Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са основните туристически атракции и празници в Пакистан?
Какъв е официалният език на Пакистан?
Какви са някои от основните фрази на урду, използвани в ежедневието в Пакистан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са основните туристически атракции и празници в Пакистан?
Пакистан предлага разнообразна гама от туристически атракции и празници. Основните събития включват Деня на Пакистан, Деня на независимостта, Деня на отбраната, Въздушните сили Day, рождението и смъртта на Quaid-e-Azam, Рамадан, Eid ul Fitr, Eid ul Adha , Eid Milad un Nabi и Ashura. Тези събития предлагат възможности за посещение на свещени места, участие в религиозни ритуали и празненства и преживяване на местни обичаи и традиции.
-
Какъв е официалният език на Пакистан?
Официалният език на Пакистан е английският, който се използва в държавни, образователни и бизнес организации. Националният език е урду, който се говори в цялата страна, заедно с урду пакистанците говорят и регионални езици или диалекти като пенджабски, Синдхи, пущунски, Balochi, Saraiki , Шина , Burushaski , Khowaar , Ваханск и други.
-
Какви са някои от основните фрази на урду, използвани в ежедневието в Пакистан?
Някои от основните фрази на урду, използвани в ежедневието в Пакистан, включват: 'Assalaam Alayku' (Здравейте), 'Khuда Haafiiz' или 'Allah Haafiiz' (Довиждане), 'Shukria' (Благодаря ти), 'Maaf Karo' (прости ми), „Мера име [име] хаи“ (Моето име е [име]), „Мейн [държава] say hoon“ (Аз съм от [държава]), „Муджай [място] бохат пасанд хаи“ (Аз наистина харесвам[място]), 'Aap ka naam kya haai' (Как се казваш?)', 'Aap kahan rehtey hain' (Къде живееш?)', 'Khana bohot maazaydaar hae' (Това ястие е вкусно).
-
Какви са някои особености на гостоприемството в Пакистан?
-
Какви са някои от уникалните съставки и методи за приготвяне на кюфтета в рецептата на Истанбул?

Много смях и песни да се чуват във новият ти дом
. Разхождаме дядо насам натам, аз ходя и на училище и на физиотерапевт и нямам много свободно време напоследък.
Лю и аз си мислех че там детските градини са на ниво а то какво се оказва еми че то по добре да си стои детето в къщи отколкото някъде където няма да му обърнат никакво внимание.Гледам обсъждате неканените гости добре,че никога нямам неканени гости че ако така някой ми дойде а не е за мене даже майка ми не ми идва неканена камо ли някой друг.Но пък и тук нямаме много приятели че да идват неканени може би ако имахме щях да мисля по друг начин.Мама Маги много лошо така за твоят пръст ама като за съжаление попадаме някой път на несъвестни доктори които кой знай как са си искарали дипломата.Аз сега отивам да готвя леща с ориз и после пак сам тук.поздрави на всички от мен. 

. Ремонта ми е почти наполовина и много ме радва това, което виждам. Само дето сесия + ремонт не е най-добрата комбинация

И за капак се опитвам да накарам начинаещия пубертет да седне да учи за матурите, което на фона на прекрасното време навън трудно ми се отдава 
. Хубава компанийка ще се оформи като гледам- само хубави емоции ви пожелавам от сега и да пуснете по някоя снимка за нас, които ще сме само мислено на плажа