КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 87 115
  • 805
  •   1
Отговори
# 330
max-mama ,да те попитам ,може ли козунакът по твойта рецепта да се направи без машина за хляб...защото нямам все още такава... newsm78 ?

# 331
  • Разград
max-mama ,да те попитам ,може ли козунакът по твойта рецепта да се направи без машина за хляб...защото нямам все още такава... newsm78 ?

Може,действай смело. Hug

# 332
  • Варна
merydit тъкмо и аз щях да ти пиша, че нямам машина, но правих вече няколко вида козунаци. Доста от тях бяха дадени за машина за хляб.
Вярно, повече си идва месенето на ръце, но заради крайния резултат си заслужава  Peace

# 333
max-mama,didnik благодаря ви много Hug...после ще дам отчет Peace.Дано се получи втория път. Embarassed

Ето и моя неуспешен първи опит..,но няма да се предам без бой... hahaha Joy Joy

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 10:45 от merydit

# 334
Здравейте!
max-mama , имам въпросче към теб. Четох, че първо втасва маята на радиатора, но проблем е, че парното вече е спряно. Та задължително ли е да втасва по този начин? Дали ще си втаса при стайна температура, която е около 20 градуса? Моите притеснения са свързани с това пусто втасване, че ако не стане ще е трудно и изпичането. Аз съм се ориентирала към твоя бърз козунак. Heart Eyes

Aз комбинирах втасването с готвене  Сложих купата с закваската върху плота, а  фурната отдолу ми сготви картофки ..  Blush

# 335
меридит,много си е хубав даже първият ти опит Peaceкато пък не ви харесва,драсвам едно ЛС и ми го пращаш с Еконт-а Laughing

оф,сега не мога да разбера защо не иска да ми хване маята,слоших си я в прясното мляко с малко брашно,топло ми е млякото,в стаята съм направила 27 градуса,увила съм я в 2 хавлии,защо не ще да се надига да му се невиди Crossing Arms #Cussing out

# 336
За дългия козунак не си избрала правилния съд за печене Peace Трябва му по-малка тавичка, за да стане с формата на съда и да се надига, а не разширява.

# 337
  • Варна
Да ви покажа и снощните си козунаци - Империята отвръща на удара, малката доза. Единия е с локум, другия със стафиди и портокалови корички.
Малко поизгоряха, но мъничков снощи пак двигна 39 градуса температура и докато се занимаваме с него стана тя каквато стана  ooooh! Добре, че моя милост мнооого обича поизгорели корички, а моите хора мекичкото, така че ще има пак за всеки - кой каквото си обича  Mr. Green
Според мен и от препичането станаха и по-тъмни, както се чудеха някои защо става така. А и тавичките като, че идват по-тънки , защото и предния път пекох същото време на същите градуси. От значение е сигурно, че сега пекох два малки козунака, а преди един голям. Както и да е, това да им е кусура, важното е че са мекички и вкуснички  Wink

Джемма за рецептата - ти ще ми кажеш, че е намалена от традиционния. Това си е друга, по-различна рецепта, нея съм си харесала и нея си направих  hahaha. Шегувам се разбира се, шемет като мен не мож го разбра Hug Просто наистина в момента нея си харесах и си я нагодих като количество на тавата, че нали сме болни да не се занимавам с кифлички. Абе важното е, че се омете за нула време.  Peace
merydit няма да се даваш, ще стане къде ще иде  Hug

За активирането на маята - аз я слагам в добре затопленото мляко с лъжица захар и две-три брашно. Разбърквам хубаво и оставям да шупне на стайна температура, докато си приготвям другите продукти и е готова.

Находката може да е сдала багажа маята - директно хвърляй. На мен онзи ден така не ми се активира и вместо мая хвърлих накрая цялата питка, че правих после нова.

# 338
За дългия козунак не си избрала правилния съд за печене Peace Трябва му по-малка тавичка, за да стане с формата на съда и да се надига, а не разширява.

или два по-тънки козунака,сложени в по-широка тава един до друг,но да им направи борд от фолио,за да се надигнат на височина Peace

# 339
дидник,много хубави козунаци си направила Peace,аз така ги обичам,малко "циганета" Laughingтака ми се яде козунак с локум,ама моя мъж реши,че такъв не ядял Rolling Eyes да бе ,пък миналата година баш този с локума как го нагъваше,като изгладнял вълк Laughing

ох,чакам още малко,ще понагрея малко със сешоара,и ще слагам второ количество мая за втасване Thinking

# 340
Аз показвам архиви, ще видим тази година какви ще ги свърша Laughing Решила съм един голям да направя и другото  да са мъфини, но сега гледам да ядем постно, без да постим като цяло, та за това чак в събота ще се отчета.

# 341
  • забравих си мисълта...
Merydit, а на вкус как са ти козунаците? Aз също съм имала провали и то при рецепти, които съм правила безброй пъти и хоп някой път не се получи, нo....
Желая ти при следващия опит да направиш най-вкусните и красиви козунаци   bouquet!

# 342
Венетка на вкус са превъзходни  Hug Peace

# 343
  • София
Venetta,   благодаря   bouquet снощи правих твоя козунак-невероятен резултат-отмерих точно продуктите, не е налагало да добавя нищо,стана страхотно тесто...нямам снимки,вече нямам нерви  Blush-снимам,снимам,като го разчупя-кекс, сега се запънах и не го щракнах,той пък вътре се оказа на конци и страшно вкусен,казаха колежките/даже сутринта го видях, като го донесох в офиса,че вкъщи вече ни дойдоха множко опитите ми/

# 344
  • забравих си мисълта...
Венетка на вкус са превъзходни  Hug Peace

Merydit  Hug, радвам се много. Значи и на вид ще успееш, да ги направиш  newsm10!

Hristina21, радвам се много на успеха ти.   bouquet

Момичета още не сме решили твърдо, но е възможно утре и в събота, да ни няма вкъщи. Ще се върнем евентуално в неделя, затова ако имате въпроси относно козунака или тутманика питайте преди да съм заминала. Ако не, ще помоля момичетата, които се справиха, така чудесно, да ви помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт