117 Мига от Пролетта в САЩ

• 27 308
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Аз имам един малко тъп въпрос  ooooh! , ама съм толкова скапана в момента, че не мога да мисля. Ще ме пуснат ли с празна бутилка от 1 литър в ръчния багаж или ще ми я конфискуват  newsm78 ?

maimun77 според закона Бг граждани трябва да влизат в страната с бг документ (паспорт). Ако летиш от Щатите през Европа технически би могла да влезеш и с ЛК, но не знам до колко е редно по смисъла на закона. Иначе имам познати, които така процедират  Peace .

# 121
Дидитка, точно провален опит си е най-доброто определение и в моята глава за тези цветове. Но ми беше интересно обяснението.

Маймун, това е панетонето, да.  Кой е вашият магазин? Може ли да ми дадеш адреса, ако не ми е много далече, ще се домъкна.   bouquet

Клер, няма проблем щом бутилката е празна. Стига да няма ликуидс вътре. Аз редовно си мъкна бутилката от стейнлес стийл празна в чантата като пътувам и си я пълня от фонтана след секюритито (зависи от мястото де, в Чикаго чешмяната вода се пие)

# 122
Мерси Хуничка   bouquet .

# 123
Дидитка, я си признай как направи яйцата дето са с лентички! Simple Smile С хартиено тиксо ли? Ако да, как точно го лепиш? Искам да дам на децата да направят.  newsm78

Цонка, ужас...добре че си се отървала жива и здрава! Peace

# 124
Хуничка този пантеоне го има във всеки европейски магазин, до нас има Шоп анд Сейф и го видях, но по принцип по полските, гръцките, руските ги има Peace
Клер и аз си мисля че няма да имаш проблем с шишето, стига да е празно Peace а за подстригването аз знам, че режеш  от късмета на детето не от чурката Mr. Green и 9 месеца не съм се подстригвала, но само това спазих де Wink другите да не прескачаш кабели и тн не ги спазвах Joy

# 125
  • Boston, MA
Какви кабели, какво  Laughing не знам как се родиха двама, че и с чурки, въпреки всичко (и подстригвах, и боядисвах, отказвах да ходя като лудо Ленче неподстригана и небоядисана).

Маймун, след като си гражданин на една страна, трябва да притежаваш паспорт от нея, най-малкото за да влизаш и излизаш от нея. Ако не искаш, знам, че има процедура за отказване от българско гражданство, но нямам подробности. Иначе и моят български паспорт изтича скоро, сигурно няма да го подновявам оттук, а когато ида в България, та най-вероятно ще отнеса глоба. Но здраве да е, не мога да взимам почивни дни и да пътувам до консулство, за да се занимая с този проблем.  Rolling Eyes

Дидитке, страхотни яйца! Решихме да боядисваме в събота заедно с всички деца (във Вермонт ще ходим), представям си вакханалията. В неделя ще имаме egg hunt - покриваме и българските, и американските традиции.  Grinning

# 126
  • У дома
Мимето, завиждам ти за Шоп анд Сейф. Само там съм виждала непастьоризирано мляко, а около нас няма. Малинчо като гледам и той ми е далече.

Чета ви за паспортите... ми аз нямам намерение да си подновявам БГ паспорта, отдавна е изтекъл и мислех с американския да се прибирам. Да очаквам ли проблеми на границата?

# 127
Добро утро,мацонки.
Влизам за един бърз оглед и заминавам на фитнес  newsm39 и до Гап ще се отбия за дрешки.Има дийл за детски пижамки - 2 за $35 и ще се възползвам.
Ордъра от сайта го пуснах на 25-ти и едва вчера ми писаха,че са го шипнали.

За паспортите на мен също ми казаха от МВР,че са валидни до края на годината,след което трябва да се подменят с биометрични,за всички живеещи в чужбина.Сега разбирам,че инфото е грешно или първоначалната идея е дискутирана и изменена.Като гледам и тарифите за новите документи не са съвсем ясни.

Дидитка,страшна снимка си сложила.Ние в събота семейно ще боядисваме яйца и ще приложа снимки.

Титан също е опция за козунаци.

Хубав и слънчев ден ви желая.

# 128
  • USA
Момичета, благодаря за отговорите относно паспорта  bouquet . Не ми се занимаваше да ходя да си го правя просто.

Хуничка, http://www.valliproduce.com/

# 129
Имам 2 процедурни въпроса че нещо съвсем имам чувството че на друга земя живея
-ако получите покана,с или без RSVP  на нея, по тел,мейл,поща или както-отговаряте ли? дори като е НЕ?ВИнаги или както?
-изисквате ли от си децата по-големи да си пишат домашните? 3 майки подред в последно време ми казват че понеже има много данни как домашните не помагат (факт,има писано,макар да не е стриктно изследване в научни сми на думата),те не мъчат децата..
Аз да каже че отговарям винаги на покани,без значение от да/не/харесва ли ми или не човека, абсол.неуважително ми е инак особено като знам как се брои брой деца за рд по разни специални места и домашни не само че пишат,ами и 2ни отгоре давам..

# 130
  Анетте, на поканите отговарям  и домашните няма как да му се разминат!
някой тук може  ли да разчита кръвен тест?

# 131
За поканите: зависи откъде е. Ако е от приятел/познат - отговарям по телефона. Ако е от институция - само при положителен отговор, иначе - не.
За домашните ме уби. Десет години преподавам, все съм чела аргументи против домашни, но за първи път чета, че били неефективни. За кого, от каква гледна точка, как са оценили ефективността?  newsm78

# 132
Анет, винаги отговарям, дори и отговора да е не. Много невъзпитано е според мен да не отговориш поради споменатите от теб причини, да не повтарям. Отговарям най-често на мейл ако е посочен, ако знам, че не го проверяват, обаждам се по телефона. С писма на хартия не се занимавам.

- Изисквам домашните и давам отгоре, защото начина, по който са направени домашните за съжаление е недостатъчен не защото малко ги тормози, а защото понякога има нужда от повторение, за да разбере какво има да се прави.

Калин ми е много опък в това отношеношение обаче, защото той не обича да чете каквото му дават от училище. За четенето - НЕ ГО КАРАМ да чете литературата от училище. Стига да чете, не ми е толкова важно да чете нещата от училище.

Например той не ще да чете малките бегинър книжки, отива и си взема чаптър книги. Знам, че учителката му смята, че е малък и едва ли не ние се изхвърляме и го караме да чете сложни книги, но факт е, че аз просто го оставям сам да избере какво иска да чете. Опитвамс е да му кажа, когато се хвърли на нещо много голямо, обяснявам..но той казв това ми е интересно и приключваме въпроса.

В момента чете Пърси Джоунс и Крадецът на светкавици. За мен, това е много напреднала за него книга, но...след като иска, казала съм му, почни, като имаш нужда от помощ се обади. И той чете. Така се научи да пита като не разбира нещо, което също м и е голям плюс. Понеже е голяма книга сме се разбрали колкото прочете той, толкова да му прочета и аз после, та чета, обяснявам думи и така.

Magic tree house вече е прочел 4, все по 100-тина страници. Много е, но това му е интересно, не мисля да го карам да чете текстове от типа на " Cat eats milk. Come, cat, come. Cat plays with ball.." само защото учителката е казала така.  Аз и казах и на нея, той си избира САМ какво да чете. И тя се съгласи, каза стига да чете, нямам претенции( но ме псува наум разбира се). Факт е обаче, че Калин е един от най-добрите четци в класа( не защото е мой и не защото аз така мисля, тестовете му го показаха), така както е с говорни проблеми.

Много майки се оплакват, че децата им не искат да четат...и аз мисля че е точно защото ги карат да четат неща, които не са им интересни.

Отплеснах се, сори.

# 133
anette1104, и аз смятам, че е неуважително да не отговориш на покана. Винаги отговарям, без значение дали ще ходя или не. Правила съм партита и съм виждала в чудо от хора, неотговарящи. Много е неприятно и особено ако трябва да им се обаждаш един по един, за да си направиш сметката.

# 134
so what?, за какъв точно тест става дума, т.е. какво са изследвали? Пусни резултатите, ако искаш на лична.

На покани отговарям и на мен ми се струва неуважително, даже и да не харесвам човека/събитието.

Общи условия

Активация на акаунт