*Пролетна испанска тема*

• 37 594
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Spain
привет моми4ета Simple Smile
Ох Рали дано да и се обърне режива ... такава хрисима изглеждаше Simple Smile .... дано се поуспокои и да ви остави да спите !
Гери ти не си писала от 100 години , как сте .. ти възстанови ли се, купихте ли кола ... как е Митето ? много лошо 4е май4ето ти е все още зле , дано ...насър4авай я , дано се излекува напълно ...
аз тук си правя планове без "шефа" ама днес цял ден разглеждам хотели във Валенсия ... нещо ми се доходи в Океанографика  има ли желаещи да попитам за датите 20-22 август '(пт-сб-нд) или само сб-нд  хем да си направим купона , хем да видим красоти ! не съм сигурна де 4е ще го осъществим , но "планирам" .. от планиране глава не боли Simple Smile

# 541
  • Spain
Вал ако си писала за моя телефон , би трябвало да го имаш Simple Smile  разгледай си ли4ните Simple Smile

# 542
Ани, ако иска6 мога да ти дам талони за намаление на хотели. Излизат в зависимост от хотела, по около 30€ на 5ове с вкл. закуска и ве4еря. или друго. Ние няма да можем да ги опозотворим, така 4е мога да ги преотстъпя, приеми го като подарък за РД.
Ако иска6 обади ми се да се уговорим. Валидни са со края на октомври Peace

# 543
  • Spain
Ани, ако иска6 мога да ти дам талони за намаление на хотели. Излизат в зависимост от хотела, по около 30€ на 5ове с вкл. закуска и ве4еря. или друго. Ние няма да можем да ги опозотворим, така 4е мога да ги преотстъпя, приеми го като подарък за РД.
Ако иска6 обади ми се да се уговорим. Валидни са со края на октомври Peace
Гери аз 4есно се надявах вие да се навиете , нали си по пътешествията .... Simple Smile ...ина4е се опитах да ти се обадя но телефона не отговаря

.

# 544
РалиК-Йоана е страшно сладко бебе,толкова е миличка на снимките.Дано си оправите режима,но да ти кажа честно малко ми се струва не много лесно,ако сте смао на кърма.Мила беше на 6 мес като я отбих и тогава долу-горе имаше режим.До тогава кърменето беше на поискване.Позволих си да разгледам и другите ви снимки,Ния е много красива , а с тия костюми просто фантастична.Браво на нея,личи се ,че артистично дете.  bouquet

Ада-дано ти се сбъднат плановете.

Герито-и аз пожелавам майчето ти да се оправя по-бързо.И дано мечтата ти за момиченце се сбъдне.Честно да ти кажа майка ми дойде стоя 5 месеца като родих,но повече си скъсах нервите с нея отколкото да съм спокойна.От тогава на татък сама се оправям.Мила винаги е с нас,мъкнем я като багаж навсякъде.Така,че ако имаш възможност раждай докато си млада.

При нас нищо интересно.Чакайте да ви пусна и аз малко снимки.
http://bebeoktomvri.snimka.bg/baby/mishonka95-beba-mila.175418.17356981

# 545
  • Ispania
Вал ако си писала за моя телефон , би трябвало да го имаш Simple Smile  разгледай си ли4ните Simple Smile
ooooh! ooooh! ooooh!Тихи4ко се скривам в един ьгьл Embarassed.ОЩе преди три години ми го даде Embarassed.

Рали,прекрасно беб4е си имаШ и прекрасно семейство Hug.Нека винаги бьдете така  bouquet.

МиШонка,какво бебе,какво неЩо,тя е цяла госпожица Hug

Гери_то,дано майка ти се оправи по_скоро Praynig

# 546
  • Murcia, Spain/Ruse
Рали,Ми6онка прекрасни са куклите Hug Hug Hug
Рали,много е кофти така но6тем,но се надявам 4е 6те се нормализират не6тата Hug Hug Hug Hug
Ние ве4е си възстановихме нормалния ход на ежедневието и 4акаме следва6тата ваканция,ха ха Hug Hug Hug
Лек ден Hug

# 547
Момичета, Здравейте,
Пристигам пак с въпрос Embarassed Реших и аз да замина с мъжа ми, да огледам района и най-вече училищата за малкия. Сега е на 4г и ми се иска догодина вече да го запиша там. Март ще навърши 5 и е идеялно мисля newsm78. Не искам да изостава детето, а колкото се може по-бързо да влезе в час. Да е в испанска среда и сред деца, а не вкъщи с мама и да си говорим на български. Та реших да пътувам с мъжа си или седмица-две след него. Ще ми стигнат ли 5-6 дни за да оиколя кметство, училища и да получа инфо за възможностите за записване. учебна програма и уебници?
Има ли някакви помагала за деца, които не говорят езика. Моя приятелка ми каза, че във Франция имало такива помагала, с картинки и показваш напр. цветовете и детето го казвана френски/испански.
Много ми е объркан поста, но дано ме разберете какво питам. Какви са условията з априем на детето в училище и кога започва учебната година. Ще може ли да го приемат по-средата или трябва да е само в началото?
ЩЕ живеем в Галапагар или в някое близко до него селце. По какви критерии д аизбирам жилещето и колко е средния наем на двустаен апартамент? Може ли някакви сайтове за жилища под наем?
Как стои въпросът с частните училища?
Знам, че питам много неща на един път, но ще съм ви много задължена ако ми отговорите Praynig

# 548
Де да можех да ти отговоря....
И аз съм с подобни въпроси. Но моят син е на 3 и тук поне, на Гран Канария, на 1-ви септември започват записванията за училището. Аз искам да питам това училище ли си е или по-скоро детска градина. Трябва ли да си представям, че детето ми ще трябва да носи раница, някакви учебни помагала.... много ме объркват с това ранно тръгване на училище. Не мога да си представя какво правят там. Преобличат ли ги като се изпотят или ако се напикаят.... Едва ли им дават гърне ако искат...

От май месец сме тук и още не можем да си стъпим на краката, пък и този стрес сега предстои на детето.

# 549
Здравейте. Искам да попитам какви документи са ни нужни  за законна работа в Испания.

# 550
Здравейте момичета,
включвам се набързичко да кажа някои нещица на Цветето .Аз като една от най-новите тука да кажа от собствен опит.Преди 3 дни се нанесохме в апартамент под наем,един месец седяхме в жилището на приятели ,които са в Бг ,преодстъпиха ни своя докато ние си намерим за нас.
Така,апартаментите са с различни цени в зависимост в кой град си и в кой квартал,зависи от квадратурата. В Мадрид съм аз и мога да кажа ,че е ужасно скъпо ,не знам на какво отгоре обаче.Ето някои сайтове http://www.fotocasa.es/  http://www.idealista.com/   http://www.segundamano.es/ , тези сега се сещам ,сигурна съм ,че знаех още някои ,но като се сетя ще ти пусна линковете,но може и в Гугъл да потърсиш.Искам да те предупредя обаче,че не е много лесно с наемането на апартамент,все имат по една скрита лимка.Искат ти авал банкарио задължително,фианса,депозити,един куп глупости,някои искат договор за работа.И също така лъжат много в квадратурата,примерно пише 100 кв.м апартамент,пък той апартамента 80 кв.м,другото общи части.Трябва да си отваряте много очите с договорите.Някои им влиза в цената топлата вода,други отоплението,но май на повечето гастос де комунидад са включени.Ако знаете езика ще ви е много по-лесно,ако не потърсете някой близък или приятел да ви превежда,защото ще ви е много трудно иначе.

За обикаляне ще ти стигнат 5-6 дни , ако си в малко село или квартал.Аз за седмица , даже по-малко,свърших с НИЕ , с кметсвто,училища,соц.осигуряване,тархета санитария.Но искам да ти кажа,че при мен нещата с училищата се развиха така,малката е на 3 г ,големия на 15 г. Не ми ги записаха в училищата където аз искам,тъй като записването става през март-април,аз съм тук от юли,и така ме пратиха в Консехалия де Едукасион , където имах среща с една изперкала психоложка,която ме държа 1 час и ми говори глупости,каза на края,че чак на 11 септември ще разберем къде са записани децата ,защото на 10 .09 ще имат събрание и ще обсъждат този въпрос.
Частните училища са скъпички.Примерно имам познати ,които плащат за 2 деца 1200 евро месечно.Зависи и от училището ,но мисля че по-малко от 400 евро едва ли ще има.
За помагала и други подобни не зная ,може и да имат такива методи за чужденците.Но не се тревожи,децата свикват много бързо,дори са по-бързи и от нас в ученето на езика.

Инедица-и аз искам да разбера същото като теб,мойта Мила ще е и тя на училище за сефте,на 3 години е.Май ще имат учебници и раници,подробности не знам.Успех и на вас.
Дано мога да си пусна поста ,че ми пада смотания интернет,на Водафон сме,май с епрекарах.

# 551
inedica, mishonka95 ще ви напиша как е тук при нас, защото може да не е еднакво навсякъде.  Тук децата в инфантила/ от 3 до 5 години/ не носят раници, нито учебници. Родителите дават пари за материали или ако има нужда от учебници купуват и те стоят в училището. От децата се иска да си носят само една торбичка със сандвич и вода евентуално. За преобличане и преобуване не го правят/поне при нас/, а ако се напишка се обаждат на родителите да отидат да ги преоблекат. До тоалетна ходят сами и им се помага в много редки случай. Тези 3 години не са задължителни, по скоро препоръчителни, но поне според мен е добре детето да ходи. Води се училище, но е нещо като предучилищна.
Silvia_ не съм сигурна на 100% защото постоянно променят нещата, а аз отдавна не съм се занимавала с това. Но мисля, че ти трябва валиден паспорт, попълнена молба и платена такса. Преди искаха и адресна регистрация, но после ги смениха и в молбата пишеш адреса и чак след като си извадиш НИЕ те регистрират в кметството.
gery_to благодаря за милите думи и прекрасните пожелания. Какво да ти кажа, в момента на раждането ми се струваше, че това раждане е по дълго и по мъчително, но сега като се замисля, родих сравнително лесно. Болките ми започнаха през нощта в 3, в 6 ме приеха в болницата с контракции на 7 мин. Оставиха ме в отделението да ми зачестят контракциите и към 9 отново ме качиха в пред родилна зала. В 10 ми сложиха упойката и в 12:55 се роди. От все сърце ти пожелавам да сбъднеш мечтата си и вие да си имате едно момиченце. Знам колко е трудно, и на нас ще ни се наложи на 4-5 месеца да я дадем в градина или да намерим жена да я гледа сутрин, но няма как. На майка ти и пожелавам скорошно възстановяване.
Ада тя още е такава хрисима, но постоянно е гладна. Последните 2 дни обаче се буди по малко нощем, дано само така да продължи.
Val, mishonka95 благодаря за хубавите думи за моите принцеси.

# 552
Рали-мерси за отговора,ма я да те питам още нещо.Туй за сандвича и водата защо е,айде водата добре,ама за сандвича newsm78Те децата не закусват ли нещо от училището или всеки си носи закуската?Или пък закусват в къщи?Щото нали са и цял ден ,ох много ми е объркано.Ния къде обядва,в училище или я прибираш?А това за преобуването ми е много странно,би трябвало поне за 3 годишните,щото се предполага,че в самото начало децата с ав някакъв стрес или процес на адаптация,и може да има и някоя авария,как ще ги оставят напикани или наакани да им мирише там ли,много са луди ,аз ако съм на другия край на града на работа и няма как да ида,как ще оставят детето напикано ли?Егати и  училищата.Това много ме притеснва,Мила си казва кога иска да ходи до тоалетната ,ама може и да я е срам в началото и ако не устиска може и да се изпусне.Ох,май много писах. ooooh!

# 553
Здравейте, момичета! Приемате ли новобранци в темичката? На мен ми предстои пътуване за Испания октомври месец с бебче на годинка, съпругът ми е там вече. Аз бях в Испания преди време, така че няма да съм съвсем "на чуждо", но по отношение на детето всичко ми е пълна каша. Нямам представа нито как се прави тархета санитария за нея, нито за гуардерия какво се изисква, какви са условията в самите детски градини, ... даже не знам кое по-напред да попитам.  Embarassed Преди просто не са ме интересували тези неща и хич си нямам представа кое как се прави. Ще ви бъда безкрайно благодарна, ако ми дадете някои насоки. Голямо благодаря на всички! Хубава вечер!   bouquet

# 554
Госпожице Кобрети-добре дошла,макар и още от Бг WinkЗа тархета санитария ми искаха адресна регистрация и сегуро социал,копие от НИЕ,копие от паспорта на детето.Казаха ми до 2 месеца ще ми я пратят на адреса,ако до 2 месеца не дойде,да съм ходила да питам защо.Вече 20 дена чакам нищо още нямам,до тогава обаче ти дават един лист ,с който евентуално се наложи нещо да ходиш на лекар с този лист.За детските градини не мога да кажа нищо,от скоро сме тука,а и мойта госпожица ще е на училище,на 3 г. е.Другите момичета ще ти кажат повече .Успех и бърза адаптация.

Общи условия

Активация на акаунт