Пролетно-лятна финландска 21-ва тема

• 38 462
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
сакън, недейте от сега да започваме зимната тема!  Sad  Такова слънце пече, че направо не ми се иска да мисля, че зимата идва  Peace

мимотка, този виц се отнася 100% до е дна моя позната - толкова е зле с посоките хайвана, че не ти е работа да търсиш някое място по нейните обяснения...  Joy

Дулз, и аз все от понеделник започвам да спортувам, ама забравям да уточня от кой точно и остава за следващия.  Flutter Успех на тебе с тичането! Hug

# 706
сакън, недейте от сега да започваме зимната тема!  Sad  Такова слънце пече, че направо не ми се иска да мисля, че зимата идва  Peace

мимотка, този виц се отнася 100% до е дна моя позната - толкова е зле с посоките хайвана, че не ти е работа да търсиш някое място по нейните обяснения...  Joy

Аз си знам добре посоките, но ако трябва да навигирам някого съм направо ужас. В стремежа си да не объркам хората се скъсвам да бъркам и соча ляво, а казва дясно и обратното  ooooh! Не мога да си обесня дори защо ми се получава така. Трябва да си купя Волво май Simple Smile)))

# 707

, а тук е едно слънце  Party Ама със сигурност в БГ е по-топло Wink

и тук е вече слънчево ,но термометъра не преминава 22-23 градуса  , абе днес е чудесен есенен ден .духа вятър ама той е освежаващ.

Чехълчо, разсмя ме с тоя живописен пост  Laughing Много готино си ги подредил човечетата  Peace Как върви финският?

...ласкаете ме ,Госпожо .Оффф ама аз да не ви притесних ,продължавайте моля .То днес рядко се намира някой който да ти направи сносен комплимент. Спомeнете ако обичате гордото ми излъчване ,златните ми ръце и не на последно място  вродената ми скромност....(или с други думи :благодаря за комплимента)

а що се отнася до финския . много съм зле с езиците неми се отдават и това си е надали ще го науча някога
ама пък мога да си мечтая  Rolling Eyes

# 708
Мда...аз пък не се поласках от обръщението 'Госпожо', почувствах се изведнъж  стара...то не че съм в първа младост, но някак странно ми изглежда написано  Laughing  Laughing Но проблемът си е мой, Чехълчо, благодаря за уважителната форма. И не, не си ме притеснил, но нямам повече какво да кажа  Grinning Иначе да, когато не върви - не върви. От години се опитвам да се науча да играя белот, но не върви и това си е. Обявена съм за безнадежден случай и за разлика от тебе вече нито опитвам, нито мечтая  Grinning На теб успех Peace

# 709
Една новина, която изтече снощи по МТV3: http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/09/1190554
(Накратко, в град Риихимаки, е заловен 31годишен българин, шофиращ пиян и без книжка. При опитът да му се вземе кръвна проба, пичът е направил опит да хапе и са го държали четирима полицаи).

Честит празник  bg

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 14:08 от Dulzz

# 710
Една новина, която изтече снощи по МТV3: http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/09/1190554
(Накратко, град в Риихимаки, е заловен 31годишен българин, шофиращ пиян и без книжка. При опитът да му се вземе кръвна проба, пичът е направил опит да хапе и са го държали четирима полицаи).

ooooh! ooooh! ooooh!

Честит празник, българи!

# 711
(Накратко, в град Риихимаки, е заловен 31годишен българин, шофиращ пиян и без книжка. При опитът да му се вземе кръвна проба, пичът е направил опит да хапе и са го държали четирима полицаи).

Честит празник  :2bg2

бабин убавец!  ooooh! Много ми хареса как го закарали в ареста да "се успокои"   Whistling

Да ни е честита независимостта!

# 712
...аз пък не се поласках
Е нямах намерение да наскърбявам никого и моля за извинение. просто исках да  благодаря за добрите думи .
Преди седмица и аз се почувствах така .свикнал съм да говорят за мен като за момче и на една опашка идва една жена , пита кой е последен посочват ме и казват ей тоя мъж. чудя се и аз самия защо ,но ми стана неприятно . още веднъж съжалявам .

а относно новината -  думи нямам. можели да се посмея ,или задължително трябва да се засрамя като българин.(а пък като дете какъв бой ядох за това че не мога да се засрамя... но това е друга история)

# 713
Смей се, ако ти се смее, срамувай се, ако можеш - по избор  Laughing Аз лично се посмях, защото са си направили 'новината' върху факта, че обезумелият балканец е опитал да хапе полицията Laughing Щото 0,64 промила са над допустимото ниво за шофиране, но изобщо не са чак толкова много. Има тук едни шоколадови десерти (Da Capo на  Fazer). Ако изядеш четири и духнеш балончето, ще отчете около 0,6 промила...Тъй че човекът, мъжът или момчето, може просто да е бил гладен.... Grinning  Убавец, както му се израдва Марги  Hug

# 714
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Посмях се с тази статийка- особено като си представям хапането.....

Да се похваля, че слънчогледите ми цъфнаха- най-накрая. То вече е време за хризантеми и есенни цветя, ама те така и решиха.....

Продължавам си хобито със 3умба-та. Сега имаме и малки гирички, които като че ли са пълни с пясък. Ама те вече и курса го обърнаха на бизнес- тениски, панталонки, шишета за вода- всичко се продава с поръчване.

# 715
Дулзз, ти направо ми реши проблема с търсенето на новини  Hug Нали всяка сутрин трябва да разкажем новина, която сме чели/гледали по медиите, та направо тази новина ми дойде много добре  Peace

Ако някой сега ми напише и домашното, че едва сега се прибирам - просто грешка няма да има  Crazy

# 716
Добро утро  kaffeetrmker_2

В родният ми град имаше сладкарница 'Захарно петле' и днес сутринта разбрах, че един мой приятел я е възстановил и днес отново отваря врати. Ех, че хубаво ми стана! Толкова е приятно, когато някой събужда спомените и се грижи да не изчезват и да не се забравят стойностните неща  Hug

Както казва Мечо Пух, пожелавам ви един прекрасен четвъртък    bouquet  Grinning

п.с. Мимотка, ако бях видяла навреме, щях да ти помогна с домашното, стига да не заспиш, преди да го препишеш Wink
       Виви, моите хризантеми прецъфтяха вече, сега се чудя какво да посадя...сигурно ще е канерва  newsm78

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 09:57 от Dulzz

# 717
Добро утро и от мен!  Hug

Дулз, явно темата "сладкарници от детството" е актуалн и при нас...  Joy
Снощи с моя мъж си припомняхме разни вкусотии от детството, които продаваха в сладкарницата до нас. То не бяха каламари, бутер-тригуни, кадаифи, кремки, масленки, ашуре със сладолед, пасти, боза и дъвки "Идеал" и "Турбо".....  направо се оляхме!  Crazy
На детенце му беше много забавно и само питаше "ама това какво е?, а ти можеш ли да ми направиш, за да го опитам и аз?" Колко повече неща има сега по магазините и сладкарниците, обаче тези от детството май си остават най-вкусните... остарявам вече явно. Rolling Eyes

И браво на твоя приятел - наистина е много мило когато някой "събуди спомените" както казваш.   bouquet

И да питам - някой от вас има ли контакт с Пчели? Много ми липсва вече и често я мисля... Дано да се справя

Пчели, ако четеш поне - моля те, драсни две думички само да кажеш как си, детенце милото как е Hug

Хубав ден ви пожелавам и да не забравяме - четвъртък е и след него идва ПЕТЪК, а това означаваааа почивни дни! Wink

# 718
Марги, май си спомняме почти едни и същи неща  Hug При нас бяха много популярни гевреците, всеки ден на площада излизаше една количка с топли, току-що опечени гевреци   Heart Eyes Имаше и шоколадени сърца, мелчета, еклери, толумби и естествено банички от 9 и 11 стотинки  Grinning С умиление си спомням вкуса и мириса на тези неща....явно наистина остарявам   Party

Каза, че у вас има 'ден на пицата', тук съботата се оформи като 'ден за сауна и баница'  Grinning Ако знаеш твойта приятелка какви баници върти, свят ми се завива! И само ме дебне, за да си хапне скришом от тестото  Joy Което ме подсеща да те питам - откъде мога да си купя лимонтозу? В маркетите не съм виждала или поне не успях да го разпозная, а в аптеката още не съм стигнала да попитам. Намерих една интересна рецепта за домашен пластелин, който се забърква с лимонтозу и брашно и може да се оцвети с боите за хранителни цели (открих ги, много ти благодаря   bouquet)

Приятни почивни дни от нас, мили дами  smile3535    animal085

п.с. Забравих...не, аз нямам връзка с Пчели, но също като теб мисля за нея често и се надявам да е добре  Hug  Hug

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:59 от Dulzz

# 719
Дулз, явно ще да е от възрастта това с припомнянето или от носталгията... Joy

Иначе само "мелчета" не знам какво е, всичко друго са все много скъпи спомени от детството. Hug И при това бях сигурно най-злоядото дете, обаче ходенето на сладкарница ми беше много любимо занимание и винаги го свързвам със спомена за дядо ми - сигурно най-добрия човек, когото познавам!

За лимонтозу не мога да отговоря веднага, защото не ми се е налагало да купувам тука (бях взела от Бг и имам още малко Wink), но имам някаква идея, че съм виждала някакви пакети sitruunahappo и viinihappo в Токмани... там където са разни есенции и разни джаги за косервиране. Страхотно го обясних, няма що Crazy, но дано да се сетиш какво имам предвид   Peace

И какво казваш - моята приятелка няма грешка с баниците, а! Представям си я каква е скица, особенно като си крадва тестенце.... Joy Страшно ми се дояде от нейната баница! Hug Hug Hug

Хубави почивни дни и от мен и дано да ги прекарате така, както най-много ви харесва!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт