Боя за коса - blond 13 (Клуб на блондинките)

• 119 847
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Ползвала съм най-различни бои (различни производители) и от L'Oreal впечатленията са ми най-добри. Боядисвала съм се руса, червена, черна. Единственият цвят, който ми е ставал точно като този на снимката е бил черният Laughing, всичко останало е било подобно, близко, но не същото. Един единствен път съм се изрусявала с блондор във фризьорски салон и резултатът беше потресаващо грозен (бяха ме направили на петна). Наложи ми се още същия ден да се боядисам отново  и като за финал се сдобих с много къса коса. Тази грешка повече не съм повтаряла. Естественият ми цвят не е рус, но не е и тъмен. Много е важно какъв ни е цветът на косата и това е причината при всеки да се получава различен цвят. Моят цвят е  по-тъмен от този на снимката, но все пак е без блондор и е нормално. Когато се боядисвам си мажа само корените. Ако започна да я мажа цялата, то ще постигна този цвят от снимката, но тогава корените ще са ми по-тъмни, а краищата светли - намирам го за грозно и не го правя.  Nadia79 ме е попитала, как успявам да не ползвам сешоар Simple Smile - Ами не ползвам, дори нямам в къщи. Косата си я мия само вечер и не 30 мин. преди да трябва да си легна. Косата ми е дълга до кръста и наистина и трябва време да изсъхне. Случвало ми се е и да си легна с влажна коса, но не съм се разболявала от това до сега. За да има човек дълга коса, трябва да прави жертви. Без жертви нищо не става.
Nadiа79, боята прави косата суха, може да я изгори, но от боя не се оплешивява. С напредване на годините при доста хора косата оредява, но не причина за това са боите, а хормоните. От сешоара също не се оплешивява, но той изсушава вече изсушената коса. Като ходя на фризьор вечно ме карат да ми изсушава косата, но аз отказвам категорично и си тръгвам с мокра коса.
Преди да открия Еxpert absolut repail съм ползвала Elvital, Gliss kur и Garnier Fructis, но нито един от изброените 3 шампоани и маски за коса  не може да се сравни с Expert.
Това е.....
П.П. L'Oreal да не се ослушват, а да вземат да ме възнаградят за това, че им направих такава реклама на продуктите и да не са посмели да спрат Еxpert-а от производство, защото без него съм загубена. Simple Smile

# 646
Така е, не се оплешивява от боядисване, но аз имах предвид ефекта на по-тънка коса, който се получава от некачествено боядисване: косата изгаря и се накъсва по дължините, съответно я няма гъстотата на естествената коса.

При мен точно това се получи, не ми се описва за пореден път подробно, но въпреки че ходех при уж много добра фризьорка и ползвах само професионалната серия на Лореал шампоани, кристали, маски, кремове и стилизанти (вкл и Absolut repair) в един момент се озовах с ужасно накъсана и опропастена коса.
Когато преди много години се боядисвах черна и го нямаше изгарянето от русата боя, имах толкова гъста коса, че се чудех как да я разредя, беше страхотна.
Сега - ела да ме видиш, няма и помен от нея, въпреки грижите.
Според мен това се получи от това, че боята която ползваше фризьорката ми беше много агресивна и от начина по който нанасяше боята - всеки път освен корен, мацаше по дължините.
Да, цвета ми беше прекрасен, но в един момент косата се изтощи ужасно  ooooh!

И понеже ми писна да се занимавам с разни фризьори вече почвам сама да се оправям  Peace

# 647
Nadia79, много странно нещо си написала. Каква е тази фризьорка, дето те е боядисвала?  newsm78 Аз от фризьори знам, че ако не се сменя цвета на косата се мажат само корените и не се маже по дължина на косата. Аз ако си сменях през 2 седмици цвета на косата и ако я мажех по дължина, отдавна да съм останала без коса.
П.П. L'Oreal имат няколко различни серии бои за коси и не с всички може да се изруси косата. За това трябва много да се внимава какво се купува. С без амонячна боя със сигурност няма да стане нищо. Без амонячната боя е за подсилване на цвета и не се препоръчва при жени, който са започнали да побеляват.
Каси с блондор ще стане от първия път  Simple Smile , но аз не ти го препоръчвам. Аз лично не мога да ти отговоря на този въпрос, защото при всеки е различно, а и не знам какво разбираш под тъмно кестеняво и тъмно русо. Едни успяват за един месец, други за година. Много е индивидуално. Единственият съвет, който мога да ти дам е, ако се боядисваш сама да си вземеш повечко боя за коса, за да може да се намажеш обилно и да не станеш на петна.

# 648
    Здравейте момичета!Скоро трябва да се боядисам и кроя пъклени планове за онеправданата ми косица  Laughing Такааа,въпреди,че съм доволна от Гарниер нейчърълс 8,1 откъм цвят,но не и откъм трайност,реших да пробвам нещо друго.Ефектът,който търся е по-натурално русо,със почти незначителна разлика корен-дължина.Спряла съм се на:
    • Palette 300
    -
    http://www.palette.bg/nashite-produkti/permanent-natural-colors/ … i/300-svetlo-rus/
    • Garnier nutrisse - Естествено светло рус # 80
    • Londa color 87 Арктическо русо

Някоя ако се е боядисвала с някоя от изброените моля за мнение  Praynig [/list]

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 20:51 от GodaiVa

# 649
    Ето това ми беше косата преди:
    http://casiopeiya.snimka.bg/friends/mama.398015

Правих се на фризьор, с блондор, и цвета е лешник в момента....

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 10:02 от Анонимен

# 650
    Ето това ми беше косата преди:
    http://casiopeiya.snimka.bg/friends/mama.398015

Правих се на фризьор, с блондор, и цвета е лешник в момента....
    А сега е? newsm78 Покажи,за да можем по-добре да ти помогнем  Peace Сега като я гледам ми се струва,че ще рижавее.Покажи до къде си стигнала с изсветляването,за да ти кажем горе-долу какъв нюанс да слагаш  Peace

# 651
    Привет! Hug
    GodaiVa,аз съм за Garnier nutrisse - Естествено светло рус # 80.Харесва ми цвета.
    Искам да ви разкажа за моето приключение-руса коса.Косата ми е къса,наполовина моя,на половина боядисана.(от снимките се вижда).Та мацнах аз блондор(произведен в Италия за Биофарма) за около 20 минутки,след което отмих.После се боядисах с Алфапарф 11.10 за още 20 минутки.Неможах да издържа повече,адски ме щипеше и се зачерви скалпа. ooooh!Пропуснах да кажа,че сложих и в двете смеси по половин ампула за чуствителен скалп.Странното е,че с блондора не щипеше ,но ела да видиш от оксиданта на боята(12%) af
    Мислех да взема Гарниер 111 или 113 и да карам с нея нататък(няма да се наслоява много светло,защото я подстригвам всеки месец).
    Сега като се гледам,май много светло не ми ходи,та и аз залитам по Garnier nutrisse  и съм в дилема кой цвят да избера.
    Ще се радвам да ме посъветвате. Praynig
    За съжаление не можах да открия в Пазарджик продуктите на Балеа за руса коса. Confused
    Благодаря ви!
    Хубав и усмихнат ден! Hug

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 12:35 от adi_man4eva

# 652
    Привет! Hug
    GodaiVa,аз съм за Garnier nutrisse - Естествено светло рус # 80.Харесва ми цвета.
    Искам да ви разкажа за моето приключение-руса коса.Косата ми е къса,наполовина моя,на половина боядисана.(от снимките се вижда).Та мацнах аз блондор(произведен в Италия за Биофарма) за около 20 минутки,след което отмих.После се боядисах с Алфапарф 11.10 за още 20 минутки.Неможах да издържа повече,адски ме щипеше и се зачерви скалпа. ooooh!Пропуснах да кажа,че сложих и в двете смеси по половин ампула за чуствителен скалп.Странното е,че с блондора не щипеше ,но ела да видиш от оксиданта на боята(12%) af

Мислех да взема Гарниер 111 или 113 и да карам с нея нататък(няма да се наслоява много светло,защото я подстригвам всеки месец).
    Сега като се гледам,май много светло не ми ходи,та и аз залитам по Garnier nutrisse  и съм в дилема кой цвят да избера.
    Ще се радвам да ме посъветвате. Praynig
    За съжаление не можах да открия в Пазарджик продуктите на Балеа за руса коса. Confused
    Благодаря ви!
    Хубав и усмихнат ден! Hug
    Здравей.Първо да кажа,че веднага ме спечели като прочетох,че си от Пазарджик (там имам баба и всички лета като малка прекарвах там и бяха незабравими  Heart Eyes).
    Та от снимката ,която си показала(където си руса) се вижда,че боята хич не те е хванала.За това самия цвят доста жълтее.По мое мнение май също и блондора не става/или си стояла по-малко време Thinking
    А сега някой да спори относно професионалните бои-пример си колко "хващат"и ,че са щадящи - не всичко зависи само от боята  Mr. Green
    Аз винаги съм харесвала мацки с къси коси,които са руси,но не Бяло (вече изглежда старческо). Ще ти ходи някое по-натурално русо,а и ти такова искаш  Peace
    Боите,които  мисля,че ще ти свършат работа са:
    - Garnier color naturals -8,1 ( Светло пепеляво рус ) -  също може само 8 (светло рус),ама да не да избие жълтото отдолу,по-добре първия път да е с 8,1
    - Garnier nutrisse  80 или 81
    - Palette 300 - не препоръчвам по принцип тази боя,че е агресивна.
    - Арома колор - светло рус
    - Londa color - 16 Умерено русо
    - Londa naturals - 11/9 Ванилово рус  - този смятам,че ще се получи добре!
    При тебе хубавото е,че косата ти не е бяло русо и сега каквото да сложиш ще те хване. Това,че има повече жълто би дразнило тези,които искат да постигнат бяло русо и непременно ще избива.Ти ,обаче ще слагаш по умерено рус нюанс,който така или иначе ще покрие жълтото,така,че избора ти на бои е огромен.Всичко що няма "светло" , "ултра" , "бежово" е твоята боя  Peace Peace Peace
     Peace
    Успех Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 12:51 от GodaiVa

# 653
    Тук съм аз,ама като няма нищо ново,какво да пиша,само чета,чета и така... Simple Smile
    Между другото пробвах Garnier nutrisse 101 и съм доволна(вече не гоня бяло русо и вече не ползвам блондор).Сега тези дни съм си взела и 100,да го пробвам,че предния път когато исках,имаше само 101...та така...

# 654
    Тук съм аз,ама като няма нищо ново,какво да пиша,само чета,чета и така... Simple Smile
    Между другото пробвах Garnier nutrisse 101 и съм доволна(вече не гоня бяло русо и вече не ползвам блондор).Сега тези дни съм си взела и 100,да го пробвам,че предния път когато исках,имаше само 101...та така...
    Еее,супер,не си ни забравила   bouquet Hug Имаш ли  photo ? Иначе доволна ли си от боята откъм трайност и щадяща ли е?

Тъкмо като ти прочетох поста се сетих,че имам снимка от последната ми боя с Гарниер 8,1. Пускам снимката с условие,че до вечерта ще я изтрия,че като видите къде съм поместена бая ще ми се смеете.Само да кажа за протокола-кошарата издържа  Laughing
    Това е с 8,1 - http://www.foto.bg/data/500/medium/PICT4114.JPG
    Аз също вече не използвам блондор  Peace
    Впо-предния ми пост съм изброила горе-долу коя боя искам да ползвам.Ти какво мислиш ,коя ще ми препоръчаш ?

# 655
    Та мацнах аз блондор(произведен в Италия за Биофарма) за около 20 минутки,след което отмих.После се боядисах с Алфапарф 11.10 за още 20 минутки.Неможах да издържа повече,адски ме щипеше и се зачерви скалпа. ooooh!Пропуснах да кажа,че сложих и в двете смеси по половин ампула за чуствителен скалп.Странното е,че с блондора не щипеше ,но ела да видиш от оксиданта на боята(12%) af
    Щипало те е много, защото след блондора скалпа е бил раздразнен от силните химикали и чуствителен. Съвсем нормална реакция мен ако питаш   Stop
    Аз последно като се боядисвах с Крамер си бях измила косата предната вечер, т.е чист скалп и би трябвало доста да ме щипе, но почти не я усетих боята  Peace

Наистина ми се иска да обсъдим масови срещу професионални бои - опит и впечатления.

# 656

Наистина ми се иска да обсъдим масови срещу професионални бои - опит и впечатления.
    И преди сме вметвали по темата - въпрос до коса. Аз,както не веднъж съм споделяла ,преди брюнетската ми пауза и пак блонди,се правех само в салони с Виталитис или Алфапарф .Резултат - суха,чупеща се коса.А и факта,че съм минала в лагера на брюнетките говори в какво състояние е била косата ми,нищо,че е била плескана с професионални бои.Пък и има ли преди това обезцветяване боята е бял кахър  Laughing А аз винаги имах тогава обезцветяване на корени...  ooooh!

# 657
    ами..нямам снимки,не съм се снимала скоро,но сега като се боядисам със 100,ще направя. Simple Smile
    Ама този малък мъж Тедко,много сладък бе...пу..пу..да не му е уруки...да го нацелуваш едно хубаво от мен Hug
    Снимката си я бива,като професионална е Peace има скрит замисъл Laughing
    Много бързо си се възтановила,браво на теб и се радвам,че кошарата е издържала...ще издържи и още как...

# 658
    ами..нямам снимки,не съм се снимала скоро,но сега като се боядисам със 100,ще направя. Simple Smile
    Ама този малък мъж Тедко,много сладък бе...пу..пу..да не му е уруки...да го нацелуваш едно хубаво от мен Hug
    Снимката си я бива,като професионална е Peace има скрит замисъл Laughing
    Много бързо си се възтановила,браво на теб и се радвам,че кошарата е издържала...ще издържи и още как...

Мерсии,ще го нацелувам,ама сега спинка и аз се кефя,че имам малко време  Laughing
    Не мога да преценя дали добре се вижда на снимката,но за първи път с боя си правя такова интересно сиво-много нежно стои,лошото е,че бързо пада...та за това викам другия път с нова боя да пробвам Simple Smile

Момичета,извън темата,ама имате ли facebook? Понеже ми е по-лесно да показвам снимки там,ама който не е регистриран не може да ги вижда..

# 659
    Момичета,не е по темата,но си позволявам да напиша един зов за помощ.Започнахме една благотворителна кампания за събиране на средства за лечение в чужбина- Става дума за момче на 17години,на една моя много добра приятелка,на което са му открили рак на костите(сакром на Юинг).
    http://www.facebook.com/group.php?gid=102186063164927&v=info&ref=mf
    Ако някой може да се включи да помогне с каквото може,родителите ще ви бъдат много благдоарни Hug
    П.С..дааа... Marieta Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт