Моля, помогнете!

• 1 964
  • 38
  •   1
Отговори
Бебка е на 9 дни!Упорито кърмя наа поискване.Много съм объркана вече и имам нужда от мнения на опитни мама като вас! baby_neutral
Притеснявам се, че не ми стига кърма, защото тя много често е на гърдите, редувам ги при всяко кърмене, но също и заспива на тях.Уж е спокойна и аз я оставям, но в следващия момент ревва и всичко се повтаря!?????Нон- стоп!Това не се издържа!Нямам сили вече!?Опитвам се да я следвам, но нещо бъркам най- вероятно!?
Направо полудявам, а искам да кърмя!Иначе пълни памперсите често с урина, но пък ака най- много 2 пъти за денонощие ?

# 1
здравей,бързам да ти кажа НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ.
1.ти сигурна ли си че бебето е гладно?нали знаеш,че бебетата нямат чувство за ситост и може да цока и цял ден ако го оставиш!?когато го накърмиш и след малко започне да плаче пак,опитай се да го занимаваш нещо,дай малко водичка или чай каквото там му даваш.просто да го залъжеш по някакъв начин.
2.за кърмачетата е нормално понякога да се случи да не акат по 2-3 дни (това е сигурна и многократно проверена от мен информация)
ако искаш за сега продължавай да даваш на поискване докато се стабилизират нещата.пробвай да пиеш чай за по-добра лактация (образуване на кърма).
също така може да пробваш да даваш по 1 път на ден АМ,САМО ЗА НЯКОЛКО ДЕНА,докато поопоравиш положението.
и като последно те съветвам да попиташ и някой по-компетентен,като например акушерка или доктор.също така можеш да си зададеш въпроса във подфорума където получаваш съвети от консултантите на Ла Лече Лига
УСПЕХ!!!

# 2
Забелязвам, че коремчето и е подуто и и къркори!Възможно ли е да са колики толкова рано!?Тя затова може би не се изаква хубаво , а по мн. мъничко на няколко пъти...
А и не всеки път след кърменето уригва!?Винаги я вдигам, но не иска и се гърчи!?После слагам на другата гърда и пак всичко се повтаря безспир  Sad

# 3
brandi, предполагам колко си изморена и изтормозена! Едва ли си се възстановила от раждането. А, и притеснението дали бебка се храни добре сигурно още повече те объркват Hug.
Какво означава "много често е на гърдите ми"? На какъв интервал горе-долу са кърменията? Чудесно е, че редуваш гърдите на едно кърмене - така дори и да има недостиг в една от гърдите, с другата се компенсира, а и има по-голяма стимулация на гърдите и съответно се произвежда повече мляко. Казваш, че тя заспива на гърдата. Възможно ли е от това да се буди често и да иска да суче - да заспива на гърдата без да е сукала много и да не се е нахранила, а не че нямаш много мляко? Споменал ли е педиатърът за жълтеница при бебка? Възможно е и от това да е по-поспалива.
Опитвай се да я разбуждаш, когато заспива на гърдата преди да се е нахранила - не я обличай много, съблечи я по боди /ако в стаята е топло/, не я завивай и увивай много. Масажирай гръбчето или петичките й. Можеш да я наклониш на едната или другата страна или да я изправиш в седнало положение като кукла /имат рефлекс и това автоматично ги кара да се събудят и да отворят очички/.
Добър показател е, че пълни памперсите. Колко броя са мокрите памперси за денонощие? И обилни ли са тези 2 наакани памперси?Кърмите ли се нощем?

# 4
Кърменията са на различен интервал....понякога през 1ч, понякога през 2ч, а и някой път се успива и за повече.Нередовни са.Лошото е, че понякога е на гърдите ми в продължение на час- час и половина, като редувам всичко описано.Л.гърда, изправяне за уригване, Д.гърда , изправяне... оставям я и тя след малко почва да се гърчи.
Да , педиатърката ми каза за жълтеница, че още май имаме!?Аз не разбирам!
Мокрите пелени са над 7,8бр., а акитата са малко-2бр. и то колкото супена лъжица.
Аз много се притеснявам, че доста се гърчи като я оставя да спи и постоянно и пука и къркори коремчето!???????

# 5
Кърмя нон- стоп....денонощтно!!!

# 6
Честито бебче brandi , много да ви радва  bouquet
Напълно те разбирамтам за това, че бебо предпочита да е на гърда- гушната, там където е било 9м - до сърцето, не се притеснявай, а гуши повече Hug. С моята Ягодка беше по същия начин. Цокаше по 1ч. спеше 30мин и после пак така, но всичко отмина за 3-4дни, е пак цокаше по 1ч, но след това спеше по 2ч Laughing. Предполагам, че и умората те наляга и мога да те посъветвам да кърмиш легнала, така и ти и бебето ще почивате добре.  Бъди силна  newsm44 и успех.

# 7
Предвид това, че бебето твърде дълго стои на гърдите, както и не достатъчните изхождания имам опасения, че бебето може и да не поема достатъчно количество кърма. Има ли някаква възможност да се премери бебето, за да се проследи наддаването? Кога за последно е мерено - предполагам, че на изписването, но преди колко дни е било това?
По принцип жълтеницата утежнява ситуацията и наистина е досто трудно с кърменето, когато бебенцето е поспаливо. Също така толкова малки бебенца е нормално да сучат по-начесто - през час-два, защото и стомахчетата им са с доста малка вместимост, но пък малкото количество изхождания ме притеснява.

# 8
Значи ли, че трябва да е долепена до мен!?Аз друго да не правя ли!?И без това от притеснение сигурно съвсем "вдигам "кърмата!?Ама то недоспиване, недояждане!?

# 9
Аз уж от нея се ръководя- като суче, суче и после пусне гърдата нали значи, че е приключила уж....и аз я вдигам и я тупам по гръбчето да уригне, после я слагам на др. гърда и там суче, суче и пак като пусне....картината се повтаря нон- стоп

# 10
  • в страната на чудесата
опитай да я задържаш определено време на гърдата, например 10-15 мин на едната и толкова на другата.
освен това 7-8 тежки памперса са повече от добре. ако детето е доносено би трябвало да му стига времето да се нахрани. то има колики и след първите десетина минути просто си суче. прочети малко за да не се шашкаш... коремчето може да къркори защото я местиш твърде често и детето поема само предно мляко. то е богато на лактоза и бедн на мазнини. бебето огладнява по-бързо, и образува газове...

не разбирам какъв ти е проблема? нали казваш, че понякога спи по час и половина, друг път два и повече... ми това е нормално за кърмените бебета. то е само на дни. след месец нещата ще се регулират и ще спи повече...
не се изнервяй, а се отпусни, пусни си малко приятна музика, гушни си бебето и се опитай да вземеш най-прекрасното от кърменето - чувството за единение с малкото човече...
ако жълтеницата не е тежка, урината е светла, бебето е здраво и доносено, аз не бих давала чайове и за Бога в никакъв случай АМ.

# 11
brandi ,честито бебче Hug!Не се притеснявай.Тя е още съвсем мъничка,нормално е да виси на гърдите ти почти постоянно.С времето сама ще си изгради ритъма,който и пасва най-добре.Моето бебе беше се "срастнало"  с гърдите ми през първия месец и аз като теб си мислех,че може би е гладно и кърмата не му достига,а се оказа ,че е наддал 1220 гр.При такова количество напишкани памперси,съвсем не бива да си мислиш,че не и достига млякото.Гушкай я колкото има нужда,наслаждавай се на това време,че много бързо отминава Simple Smile.

# 12
Според мен не е лошо преди ядене да даваш капки против колики. Само могат да подобрят положнието.

# 13
brandi, как са днес нещата при теб и бебка?
Успяхте ли да я премерите?
 По правило около 10-тия ден от раждането бебето би трябвало да възвърне рожденото си тегло. Ако това не се постигне е добре да се направи преоценка на ситуацията и евентуално да се вземат по-сериозни мерки - например да се дава и добавка на бебенцето временно докато се стабилизира и наддаде и има сили да суче активно.
Съгласна съм с Мишка моя, че твърде дългото висене на гърдата, без да има активно сукане, няма смисъл и дори не се препоръчва, тъй като и бебето, и майката се изморяват без да има полза. Ограничи стоенето на гърдите докато бебка суче активно, след като заспи пробвай да я разбудиш отново, ако не е сукала добре, пробвай с компресия - това е техника, която стимулира рефелекса на потичане и задейства потичане на нова порция мляко. Компресията се прави, когато бебето суче, но не гълта. След това можеш да смениш гърдите. След кърмене принципно усещаш ли омекване на гърдите ти?
Ако имаш желание, може да те посети консултант по кърмене и да се види на място как стоят нещата.

# 14
brandi , за разлика от ika_d, не мога да ти дам напълно компетентен отговор, но ще ти кажа как стояха нещата при мен. От първия миг, та до края на втория месец моят син беше почти нон-стоп на гърда. Хранех се докато го кърмех.Той повече се успокояваше, отколкото се хранеше, но все пак. Коликите му се появиха още след изписването и продължиха 2 месеца. Ако не ревеше заради тях, сучеше. Почти нямах свободно време. Със зор и до тоалетната ходех. И той имаше тежка жълтеница. Но наддаваше перфектно и памперсите редовно бяха пълни. От педиатъра знам, че децата абсорбират кърмата, затова може да не акат толкова често, а всъщност да са си сити. Щом са пълни, макар и с урина, значи е супер. От теб се иска най-вече да бъдеш търпелива. Знам колко е гадно да си вързан по този начин, но рано или късно нещата се нормализират. Мислех, че никога няма да се отучи да бъде на ръце и никога няма да спя нормално. През тези  два месеца спеше най-много по час и половина без да се буди през деня и около 3 часа без да се буди нощем. През останалото време на гърда и рев. Но след този период нещата се нормализираха и на моменти забравях, че имам дете.
Та, това е: стисни за малко зъби, провери й теглото за сигурност и й дай това от което има нужда. В един момент тя ще ти го върне Simple Smile Hug
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт