Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

• 105 446
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
За месенето-винаги меся на ръка,защото си мисля ,че моя миксер/вече/ няма да издържи на тестото.Май ще трябва да го сменя с нов  ThinkingНе пречи сега да го пробвам с козунака който ще правя... Wink
При месене с бъркалки на мен тестото почва да ми се катери по миксера  newsm78

# 76
  • В градината...
Незнам как става само с миксер, но наистина, щом се сгъсти тестото и става трудно. Аз много обичам да меся на ръка. http://az-jenata.bg/article/9858/Vkusni,-dahavi-kozunatzi/

# 77
  • забравих си мисълта...
При месене с бъркалки на мен тестото почва да ми се катери по миксера  newsm78

Ала-Бала,  размени местата на бъркалките (лявата в дясно и дясната в ляво) поставяш ги неправилно, затова се катери нагоре.  Има миксери, на които е означено, коя е лява и коя e дясна, но на много не е обозначено.

Не знам как става само с миксер, но наистина, щом се сгъсти тестото и става трудно. Аз много обичам да меся на ръка. http://az-jenata.bg/article/9858/Vkusni,-dahavi-kozunatzi/

Perunika, с миксер тестата стават винаги малко по-меки, ако искаш да са по-твърди, ще трябва да продължиш на ръка, но по-меките теста са според мен по-въздушни, по-сочни и по-вкусни. Все пак избора е твой, всеки решава сам според желанията и вкуса си.

# 78
При нас аспержи,постен хайвер с грис и печени хрупкави пилешки пържолки.

# 79
  • В.Търново
Привет на всички,майсторки! Наскоро ми се струва че видях   рецепта за гювечета с воденички ,че ме чакат едни сварени и се чудя как да ги приготвя,а това ми се стори интересно. Ако някой може да помага,че аз нещо не я намирам рецептата newsm78 Thinking!

# 80
Находката, Ала - Бала , Леля Ог- рецептата за тортата е на jakinik , заповядайте - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=391422.msg11104922#msg11104922
Мими P27- тортата я правих в откопчаваща се форма, вътре в нея си нареждам бишкотите , не , не изпадат при рязането на парчетата.
лулу- чудни мъфинчета!
Диди- много хубави сладки питки .  Flutter  Heart Eyes
Леля Ог- при теб отново е много красиво и вкусно !   bouquet

# 81
  • На небето
.............................
Perunika, с миксер тестата стават винаги малко по-меки, ако искаш да са по-твърди, ще трябва да продължиш на ръка, но по-меките теста са според мен по-въздушни, по-сочни и по-вкусни. Все пак избора е твой, всеки решава сам според желанията и вкуса си.

Това наистина е така, аз не обичам много твърди теста, след изпичането си трошиш зъбите.  Mr. Green  Винаги оставам тестото меко, а понякога леко да лепне, става меко и пухкаво след изпичането. Изпича се много добре при това, никога не ми се е получавало, глетаво или сурово.

# 82
Браво момичета, пак сте сътворили чудеса.
През почивните дни и аз готвих  food002, но не смогнах да снимам. Wink eat
Сега само ще събирам нови идеи

# 83
pety, как приготвяш аспержите
страхотно изглеждат, на тиган ли са?

# 84

Свинско с ориз и спанак

лулу,леля Ог,чудесни сте!  bouquet

# 85
pety, как приготвяш аспержите
страхотно изглеждат, на тиган ли са?

Измитите и подсушени аспержи ги напръсквам с малко зехтин и черен пипер и след това ги пека на оребрения тиган.Готовите аспержи поръсвам с лимонов сок.

# 86
Венета,супер си.Така си обяснила рецептата,че и такива неможещи като мен,няма вариянт да не се справят.Аз обаче нямам бъркалки.Имам един пасатор и един кухненски робот.Някой да има идея,с какво мога да заместя бъркалките за миксер,така че пак да стане такова пухкаво тестото newsm78

# 87
Да се разпиша и аз в новата тема с едно вечерно меню от вчерашния празничен за мен ден.

И един десерт-чийзкейк.

# 88
Здравейте,страхотни вкусотии #CrazyКато застана пред компа и огладнявам.
Днес явно ми е ден на импровизации:
нещо като пилешка кавърма

праз с ориз и сметана

торта "Птиче молоко"по рецептата на Лабрекс.Страхотна торта Лабрекс.Благодаря че си я споделила.

и парче,с не много добра снимка

# 89
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

от мен едни семпли сладки питки английски великденски (Hot cross buns)[/b][/url] - бях си ги набелязала още миналата година,любопитно ми беше да ги опитам

доволна ли си от резултата?
и аз съм им хвърлила око  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт