Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

• 105 507
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Лабрекс,сладкишът ти с извара е поредният ти неустоим десерт,пак ми се прииска да си бодна с виличката! Crazy
Венетта,козунаците ти винаги са страхотни,ама тези последните направо ме смаяха,какви конци,какви чудеса само!! PeaceПреписах рецептата и за Великден най-вероятно ще изпробвам твоята! Тортата ти с кисело млако също мноооого ми хареса! Hug
Лилана,леле каква трапеза,нареждам се и аз край нея! newsm24

От мен:   пъстра салатка                                               златните картофки на Лео

кавърма по радомирски

месеницата на сладка хапка

козуначени мъфини,които изобщо не се надуха,но имаха вкус на козунак и бяха мнооого сладки

# 91
Лилана,мнооооооооого ми хареса!

# 92
  • забравих си мисълта...
Венета,супер си.Така си обяснила рецептата,че и такива неможещи като мен,няма вариянт да не се справят.Аз обаче нямам бъркалки.Имам един пасатор и един кухненски робот.Някой да има идея,с какво мога да заместя бъркалките за миксер,така че пак да стане такова пухкаво тестото newsm78

***Ади*** , според мен ще трябва да си омесиш тестото на ръка. Това обаче не трябва да те притеснява. Просто сложи всички продукти в една тава и се опитай, да ги омесиш. Не е въпроса да месиш дълго тестото и да го биеш, а да го сгъваш така, че вътре да попада въздух, като съм показала на снимките към рецептата. То от само себе си ще си се омеси, а и ще стане пухкаво. Ти и сама ще забележиш, че като го сгъваш така, още докато се меси тестото се навдига и става пухкаво и въздушно. Месенето на ръка има два недостатъка според мен:
първо, че човек се изморява
второ, че тестото става по-твърдо, защото трябва да се прибави още малко брашно, иначе е меко и лепи. Мисля, че и така ще се получи обаче, дори и да лепи малко, ти го обръщай и сгъвай, докато подпухне и тогава го сложи в голяма купа и покрий с алуминиево фолио и го сложи на 40°С да втасва.
Действай смело и ще видиш, че ще се получи. Желая ти успех.  newsm10

PURE ELIXIR  Hug благодаря ти много! newsm51 И твоето меню е разкошно.

Момичета   newsm51 всички сте просто неповторими и това е чудесното на тази толкова вкусна и разнообразна тема.

От мен както ви обещах преди около две седмици Сладки агънца по рецепта на Dr. Ötker. Понеже у нас мака не е на уважение, моето агънце е с пълнеж от орехи + стафиди + захар + галета + ром.

# 93
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания. newsm51
Отново сте се представили отлично и много вкусно
Ягодка прекрасни тарталетки
Тайна хрупкави крилца
Цецето лимонова скумриика
Арабел завъртяни охлювчета
Близнаците вкусна тортичка
ММ браво за козунака
Вал вкусни шоколадови мъфинки
Сиси мекичките с много пудра захар аз ги харесвам мазнички
Аелис вкусно гювече
Ала бала умирам за сърмички от лапад добре,че ме подсети
Диди сладки питки
Леля Ог събрала си пролетта в това сладко изкушение-всичко ти е прекрасно
Ста вкусно
Пина чудесна идеика
Деликате,Лилана,Дитсан браво
Пуре прекрасно меню
Венета какво да кажа перфектно
И при нас за вечеря салатка,миш маш на фурната,наденичка и питка.
Вкусна вечер

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 20:00 от megans

# 94
  • DE
Днес у нас,
Cordon bleu, ригатони "карбонара" и кекс

Спокойна вечер !

# 95
  • София
megans, зачудих се много за лимоновата скумрийка, щото вчера правих пъстърва, но като се върнах назад, наистина видях, че съм написала скумрия  Laughing Ама и никой не е открил разликата  Wink

Пина, много апетитно пиленце, обичам такива неща   chef

Леля Ог, дидибу, прекрасни ястия и снимки!  bouquet

# 96
Цецето извинявай...но толкова бързо се пише тук,а имам малко време и чета и гледам набързо...както и да е прекрасна лимонова пъстървичка. newsm51

# 97
Здравейте и от мен Hug
Нашето меню от вчера

кренвирши с картофки и фикса на Маги

и шоколадов сладкиш сърце

Лека вечер на всички

# 98
  • Русе
За вчерашната Цветница
- пролетна супа от спанак
- лозови сърмички

Букет от лалета - по идея на Йоли   bouquet

- хлебчета "Цветя" по идея на Ева Тонева. Тук някой беше пуснал рецептата, но не помня кой  Embarassed

- мъфини "Пеперудки" по идея на Танита   bouquet

# 99

nahodkata, пропуснала съм Находкин ден ( Laughing), но все пак да ти пожелая много здраве, много късмет и любов! Миналото лято от Гърция си купихме една икона, нарисувана в мида на Св. Лидия. Много хубаво име носиш, да ти е живо и здраво и да те прослави!  bouquet Вкусни неща си приготвила за именния си ден, ама тортата от свеки много отровно зелена бре  Mr. Green

мерси мила моя Hug Heart Eyesаз все питам,ама такава икона тука все няма,сигурно щот съм уникална Laughing Laughing зеления цвят е от цианкалия,ама пусто му нали съм опасна ссссссснаха,не ме хвана hahahaно наистина беше страшно лека и вкусна,със заквасена сметана и киви Crazy

и те предупреждавам,престани с тези шарени красоти,цветченца,курабийки и такива Naughtyиначе пускам дакелите,надушвам те къде живееш и нема отърване от мене Mr. Greenискрено ти се възхищавам,кога гледаш децата,кога на работа ходиш,кога правиш тез завъртулки,просто не ми се мисли  bouquet

матзе,как правиш кордон бльо,страхотно изглежда Peace

венета,и аз мисля да поизневеря малко на Тандури и освен нейния да направя и твоя козунак,страхотен е Blush

мама2+1[/b],отново страхотно свежа и идейна bouquet

от мене вечерята ни,свински гърдички с картофи,станаха божествено ароматни и крехки Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 20:58 от nahodkata

# 100
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
гаспачо с ароматни чеснови хлебчета  Crazy

аз още не съм на козуначена вълна... пости са Mr. Green
но черпя от тук вдъхновение

# 101

Леля Ог, толкова пъстро, пролетно и прекрасно е всичко на снимките!  bouquet Питката ти е , направо си    chef ! Колачите правих по рецептата на Наталина, на Трейси за съжаление не съм я видяла. Страшно ми харесаха!  bouquet

лилана, чийзкейкчето от какво е? Много ме съблазнява! Heart Eyes  bouquet

ditsan , страшно се радвам, че ти е харесала тортичката. Има я в много варианти, но този е един от доста вкусните!   bouquet

PURE ELIXIR, благодаря ти, ватрушката е разкошна, под изварената смес има ябълки, направо е супер!   bouquet

Вени, много апетитни агънца! Heart Eyes  bouquet

Днес реших да правя на Аелис салатката с кус кус, много си я харесвам и се получи поредното доказателство, че без интернет няма манджа. Нали съм свикнала да кликна и да видя рецептата, а цял ден нямаше нет поради някакви срязани кабели и в крайна сметка набърках нещо като руска салата. Но тая вечер си изпринтих рецептата! Grinning

А това трябваше да са царевички, пак от същата салата, ама толкоз ми беше останала царевица, та са много рехави нещо. Embarassed

И сладки "Капучино" с шоколад и орехи.

# 102
Венетка,явно така ще направя.Няма да му слагам много брашно,ще го търпя да ми лепи по ръцете,пък ще видим какво ще го докарам Peace
Много са сладки агънцетата,гледах ги и в блога ти.Голяма кулинарка си,без да преучвеличавам Peace

От мен,колкот да не е без хич:

Таралежче,което щеше да бъде мишка,калинка и какво ли още не,ама като нямах маслини,до този му никакъв вид го докарах.Важното е,че Ивон го позна Laughing

Овчарско-шопска салата Wink

Мусака

Цялата трапеза

Хайде,лека нощ Heart Eyes

# 103
Привет Hug.На снимките на кексове не издържам  #Crazy
.Тъкмо щях да показвам и аз една дето вече свърши, ама не съм мазохистка и ще задържа до утре hahaha.
Сега отивам да си ям злополучния козунак и ще си фантазирам, че е кекс Laughing

# 104
  • гр. Варна
ditsan
Потърсих тортата "Птиче молоко" по рецептата на Лабрекс, не откривам нищо. Cry
Може ли рецептата, благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт