Моля, помогнете!

• 1 966
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Шаманката ,правя точно така както казваш ...следвам бебка и гледам да съм спокойна и да удържам нещата въпреки умората и всичко останало!
Наистина правя какво ли не , за да не спи на гърдите ми...будя я, правя и компресия...но това вечно висене на гърдите или пък все да е на мен или до мен просто като залепени...нали ме разбирате, ако вечно е така:(
Ние в четвъртък сме при педито и съм упорита да издържа още два дни да видим как стоят нещата.
За коликите  е така като казваш...спокойна е само като е долепена до мен или тати или баба:)Като и къркори коремчето , аз и го загрявам или пък и правя масаж.
Благодаря Ви!  bouquet
Само още нещо да попитам- сега като пак кърмих подчти 1-1:30ч накрая като и дадох да суче от Д. гърда и тръгна силна струя тя се изгърчи, изплака и пусна!?Как да го тълкувам?Прехранвам ли я?

# 31
Бранди Hug няма да е вечно. Ще мине това, друго ще дойде, само нашите притеснения са вечни, причините се сменят с израстването на децата ни.
Виж как е наддаването, сподели и с педиатъра си как се чувстваш. После да ни пишеш непременно.
Ако бебето се е дръпнало от гърдата, вероятно просто е сито.
Сигурна съм, че ще се почувстваш добре, ако отидеш на някоя среща на Ла Лече Лига в Пловдив. Разговорът на живо и чуждия опит на майки минали по този път е много полезен. А и срещите са приятни и неангажиращи  Peace

# 32
Бранди, не се притеснявай! Няма да е все за теб залепена. Рано или късно ще започне да спи повече. Като отминат коликите, като се нагоди спрямо външния свят. Миро много обичаше да спи по коремче на краката ми, мислех, че никога няма да слезе от ръцете ми, пък като му минаха коликите и забравих, че имам дете. Даже първия път звънях на личната да я питам да не би да е болен, че спи толкова, така не естествено ми беше.  Учих за ДИ сама с него, без никакъв проблем.

# 33
Ама това е страшно вече- като тръгне по силна струя пуска и плаче!?Не издържам тези безкрайни кърмения!?Какво да правя!???

# 34
Бранди, няма да е постоянно така. Просто бебето ти преминава през такъв период и е съвсем нормално да иска да е гушнато, на гърда, това за нея това е цялата вселена.
Ако се дразни от силната струя, би могла да опиташ да кърмиш в по изправена позиция. Опитвала ли си пози, в които бебето да идва отгоре на гърдата, а ти да си полулегнала назад? Или пък такава, в която бебето да е седннало в скута ти, облегнато на ръката ти, нещо като поза люлка, но в по седяща позиция.
Можеш да опиташ като усетиш, че тръгва силна струя, да притиснеш чиста пелена или кърпа до зърното за да събере млякото и след това пак да предложиш гърдата.

# 35
  • в страната на чудесата
другия вариант е да изцедиш малко преди кърмене... някои бебета не харесват силната струя в началото. а така е докато не е регулирана лактацията...
хайде не с е отчайвай, всяко бебе минава през това. само след 3 седмици ще си различна. спокойна и щастлива. кърменето ще се е регулирало и ще имаш едно усмихващо се бебе...

# 36
Бранди, незабравяй че както ти се учиш да го кърмиш така и малкото ангелче се учи да суче....
Дай време на себе си и на него да се научите... И моя син се стряскаше като усети че тече много кърма:))))))))))) плачът не е само отрицателна реакция той е просто реакция на комуникация с околния свят.

# 37
  • в страната на чудесата
Ама това е страшно вече- като тръгне по силна струя пуска и плаче!?Не издържам тези безкрайни кърмения!?Какво да правя!???
все искам да те питам - с две деца ли си? лентичката ти показва... детенце на година и седем?!  как беше предишния път? хич ли не си кърмила?
и друго - спри да се жалиш. сама се навиваш на абсолютно незначителни проблеми. води се по бебето - като плаче - успокой го, дотогава ще изтече струята и ще продължите спокойни...

# 38
Здравей brandi.Предполагам че нещата при теб са се успокоили,но все пак ще ти разкажа как беше с нас.След като родих нямах кърма.Дойде на 4 ден и оттогава стана страшно-не бях се възтановила още,нервна,недоспала и т.н.Малкия искаше да суче само от лявата гърда и то постоянно,ако не сучеше-ревеше.Винаги заспиваше на гърдата и там искаше да си стои-не можех и да го събудя,в леглото като го сложех и веднага пищеше.Нямаше и месец като почнаха коликите,и започнахме да се носим постоянно-и като будуваше,и като спеше,и то прав-наклоня ли го леко-пищи,спеше в/у мен или тати.Като отшумяха коликите дойде и спокойствието за мен  Peace Сякаш всичко се нареди от самосебе си.На месец и нещо спря да ходи по голяма нужда- 4-5 дни не беше ходил и прибягнахме до сиропче(дори и сапунчето се оказа безполезно).Пооправи се малко и на 3 месеца и нещо се наложи да го захраня с плодови пюрета та да го поразхлабват.А за струята-така беше и при нас-като е по-силна се дърпаше и ревеше а от другата не искаше,та изцеждах преди кърмене.Не се притеснявай-повече спокойствие и всичко ще се нареди от самосебе си. Успех и да ви е живо и здраво детето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт