Машина за хляб-30 част

• 69 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • София

Зузи забегна да яде козунаци  Wink Ето тук дядо Хаджи е обяснил как става номера   bouquet
[/quote]
Капризче, благодаря ти, но в случая ме интересува как ги разделя двата козуната един от друг. Виждам, че е застлано с хартия за печене, има и нещо по средата, за това точно питам. Иначе имам една йена, сравнително висока, мисля че ще побере точно 2 козунака по рецептата на Макс-Мама

# 256
нещо по средата, за това точно питам. Иначе имам една йена, сравнително висока, мисля че ще побере точно 2 козунака по рецептата на Макс-Мама

Ако имаш алуминиево фолио у дома , можеш да си направиш преградка с него , можеш да си направиш преградка и от по-дебел картон увит с алуминиво фолио , или ако предпочиташ да ползваш хартия за печене , пак би трябвало да стане , но я нагъни на повече катове...дали обясних като хората? Blush

# 257
  • София

[/quote]

Ако имаш алуминиево фолио у дома , можеш да си направиш преградка с него , можеш да си направиш преградка и от по-дебел картон увит с алуминиво фолио , или ако предпочиташ да ползваш хартия за печене , пак би трябвало да стане , но я нагъни на повече катове...дали обясних като хората? Blush
[/quote]
Да бе, чудесно си обяснила, ама ти погледни снимката, там като че ли самата хартия за печене при единия козунак е повдигната по някакъв начин, та затуй питам, може да има чалъм, ама авторките като лапат козунаци - ние, простосмъртните, сме в неведение Simple Smile че и подсмърчаме.Е, все ще то уйдурдисаме, дето викаше баба. А на теб стискам палци с втасване и печене! И да се похвариш, ий Simple Smile

# 258
  :bouquet:Tristia,това е козунак правен и пе4ен изцяло в машината ,ако е така 4удесен е .Азв момента правя по една рецепт ако астане сполу4лив ще ви кажа

# 259
ха-ха-ха Joy разсмяхте ме ! Верно е че забегнах да лапам козунак, а и на съседката занесох щото втори път я ми се пулучи, я не.  Късмета на начинаещият проработи при мен !!!  Идеята ми дойде от едни указания за Панетонето, Там обесняваха, че като нямаш висока подходяща тава с която да се постигне специфичната форма се прави такава от  хартия за печене. Просто сгънах на две хартия за печене и я сложих между двата козунака и те постепенно с втасването си я притиснаха. Нищо не съм подгъвала, импровизирах и стана.
Идеята на дядо Хаджия е по добра

# 260
Здравейте,аз съм от начинаещите хлебопекарки и искам да Ви попитам нещо.В събота си купихме пекарна Мулинекс,тази коята сега я рекламират на промоция.Пекох няколко пъти хляб в нея и на средна изпеченост на коричката,горната кора остава бяла.Аз ли бъркам нещо или така трябва да е?Благодаря Ви!

# 261
  • София
sladkaborovinka опитай мила да печеш на средна кора или остави хляба в машината за около 15-20 мин след като свърши програмата.Така от себе си и от топлината се доизпича.

# 262
  chef сладка боровинка опитай като оставиш хляба 15-20мин. ако не се полу4и изпе4и на третото положение -препе4ена кора .При мен до сега ве4е 4 месеца ми се полу4ава всякакъв хляб ,бял ,типоф ,пълнозърнес и.т.н,стига да спазвам то4но рецептите

# 263
Здравейте, записвам се и се връщам да чета. Днес решихме, че ще си вземем машина за хляб и се нуждая от съвети Hug

# 264
  А на теб стискам палци с втасване и печене! И да се похвариш, ий Simple Smile

А да се оплача мога ли ? Стана , козунака , но едва го спасих ... хич ме няма напоследък...Не ми беше втасал хубаво първия път в машината и за по-бързо включих реотана  с идеята да го изключа след 2 мин.Да ама се отплеснах и го забравих  smile3555Така от 2 мин станаха 5 и като се сетих да го извадя тестото беше толкова вряло че само дето не си ощявих ръцете.Оставих го да се охлади , сплетох го и го бутнах да втасва във фурната без никаква надежда , че ще се надигне отново.За моя изненада стана пущината , но чак на хубави конци не го докарах. Утре пак ще правя , то се видяло  Joy

# 265
  • Paris, France
Здравейте, аз днес правих хляб за пръв път в новата машина за хляб. Машината ми е Silver Crest KH 1171, която е същата като Bifinett KH 1171, за 750-1250 гр, 12 програми, TH 53-55. Направих хляба с 500гр брашно, 2 сл грис от твърда пшеница, 2 сл зехтин, 1 чл сол, половин чл витамин Ц (аскорб. киселина), пакет суха мая, 300гр вода. След последното месене изсипах тестото върху дъска и овалях с брашно и го върнах в съда след като извадих бъркалките да се изпече. Вече го изядохме и за утре дозата ще е по-голяма. Имам въпрос - колко брашно да сложа за 1250 гр хляб?

Ето хляба:

http://inona.snimka.bg/family/hlyab.487439.18016354

Направо съм ........ много доволна от резултата и се надявам оттук нататък все така добре да меси. Яд ме е, че досега месех на ръка и не съм се сетила по-рано да си я купя.

# 266
Имам въпрос - колко брашно да сложа за 1250 гр хляб?

Честита машинка! Все така с радост да си я ползваш и да влизаш усмихната и доволна при нас  smile3501

Ето така изглежда рецептата ти за 125 гр. хляб

Вода  -     448 мл.
вит С -         4 мг.
Зехтин -      27 мг.
Сол   -        18 гр.
Брашно - 745 гр.
Мая     -     10 гр.

Никъде не видях захар ?

# 267
 :bouquet:Tristia,това е козунак правен и пе4ен изцяло в машината ,ако е така 4удесен е .Азв момента правя по една рецепт ако астане сполу4лив ще ви кажа
Панетоне е това. Май пак е вид козунак, но не съвсем. Изцяло в машината е правен. Рецептата е от СЪВЕТИ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ от първа страница. Само че аз вместо портокалови корички сложих натурален шоколад натрошен.
Чакам доклад за козунака ти. Аз като видях на Зузи, направо ме е страх вече, но ще се надявам на нейния "късмет на начинаещия" и ще правя направо в петък или събота, без генерална репетиция  Confused

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 23:45 от Tristia

# 268
  • Paris, France
Имам въпрос - колко брашно да сложа за 1250 гр хляб?

Честита машинка! Все така с радост да си я ползваш и да влизаш усмихната и доволна при нас  smile3501

Ето така изглежда рецептата ти за 125 гр. хляб

Вода  -     448 мл.
вит С -         4 мг.
Зехтин -      27 мг.
Сол   -        18 гр.
Брашно - 745 гр.
Мая     -     10 гр.

Никъде не видях захар ?

Благодаря ти за подробностите   bouquet и хубавите пожелания. Като видях 125 гр хляб и ми се дорева Sad, ама видях, че си разбрала, че за кило и 250г питам. Сложих 1 чаена лъжичка захар. Като изуча машината ще започна да правя закваска и тогава от захар нама да има нужда Laughing. Сега чета за козунаците и сигурно утре ще направя един най-прост за репетиция.  Hug

За светлата коричка отгоре - пробвайте да закриете прозореца с ръкавица за фурна, но внимавайте да не закриете отворите през които минава парата.

# 269
Здравейте!
 При мен пък снощи не се получи-правих по рецептата за основен хляб с прясно мляко. Направи ми впечатление, че не успя дя втаса навреме, започна да се надува чак когато загря за печене. Резултатът-клисав хляб.Довечера ще опитам пак, обаче само да знаех причината...
 Иначе гледам, че много първи опити са успешни-поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт