КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 87 115
  • 805
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Находката аз също си ги обичам СигаНета и за мен си е добре дошло даже  Mr. Green Пък за локума - точно за мъжо и дечурлигите са, че друг вид много не им харесва  Wink Само дето със всеки козунак искат вътре да има все повече и повече количество локум. Започнах от кутийка и половина, през две и половина, утре мисля цели 3 да им сложа - дано този път да са още по-доволни. И като се има в предвид, че количеството тесто е винаги едно и също  ooooh!

Маята както ти казах и по-горе - мятай в коша, че да не се ядосваш после защо не станали козунаците. Аз моята хем я видях тогава, че не мръдна въобще, ама викам - айде и друг път не е шупвала много. Да ама Не, този път хвърлих цялата питка - и то не питка ами подобие някакво  Wink

Успешно козунакоправене на всички  Hug Peace

Како Вени хайде приятен Уйкенд  Laughing Не се притеснявай ти такива хубави обяснения си дала - от полза за всеки са  Hug. Ако ли не другите майсторки нали сме тук - ще си помагаме една на друга  Peace

# 346
Момичета търся рецепта, в която беше описано че се слага май вино или някакъв друг алкохол за да ставали на конци, миналата година от тук я взех и правих станаха чудесни, но май не съм си я запазила Sad или поне не помня къде е.

# 347
  • Варна
SummerFlowers заповядай -

Козунак с червено вино на мм

Брашно 1 кг.
захар 300гр,
мая суха ,
масло 150гр, зехтин 150гр.,
яйца 6 бр.
мляко 200 гр.
сладко вино-50 гр
ванилия - 10 бр/течни/
кора лимон,стафиди

Яйцата и захарта разтопявам в млякото и прибявам виното.
Другта процедура е същата както сте описали.Втасване,печене и т.,н
 Като се изпече и застине шприцовам течен шоколад или крем на няколко места из козунака.
 Винаги го бия с миксер,въобще не работя с ръце.Става на конци като памук.

И Империята отвръща на удара, която е с ром или уиски - каквото имаш  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262831.msg6455199#msg6455199

# 348
Мерси, сякаш не беше с червено, но кой да помни ... Simple Smile
Спомням си само, че за плънка ползвах моето сладко направено от портокалови кори специално за целта, стафиди и бадеми и станаха невероятни козунаци.

# 349
  • София
max-mama ,да те попитам ,може ли козунакът по твойта рецепта да се направи без машина за хляб...защото нямам все още такава... newsm78 ?

Може,действай смело. Hug
max-mama тогава става ли отначало да се разбият продуктите с миксер? И в какъв ред ?

# 350
Момичета търся рецепта, в която беше описано че се слага май вино или някакъв друг алкохол за да ставали на конци, миналата година от тук я взех и правих станаха чудесни, но май не съм си я запазила Sad или поне не помня къде е.

брех,козунаци,козунаци,ама всичко живо го влече към алкохола Laughingто и аз от сутринта все ги опитвам стафидите с уискито дет отлежават.......

венета,ще се мъчим ние тука без твойте ценни съвети,ама ще ти простим някак си Hugвесело изкарване Hugне ни мисли,в сигурни ръце ни оставяш Peace

дидник,що сега така правиш Crossing Armsсега като чета за тези локумища и лигите ми потекоха,май довечера ще се спретва втора доза Mr. Greenнезнам вече 3-та година така ми става,първата мая никога не ми хваща Thinkingто е ясно,аз я засилих към  кофата,а я виж за 1 минута какво стана с втората доза,даже яйцата не бях разбъркала още Laughing

# 351
Moмичета,козунакът на Венета в хлебопекарна някой месил ли го е?

# 352
  • забравих си мисълта...
венета,ще се мъчим ние тука без твойте ценни съвети,ама ще ти простим някак си Hugвесело изкарване Hugне ни мисли,в сигурни ръце ни оставяш Peace

Nahodkata, аз не ви мисля вас, но тези, които ще трябва да отговарят Simple Smile. То и сега не им е малко на тях, въпреки че съм сигурна, че го правят с удоволствие  Naughty. Но и вие да не решите, че нищо не съм казала, а съм се покрила точно преди Великден  Grinning.

# 353
  • Балчик
Официално заявявам, че повече няма да се занимавам със закваски за панетоне и няма да правя панетоне със закваска, само с мая. Въпреки, че закваската беше хубава, резултатът е миналогодишния. Стана си сладък хляб. Не знам защо става така. Закваската шупва, а готовото тесто- не достатъчно. А пък е толкова вкусен и ароматен ... Ето какво се получи:

# 354
венета Hug

джеммма,аз не съм яла никога Панетоне и не знам как трябва да е,но твоите изглеждат страшно апетитни Peace

тази сутрин при Гала са правили Панетоне,ама го изтървах.....

# 355
  • забравих си мисълта...
Джемма, изглежда разкошен,  newsm10   bouquet.  Какво не ти допада, ако може да попитам?

# 356
  • Балчик
Ами, че не е като купения- структурата му е сбита, трябва да е въздушна, мека , пухкава. А той е малко като хляб. Rolling Eyes
Ето такава трябва да му е структурата:

# 357
  • София
Ето го най-хубавия ми козунак Heart Eyes

Много съм щастлива Flutter Сложих портокалова кора вместо лимонова и мармалад от шипки Wink
Дано и в събота да ми станат козунаците,че ще правя и за свеки Crazy

# 358
  • София
Джемма, пак си е хубаво панеттонето! Аз щях да правя гълъб със закваска, но се отказах, защото след дъъълго ровене в италианския кукараунд подразбрах, че сполучливите закваски са на около месец, а и не се получават на всички момичета. Като отмине Великден, ще се захвана да се пробвам със закваската, ако искаш да действаме заедно  Hug
Нямам идея дали ще ми стане и гълъба, макар и с мая - такова чудо като 17 часа правене на козунак не съм пробвала още.

# 359
  • София
Не съм сигурен дали точно аз имам право да споделям моят опит, но все пак ЕТО ТУК съм споделил основните правила, които спазвам при правене на козунаци.

Много от тези правила някои ще оспорят, но аз съм на принципа, че щом нещо води до добри резултати го спазвам.

Общи условия

Активация на акаунт