Машина за хляб-30 част

  • 67 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 125
охх, ако знаете какви ги върша днес  ooooh! и сега за капак не ми влиза във фурна кулич  #Cussing out


сложих решетка на дъно на фурна

няма по голям карък (така ли се пише) от мене

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 14:56 от Alyona

# 451
  • София
  • Мнения: 1 230
охх, ако знаете какви ги върша днес  ooooh! и сега за капак не ми влиза във фурна кулич  #Cussing out

Спокойно ще стане,аз съм се убедила че колкото повече се ядосвам-толкова повече не върви.
Кашарел добре че си оставих и втората печка,а не я метнах както искаше мойто мъж  Mr. Green.След като купихме новата,той искаше да я изхвърли,ама аз не дадох.Работи си,само дето копчетата са и счупени а такива няма.Печката е на 35 години  Joy,нищо друго и няма.Даже си е доста беличка,не е ожулена нищо,но копчетата са и кусура.

# 452
  • Бургас
  • Мнения: 225
Здравейте!
От около 3 месеца и аз съм в редиците на феновете на машините за хляб. Ползвам Mulinex 5003. Много съм доволна! Редовно ви чета и благодарение на съветите, които давате, постигам страхотни резултати! Днес правя третата доза козунаци. На вид долу горе съм ги докарала /е, не като вашите/, а на вкус ще видим утре. Направих ги по тази рецепта http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/coronita-cu-ciocolata/ , но ги оформих като плитка.
До тук всичко добре. Обаче забелязах на дъното на контейнера нещо, което ме притесни. Нещо като набъбване на тефлоновото покритие /малка точица, която отначало помислих за нещо залепнало и недоизмито/.Случвало ли се е на някой? Дали е опасно ако си излющи? Въпреки, че машинката е в гаранция, четох някъде, че не подменяли контейнера. Ако е така, дали продават отделно контейнери и евентуално ако знаете цена? Praynig
Уф, развали ми се настроението за празника!

# 453
  • София
  • Мнения: 1 230
mama Jijina можеш ли да снимаш проблема за да го видим  newsm78 Така ми е трудно да преценя,но няма смисъл да се ядосваш и да си разваляш празника.

# 454
  • Бургас
  • Мнения: 225
В момента вътре втасва тестото. После като измия, ще цъкна и ще кача снимката.

# 455
  • Мнения: 128
Здравейте!
От около 3 месеца и аз съм в редиците на феновете на машините за хляб. Ползвам Mulinex 5003. Много съм доволна! Редовно ви чета и благодарение на съветите, които давате, постигам страхотни резултати! Днес правя третата доза козунаци. На вид долу горе съм ги докарала /е, не като вашите/, а на вкус ще видим утре. Направих ги по тази рецепта http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/coronita-cu-ciocolata/ , но ги оформих като плитка.
До тук всичко добре. Обаче забелязах на дъното на контейнера нещо, което ме притесни. Нещо като набъбване на тефлоновото покритие /малка точица, която отначало помислих за нещо залепнало и недоизмито/.Случвало ли се е на някой? Дали е опасно ако си излющи? Въпреки, че машинката е в гаранция, четох някъде, че не подменяли контейнера. Ако е така, дали продават отделно контейнери и евентуално ако знаете цена? Praynig
Уф, развали ми се настроението за празника!

Подменят контейнери,когато е в гаранция.На мен ми го подмениха,макар че се наложи да чакам месец и половина за това.Да не говорим,че и с нов контейнер,пак се появи същия проблем.

# 456
  • Мнения: 767
Здравейте, майсторки и майстори! Не знам за Альона, обаче карък като мен няма Sick Купих си аз нова фурна вчера, курдисах я, днес замесих отново козунаците на max mama и всичко беше о.к, докато не включих на печене. След 5 минутно печене само отдолу, козунаците изгоряха, но само десните, защото нагревателите се вият странно, не отивайки до левия край на фурната. И сега си имам препечени козунаци, леко тестяни вътре! #Cussing out, но на единия вече му видяхме сметката Mr. Green
Хубав и светъл празник на всички!

# 457
  • Мнения: 3 211
Може ли някой да ми каже продължителността на циклите на програмите?
Какво имам предвид: програма френски хляб, колко време преди края почва да пече. Реших да направя козунак с тази програма, но да го изпека на фурната. Ще видим дали ще стане.
И имам и друг въпрос, понеже правя козунак за диабетици с подсладител, с какво да го намажа отгоре?

# 458
  • София
  • Мнения: 2 649
ето и снимка на първия ми козунак:







и парче, но май не се виждат особено добре конците.   Crossing Arms







Този път козунака ми стана доста сладък, увеличих съвсем малко захарта(2-3 с.л), но стафидите станаха доста сладки от рома, а после ги овъргалях в мноого пудра захар. Така ми стана хем пухкав и с добри конци, хем сладък.  Peace


Втория ми козунак стана много хубав, но като се опитах да го извадя от тефлоновата форма за кекс, доста се разчупи.   Хем добре я бях намазнила, как да се справя с този проблем? Имам още два такива козунака да направя. А кръглия козунак искам да го направя за кръстниците на дъщеря ми. newsm78
   _________

# 459
  • Мнения: 0
 newsm44 [smilie=smile3525.gi  Специални благодарности makc mama, Дядо Хаджи,Кашарел,Альона.Спазвах вси4ки инструкции на Дядо Хаджия  и по рецептата на макс мама и вси4ко което съм из4ела тази седмица се увен4а с успех . На външен вид прекрасни ,на вкус утре.         В Е С Е ЛИ П Р А З Н И Ц И на вси4ки.....                                                                                                                                                                                                                                               very nice       на програма за френски хляб пе4е последните  52 мин. аз го правих по рецептата на макс мама ,но  тестото е за два ,половината сплетох и оставих в контейнер4ето и изпекох там ,другата половина извадих и сплетох в кексовата форма и изпекох във пе4ката

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 16:39 от fifi petrova 1

# 460
  • София
  • Мнения: 1 230
Може ли някой да ми каже продължителността на циклите на програмите?
Какво имам предвид: програма френски хляб, колко време преди края почва да пече. Реших да направя козунак с тази програма, но да го изпека на фурната. Ще видим дали ще стане.
И имам и друг въпрос, понеже правя козунак за диабетици с подсладител, с какво да го намажа отгоре?

Ами би трябвало в книжката ти да пише,ако ли не поне кажи каква марка и модел ти е пекарната  newsm78.Отгоре го намаши само с яйце и сложи ядки ако искаш,иначе не знам с какво друго.

petia_tag чудесно си личат и конците,браво чудесен козунак.

# 461
  • Бургас
  • Мнения: 225
Ето няколко снимки на моя проблем  Sad
http://media.snimka.bg/5905/018065582-thumb.jpg
http://media.snimka.bg/5905/018065601-thumb.jpg
А ето и моите козуначета. Малко ги прегорих май!  newsm78
http://media.snimka.bg/5905/018066208-thumb.jpg
http://media.snimka.bg/5905/018066228-thumb.jpghttps://

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 17:59 от mama Jijina

# 462
  • Мнения: 1 170
Здравейте Grinning
Искам да попитам две неща, ако е удобно:
-в магазина нямаше прясна мая. Може ли да я заместя със суха? В смисъл, ще повлияе ли на рецептата? Или да търся рецепта със суха newsm78 ...
-понеже досега не съм правила козунак, това оплитане ми се струва сложничко и някакси изискващо майсторлък. Ще се понижи ли значително резултата, ако не го сплета, а го направя на топчици? Липсата на конци много ли ще е осезаема Rolling Eyes ? Ако има значение, смятам да го пека във фурната след замесването в машината

Много благодаря предварително  bouquet

# 463
  • София
  • Мнения: 8 495

Много са мънички снимките. Увеличих ги и ми стоят като че ли отдолу има някакво болтче. Да не би случайно да е така, ако не отивай в сервиза да ти го подменят.

Здравейте Grinning
Искам да попитам две неща, ако е удобно:
-в магазина нямаше прясна мая. Може ли да я заместя със суха? В смисъл, ще повлияе ли на рецептата? Или да търся рецепта със суха newsm78 ...
-понеже досега не съм правила козунак, това оплитане ми се струва сложничко и някакси изискващо майсторлък. Ще се понижи ли значително резултата, ако не го сплета, а го направя на топчици? Липсата на конци много ли ще е осезаема Rolling Eyes ? Ако има значение, смятам да го пека във фурната след замесването в машината

Много благодаря предварително  bouquet

Става със суха мая.
Няма нужда от майсторлък просто изваждаш тестото разтегляш го настрани без да му мислиш много да стане на една средно дебела пръчка, после го сгъваш на две фитила, усукваш го едно в друго (като червения и белия конец на мартеницата) и хайде у тавата да втасва втори път.

# 464
  • Бургас
  • Мнения: 225
http://jiji74.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.488415.18065601
Дядо Хаджи, малко над болтчето

Общи условия

Активация на акаунт