Машина за хляб-30 част

• 67 642
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Да се отчета и аз. Правих козунаците по рецепта на max-mama като при сплитането сложих плънка- смес от орехи,захар,канела и стафиди и нарязан локум. Много вкусни станаха, но нямам конци, а и малко обърках рецептата... сложих цяла мая вместо половин,та тестото щеше да прелее от машината. За другите козуначета при месенето сложих нарязани бадеми,стафиди и сушени кайсии докато меси,програма месене и втасване. Нещо не ми втасаха перфектно, но на вкус са страхотни  Sunglasses

# 466
  • София
Мили приятели, желая на всички светъл Великден, здраве, веселие и много, много обич.
Бог да закриля вас и семействата ви!

# 467
  • Географският център на България-Габрово
Ето представям Ви козунак номер едно.Наред и и номер две но в момента е на цикъл второ втасване.

http://store.picbg.net/pubpic/D2/25/0a6ce692e746d225.jpg

# 468
  • София
не съм се вяствала от "100 години", но сега имам да се отчитам  Mr. Green

правих питка за прощъпулника на сина ми. по рецепта на Мах-мама е   bouquet и разбира се беше много вкусна   Peace

а това е козунакът. не сме го пробвали още  newsm22

Весели празници! много здраве и любов в къщите ви  Heart Eyes

# 469
дядо хаджия , mnого ти благодаря Peace
Приятно козунакоправене на всички Hug

# 470
Браво  момичета! Чудесни козунаци ! Hug

Дядо хаджия , идеята ти за формите за еднократна употреба свърши чудесна работа тъкмо на време !Благодаря! newsm51

Снимки на козунаци има достатъчно за това ще покажа  заека-питка  Grinning

Ползвах рецептата на Карина  , стана много сполучлив , но си мисля , че и с любимото ми тесто на Пепика пак ще стане ( въпреки че тя самата се съмнява в това , тъй като мисли , че ще бухне прекалено много и ще се загуби формата)  Wink

баба Станислава ,  дано пожеланията ти се връщат стократно умножени ! Светъл и топъл празник и у вас  newsm51

Весели празници  на всички сръчни момичета и момичета !  Hug

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 21:40 от kapri_z

# 471
 newsm20 max-mama! Благодарение на теб и аз успях!   261uu От ядене на козунак, не мога да напиша това вече половин час.  Blush
Половината тесто го пекох в машинката и трябва да ви кажа, че хич даже не е сладък хляб, а си е истински козунак със страхотни конци. Чак не ми се вярва, че аз съм го направила туй чудо. Турих при сплитането орехчета, локумец и стафидки, ммммм! Само с плетката се поизложих, но като за пръв път ми е простено, нали?  Rolling Eyes Ето тук има снимки и на двата козунака: http://tristia.snimka.bg/cooking/moulinex-ow2000.485454.18069028
За съжаление не можах да ги докарам снимките на конците. Едно бяло петно се вижда. Само на една снимка се виждат два конеца и половина, и то на този дето го пекох във фурната:

Ако фотото ми става за нещо, утре на дневна светлина ще пробвам да снимам кончетата на този дето го пече машинката. И да не съм чула повече да ги обиждате машинките, че не могат да изпекат един козунак   People No Good Само дето формата му не е традиционна на "тухлето", всичко останало си му е екстра, уверявам ви!
Айде сега да ви пожелая весели празници с леко сърце! И повече никакви провали с хлебопеченето!  Hug

# 472
Христос Воскресе!
Тристия браво на тебе , а каква коричка само ехеееееее. Само да кажа, че и аз направих този номер с фолио. 12 или 14 слоя под стъкло , но няма никакъв резултат  Crossing Arms.

Не ми се спи, така че почвам да меся кузуначени кифлички  Rolling Eyes

# 473
# 474
# 475
Имам желание да направя козунак в машина за хляб-модел Мулинекс оw 2000-моля ви да ми изпратите изпитана рецепта за този модел,че рецептата от книжката на машинката е несполучлива.

# 476
Христос Воскресе!
Честит Великден на всички!  smile3525
Lilka82
Аз правих козунаците и рулата тази година по втората рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=485533.msg14711370#msg14711370
А тук опитах да покажа технологията
http://picasaweb.google.bg/104437997440987756045/UntitledAlbum?feat=directlink
 Успех в правенето на козунаци. Simple Smile

# 477
Воистина воскресе

С пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека има Мир и Любов в сърцата ни!

# 478
  • София
Изтрих се, защото съм една заспала гъска  Joy Та хайде пак:

Честито Възкресение Христово!
Да сте живи и здрави и Божието благоволение да е с вас!

# 479
      Христос воскресе       след усиления труд в4ера днес заслужена хапка и по4ивка

Общи условия

Активация на акаунт