програмата която е посочена / но се получава незадоволително поне за мен . Повече прилича на сладък хляб , отколкото на козунак . Не става на конци и даже не е толкова сладък. Много ми се иска да успея да направя за великден и ще се радвам ако ми дадете идеи   bouquet  bouquet

# 242
  • София
Mindi, аз съм със същата машина, но по рецептата от книжката си става по-скоро кекс. Няколко пъти бях правила козунак, по рецепта на Пина там и стана много хубав- пробвала съм и на програмата за сладък хляб, и на тази, за френски хляб,понеже прочетох,че повечето го правят на нея. И при двете се получава много хубав,на конци и бухва до капака. Провалите ми започнаха,когато смених рецептата и започнах само да меся в машината,защото искам да е в по-голямо количество Twisted Evil За да е сладък, в темата за козунаци имаше предложение да се добавя по около 1 с.л течен подсладител на около 600 гр брашно /дори сложих 1 1/2 и беше перфектен за нашия вкус,че на моя все не му стига захар/. Тогава тестото не става тежко и си втасва нормално.

# 243
  • Варна
Mindi, аз съм със същата машина, но по рецептата от книжката си става по-скоро кекс. Няколко пъти бях правила козунак, по рецепта на Пина там и стана много хубав- пробвала съм и на програмата за сладък хляб, и на тази, за френски хляб,понеже прочетох,че повечето го правят на нея. И при двете се получава много хубав,на конци и бухва до капака. Провалите ми започнаха,когато смених рецептата и започнах само да меся в машината,защото искам да е в по-голямо количество Twisted Evil За да е сладък, в темата за козунаци имаше предложение да се добавя по около 1 с.л течен подсладител на около 600 гр брашно /дори сложих 1 1/2 и беше перфектен за нашия вкус,че на моя все не му стига захар/. Тогава тестото не става тежко и си втасва нормално.
Освен захар добавяш и от подсладителя така ли?

# 244
докато се усетя и нова тема Confused
аз все още съм на вълна козунаци, но да ви следя все пак Peace

# 245
Успях ! newsm44  това е резултата http://zuzi1.snimka.bg/cooking/kozunak2010.487373
newsm51 благодарности на всички които споделиха опита си и направиха възможно и аз да направя козунак.

# 246
За да е сладък, в темата за козунаци имаше предложение да се добавя по около 1 с.л течен подсладител на около 600 гр брашно /дори сложих 1 1/2 и беше перфектен за нашия вкус,че на моя все не му стига захар/. Тогава тестото не става тежко и си втасва нормално.

Тук мога да поспоря доста , но щом така ви харесва , мир да има  Peace

За тези , които предпочитат по-сладки козунаци е по-удачно да си увеличат захарта , като заедно с това увеличат и маята.

Зузи newsm10

# 247
  • София
kapri_z ,наистина не съм прочела правилно. Peace
За програмата от 1,20 мин-ами не ми харесва как става хляба.И тук съм чела мнения на съфорумки,че резултата не е добър,и мои близки са правили на такава програма-на нито една не и се получи хубав хляб.Аз за четирите години ,откакто имам машинката,съм пробвала поне 3-4 пъти-резултата е плачевен.Вероятно бъркам нещо,не зная,а и няма значение.

# 248
 Зузи ,браво-много хубави козунаци.дано и на вкус са така,както и на външен вид...

Скоро не съм се включвала,но няколко пъти правя сполучлив хляб,който искам да споделя от това брашно

по тази рецепта за основен хляб 750 гр
300мл прясно мляко
3 с.л. олио
2 ч.л. сол
2 ч. л.захар
500 гр брашно
2ч.л.мая
аз слагам и бяло брашно.хлябът става вкусен и дунапренен-не се рони

този е от снощи...

от късите програми и аз не съм доволна-мисля,че програмата трябва да е поне 2 часа...

# 249
  • София
Успях ! newsm44  това е резултата http://zuzi1.snimka.bg/cooking/kozunak2010.487373
newsm51 благодарности на всички които споделиха опита си и направиха възможно и аз да направя козунак.

А как ги раздели така - 2 козунака в една тава, би ли обяснила?  Praynig Точно тук и аз имам проблем, че нямам достатъчно съдове.

# 250
А как ги раздели така - 2 козунака в една тава, би ли обяснила?  Praynig Точно тук и аз имам проблем, че нямам достатъчно съдове.

Зузи забегна да яде козунаци  Wink Ето тук дядо Хаджи е обяснил как става номера   bouquet

# 251
Бързата програма при мен е много удачна. Последното хлебче, което показах е правено с нея. Много вкусно и мисля обикновен хляб все на нея да правя. Явно зависи от машината, от личния вкус и т.н.
Зузи перфектни козунаци. Ако успея и аз като теб, ще съм най-гордия човек на света  Crazy
Аз да си покажа панетонето:

Попрепече се, но нали си имам едно наум с тая горна коричка, до край го държах  Laughing Това на средна коричка го пекох, явно трябва на светла. Дупките отгоре са от моите пръсти. Бутнах го и за да не падне така забучих лапа в него, че го пробих Joy На вкус обаче е жестоко. Благодаря за рецептата (не знам на кой е, взех я от Съвети и още рецепти)!   bouquet

# 252
Аз си чакам козунака да втаса и между другото досаждам тук като черна станция  Joy

Tristia, печи на "светла" за да не ти става дебела страничната кора.Не обръщай внимание на горната , тя винаги става малко-по светла , не се подвеждай по нея  да допичаш. Абе , що толкоз сте се хванали за тази горна коричка не разбирам , ми той и заводския хляб  не е тъмно кафяв отгоре , ама кусур никой не му търси  newsm78

# 253
kapri_z, яд ме е че не съм снимала първите хлябове да видиш. Направо чисто бяло беше отгоре. Затова. Иначе не ми пречи да е по-светла. А сега не съм свикнала, че уж машината е оправена и все не смея на светла коричка  Rolling Eyes

# 254
Tristia , ако това което виждам е печено на средна степен без допичане , то не мисля , че има проблем да пробваш на по-светла коричка , ако искаш.

В рецептата има ли яйца и мляко?

Общи условия

Активация на акаунт