Детегледачките

• 10 856
  • 227
  •   1
Отговори
Тук доста дами застават зад житейската позиция, че децата са най-важното нещо, заради което си заслужва една жена да живее. Обаче какво наблюдавам - има един форум малко по-надолу "Помощ за деца и в домакинството" и теми като "Търся детегледачка за 3 месечно бебе дългорсочно, детегледачка за деца и пр.". Е, това ми се струва малко двулично. От една страна - всичко за нашите деца, от друга - търся някой да ми гледа детето докато аз ходя на работа. Познавам жени, които изповядвайки горната максима, че децата са най-важното нещо заради което си заслужава да се живее, се отдават на семейството си - стоят си вкъщи  и си гледат децата. Това според мен означава посвещение.
И да, сега ще кажат някои, че трябва да се издържа това дете. Така е, но не помислиха ли те за това преди да го родят, та трябва да го оставят на други хора да го гледат? И сега въпросът на темата: Как бихте се чувствали вие, ако останете вкъщи да си гледате децата до 14 годишна възраст, която е и официалната възраст след навършването на която, те могат да бъдат оставяни вкъщи сами?

# 1
Гледах детето си до 3 г.
Това беше решението ни с мъжа ми.

Всеки си преценява възрастта, на която да се отдели от детето си, занякои това е 1 месец, за други 1 г., за трети 18 г.
Има и майки, които не ходят на работа, но контактът им като време за деня е по-малко от това на работещите.

Не мисля, че това, че сме родили деца значи да сме непрекъснато с тях. Хората са различни, с различни представи за възпитание и семейство.

# 2
  • видин
ами не бих се чувствала добре.
но може би не съм добра майка,знам ли?!

# 3
И сега въпросът на темата: Как бихте се чувствали вие, ако останете вкъщи да си гледате децата до 14 годишна възраст, която е и официалната възраст след навършването на която, те могат да бъдат оставяни вкъщи сами?

Много добре.  Laughing
Аз съм от жените, на които не им пречи да си стоят вкъщи, даже напротив - имам време за всичко и всички са доволни.
Предпочитам вкъщи, отколкото на нелюбима работа. За жалост, в един момент децата порастват и човек вече няма оправдание да продължава да работи върху себе си. А и разходите нарастват, и таткото има нужда от помощ...  Rolling Eyes

ПП Възрастта не беше ли 12 години?

# 4
Какво общо има наемането на детегледачка с обичта на майката към децата? От незапомнени времена буржоазията си е имала детегледачки за децата, че и кърмилици. При това без необходимост майката да ходи на работа- просто за нейна помощ. Майките оставящи си децата на детегледачки не са по-лоши майки, бих казала даже точно обратното, т.к. не са психически изтормозени от денонощен плач или мрънкотене.
Всеизвестен факт е, че сегашната българка, пък и тази от вчера, т.к. детегледачки не може да си позволи, активно се възползва от баби. Разликата е че бабите не говорят като правило на няколко езика с детето, нито имат педагогическо или медицинско образование -точно обратното, най-много да окалпазанят възпитанието на детето тотално и нагло да оспорват родителските ти качества и права.

# 5

Може на някоя жена в последствие да й се е наложило да прибегне до услугите на детегледачка, по някакво стечение на обстоятелства, непредвидени първоначално. За това може би има такива обяви. Не мисля че някоя жена би искала съзнателно да лиши толкова малкото си  бебе от майчината си грижа и присъствие.

# 6
Определено вариантът детегледачка за малко дете е за предпочитане пред ясла или детска градина. Стига родителите да могат да си го позволят.
Лично мнение, основано на лични наблюдения.  Peace

# 7
смятам, че въпросът е тенденциозно зададен и цели да изкара всяка жена, тръгнала на работа преди детето й да навърши 14 години, негодна майка. чудя се какво би казала тя на семействата, в които мъжа взима заплата около 400 лв (което не е рядкост в бг) - да нямат деца може би? горният пример не се отнася конкретно за мен - аз дори нямам деца засега. просто си разсъждавам. не смятам, че хората наемащи детегледачки и ползващи ясли и алтернативите им, трябва да се оправдават пред някого.

# 8
Какво общо има наемането на детегледачка с обичта на майката към децата? От незапомнени времена буржоазията си е имала детегледачки за децата, че и кърмилици. При това без необходимост майката да ходи на работа- просто за нейна помощ. Майките оставящи си децата на детегледачки не са по-лоши майки, бих казала даже точно обратното, т.к. не са психически изтормозени от денонощен плач или мрънкотене.
Всеизвестен факт е, че сегашната българка, пък и тази от вчера, т.к. детегледачки не може да си позволи, активно се възползва от баби. Разликата е че бабите не говорят като правило на няколко езика с детето, нито имат педагогическо или медицинско образование -точно обратното, най-много да окалпазанят възпитанието на детето тотално и нагло да оспорват родителските ти качества и права.

Въпрос - що за родителски качества има човек, който поверява отглеждането на детето си на други хора, та било то и баби?

# 9

Въпрос - що за родителски качества има човек, който поверява отглеждането на детето си на други хора, та било то и баби?
Е сега ще те разкъсат вече   Laughing

# 10
смятам, че въпросът е тенденциозно зададен и цели да изкара всяка жена, тръгнала на работа преди детето й да навърши 14 години, негодна майка. чудя се какво би казала тя на семействата, в които мъжа взима заплата около 400 лв (което не е рядкост в бг) - да нямат деца може би? горният пример не се отнася конкретно за мен - аз дори нямам деца засега. просто си разсъждавам. не смятам, че хората наемащи детегледачки и ползващи ясли и алтернативите им, трябва да се оправдават пред някого.

Да, тенденциозно е зададен. Ако прочете правилно пилотният пост, питам - как може да изповядваш максимата, че децата са всичко на този свят, а същевременно да ги поверяваш на друг да ги гледа? Това за мен е двуличие. Та, ти ако не я изповядваш тази максима, няма от какво да се притесняваш. Simple Smile

# 11
  • Paris, France
Аз бях решила да имам дете само когато съм достатъчно добре осигурена за да мога да си остана в къщи и да си го гледам. Аз не работя а мъжът ми работи на половин работен ден и често от дома. Доволна съм, че мога да изживея детството им с тях пълноценно. Майка ми ме е гледала до година и половина или малко повече, но по финансови причини е била принудена да замине да работи. Имах прекрасно детство с баба и понякога дядо (защото и той работеше далеч), но не желаех като мама да се разкъсвам. Помня колко плачехме и двете като заминаваше. После ме взе при себе си, но и беше много трудно сама с мене. Познати ме питат защо не работя, как може да не се развивам. Истината е, че откакто не работя имам повече време да се развивам. Аз не мисля, че някога ще се върна на работа, дори след като децата порастат. Мъжът ми искаше да се заселим на Карибите заради климата и по-спокойния живот и даже иска много скоро да отидем там (веднага като завършат училище). Аз не искам да живея далеч от децата си дори когато пораснат, ако, разбира се те не пожелаят да живеят далеч от мене Mr. Green.

Детегледачка не съм ползувала никога. Не мога. Сега, когато вече са големи и говорят мога да ги оставя на детегледачка за да изляза. Никога не бих оставила бебе или малко дете на детегледачка. Не съдя майките, които избират да оставят децата на бавачка, няма лошо. Важното е, човек да се чувствува доволен от избора си.

# 12

Е сега ще те разкъсат вече   Laughing

Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Heart Eyes

# 13

Най-добрите родителски качества. Стига този, на когото го поверяваш да е полезен за детето, и стига поверяването да не е за продължително време. Не толерирам поверяване на невръстни деца с преспиване, или оставяне със седмици и месеци. Тук вече бих оспорила родителските качества. Но за през деня, с временни грижи, защо не? Твоя отмяна и единствено полза за възпитанието на детето.

п.с. Дали родителят работи или не, това изобщо не е от значение. Детегледачки имат и кралските особи, нищо че не работят.

# 14
напълно съм съгласна с Delusion.
Не виждам никаква връзка с обичта към детето и детегледачките,то май излиза,че тези които дават децата си на ясла или детегледачка ги обичат по-малко  #Crazy
Аз можех да си остана в къщи,но предпочетох да работя /вярно,на половин раб,ден/ и честно казано получавам по-малко пари,отколкото ако си бях останала в къщи.При мен ходенето на работа не е от финансова гледна точка.
За мен е много важно детето,както и аз да имаме социални контакти.Той се чувства отлично с другите деца,в яслата ги учат на много неща.Аз със срещите си с други хора се разтоварвам от еднообразието,имам и време за себе си.
В края на краищата всеки си решава как да си отглежда децата,важното е да намери равновесието в себе си,аз съм го намерила по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт