КОЗУНАЦИ - 2 тема

  • 84 794
  • 805
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 283
Правила съм многократно кифличките на пеп-4о и наистина са прекрасни, но сега ми се иска  да са си истински козуначени! Wink Благодаря все пак, ще мисля нещо.. Hug
Ето ти кифличките на Джемма - страхотни са http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg3541287#msg3541287

# 181
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Мила Kasier, козунаците са ти станали разкошни  newsm51  smile3501. Не се притеснявай за конците, ще се получат със сигурност  newsm10. Радвам се, че рецептата ти е допаднала и че ви е вкусно  bowuu.
Искам също да ти благодаря за милите думи  Hug. Сега  знам че не съм си загубила напразно времето по оформянето, публикуването и корекциите на рецептата  newsm10. Благодаря ти!!!   love001 newsm51

И моят козунак по рецептата на Венета е готов.На външен вид стана страхотен.На вкус също не е никак лош, но другия път ще сложа мааалко повечко захар, защото, както очаквах, не ни беше достатъчно сладък.
Благодаря за рецептата  bouquet
Снимките ще ги кача малко по-късно Simple Smile

Криси`, радвам се че и на теб е допаднал козунака. Колкото до захарта няма проблем да я увеличиш. Но както вече ти споменах, това може да се коригира дори само с прибавката на сушени плодове, локум, сладко и т.н.

Точно в рецептата за козунака на Венета е дадено    1 пак. +  1 непълна мерителна лъжичка от 2,5 мл суха мая . Как да разбера колко грамово е пакет4ето което използва тук?
Тази вечер мисля да го правя и ако има нещо което трябва да знам моля казвайте докато е време, че после да не се излагам пред домашните. LaughingНе че ще остане де...

Vivianka, пакетчето мая е от 7 гр. Добавих и тази информация вече към рецептата.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 18:00 от Venetta

# 182
  • Мнения: 2 783
Ето и снимки на моя козунак:





# 183
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Краси` козунака ти е станал чудесен.  newsm51 Много се радвам на успеха ти  newsm10 smile3501!

# 184
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Здравейте!
Реших да направя козунака на Пина, добавях половианта мазнината накрая по съвет от Макс-мама (в рецептата и записан), тестото така и не пое всичката мазнина и сега си втасва като около него има мазнина. Не успях да сложа всичката, остана към 30мл да добавям. Сега е първото втасване - правя го в машина за хляб - минаха около 10мин от него(не успях да питам по-рано, даваше ми грешка Sad ). Проблем ли е това, че тестото не е поело мазнината и съответно в момента плува в нея  Confused ?

# 185
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте!
Реших да направя козунака на Пина, добавях половианта мазнината накрая по съвет от Макс-мама (в рецептата и записан), тестото така и не пое всичката мазнина и сега си втасва като около него има мазнина. Не успях да сложа всичката, остана към 30мл да добавям. Сега е първото втасване - правя го в машина за хляб - минаха около 10мин от него(не успях да питам по-рано, даваше ми грешка Sad ). Проблем ли е това, че тестото не е поело мазнината и съответно в момента плува в нея  Confused ?

Мазнината не се прибавя накрая.Тестото като се оформи на хубава топка,тогава се започва с мазнината.След това ако е необходимо се добавя още брашно,за да се стегне тестото.И всичко това се случва в първите 15 минути.Пусни програмата отначало,да може добре да се измеси тестото.

# 186
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Ами то вече е почнало да втасва (отпуснато е, минаха 20мин. от втасването), да я пускам ли в такъв случай? Аз сложих половината в началото и другата половина оставих да добавям. Добавях след като тестото беше на топка, но не ми стигна втремето явно Sad.

# 187
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ами то вече е почнало да втасва (отпуснато е, минаха 20мин. от втасването), да я пускам ли в такъв случай? Аз сложих половината в началото и другата половина оставих да добавям. Добавях след като тестото беше на топка, но не ми стигна втремето явно Sad.

Трябвало е отново да стартираш програмата,но каквото-такова.Ами,незнам.Ако искаш пък го остави и да видим какво ще се получи накрая.Значи,ще ти е готово намазнено тестото при оформянето.Ще чакам да видя резултата.

# 188
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Ами то вече е почнало да втасва (отпуснато е, минаха 20мин. от втасването), да я пускам ли в такъв случай? Аз сложих половината в началото и другата половина оставих да добавям. Добавях след като тестото беше на топка, но не ми стигна втремето явно Sad.

Трябвало е отново да стартираш програмата,но каквото-такова.Ами,незнам.Ако искаш пък го остави и да видим какво ще се получи накрая.Значи,ще ти е готово намазнено тестото при оформянето.Ще чакам да видя резултата.
Много се притесних и не изчаках този ти пост  Confused, пуснах го от начало както ме посъветва по-рано. Дано да стане  Praynig!

Благодаря за съветите!   bouquet

# 189
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

От мен както ви обещах преди около две седмици Сладки агънца по рецепта на Dr. Ötker. Понеже у нас мака не е на уважение, моето агънце е с пълнеж от орехи + стафиди + захар + галета + ром.


# 190
  • Мнения: 2 249
айде да се разпиша в темата,4е закъснях тази година-миналата ми беше първа за козунакоправене и се полу4иха 4удесни с помощта на ветеранките в темата-тогава правих на Джема и Пина-сега ще повторя и добавя още някоя нова рецепта-отивам да 4ета назад Peace Hug
благодаря на авторката и на вси4ки моми4ета,които помагат със съвети неуморно  bouquet  bouquet  bouquet

# 191
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз да докзадвам как върви закваската- минаха 48 часа. Беше втасала на конци, което ми нала година не се случи след 48 часа. За сега върви добре, доволна съм. Забравих да я снимам, а вече я захраних за следващо втасване. Но за тези, които са любопитни, изглеждаше така долу-горе (това е миналогодишната снимка):

Дано този път вече  стане истинскко панетоне, че ми омръзна честно казано. Това ми е трети опит.

# 192
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Ами то вече е почнало да втасва (отпуснато е, минаха 20мин. от втасването), да я пускам ли в такъв случай? Аз сложих половината в началото и другата половина оставих да добавям. Добавях след като тестото беше на топка, но не ми стигна втремето явно Sad.

Трябвало е отново да стартираш програмата,но каквото-такова.Ами,незнам.Ако искаш пък го остави и да видим какво ще се получи накрая.Значи,ще ти е готово намазнено тестото при оформянето.Ще чакам да видя резултата.
Много се притесних и не изчаках този ти пост  Confused, пуснах го от начало както ме посъветва по-рано. Дано да стане  Praynig!

Благодаря за съветите!   bouquet

Козунака стана много добре, втаса идеално. Като правих фитилите после тестото беше много приятно за работа. Надигна се добре и даже програмата за печене приключи, но... толкова много се надигна, че отгоре е леко розов само, не е препечен. Сега се чудя дали да го оставя още 15-20мин само да седи в машината или да пека още 10мин.? Притеснявам се ако го пека да не го изсуша  Rolling Eyes.

--------- -------------------- -------------------

Оставих козунака само да престои в машината. Като го извадих установих, че отстрани е много добре изпечен и това че не е хубаво зачервен отгоре е заради малкото количество белтък с което го намазах. Толкова бързах да го намажа за да не спадне, че сложих твърде малко. Няма да мога да го чакам да изстине и да разрежа, така че утре ще кажа дали е станал на конци Simple Smile.

Благодаря на всички за хубавите обяснения и съвети, които сте събрали в 1вия пост!
Специално благодаря на Макс-мама, че се включи да ми каже какво да правя с мазнината! Ако не беше казала какво да правя сега не знам какво щях да извадя от машинката, като се има в предвид, колко малко мазнина бях сложила.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 22:58 от Solar Wind

# 193
  • Мнения: 767
Ех, и аз да се поФаля - Империята отвръща на удара. bowuu Четворна плетка, репетирана с две долнища на пижами Mr. Green Вече изядох 1/3 Embarassed

# 194
  • София
  • Мнения: 1 148
От мен Козуначени кифлички, по рецепта на max-mama  bouquetМного сполучлива рецепта,кифличките са меки,ароматни и с конци Peace


Благодарности на max-mama за хубавата рецепта  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт