За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 683
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
какви страхотии?
не сме имали проблем...е ...реве...но моят е хърбел, вените му се четата навсякъде съвсем ясно....все пак трябва да си сигурна, че в лабораторията където ще го правите имат практика да взимат кръв от малки деца от вена....
а всъщност защо от вена изобщо ще му взимат???

# 481
За пръв път чувам за тези изследвания да се взема кръв от вената ooooh!. Кой ти го каза това ooooh!.

# 482
  • София
На нас ни взеха за ЖСК от вената(обясниха, че от пръста не било особенно точен резултат в лабораторията), т.е. при нисък хемоглобин на  годинка докторката пусна повторно изследване на кръвният серум да  се останови дали иде реч за желязодефицитна анемия....иначе за съвсем рутинните изследвания(дори при болести за ПКК и деференциално броене), винаги от пръсчето си му взимат...

Иначе той на година и с абокат във вената си кара няколко дни....ни какви ужасии и страхотии от това нямаше...

# 483
  • София
И моя мъж потвърждава думите ми - на Алекс ПКК от пръста.
На каката й вземаха кръв от вената за определяне на кръвна група.

# 484
Здравейте отново!
Кашлянето на бебчо било нормално каза доки.Чуха му гърдичките - всичко е наред.Бебетата понякога се задавяли и можело да се случи да се закашлят.
Сега имам друг въпрос - от тази сутрин ужасно ме боли гърлото и ме е страх да не заразя бебето.Някой може ли да каже какво мога да вземам за гърлото и за да пресека тази настинка.
Трябваше да спомена че сме на кърма. Simple Smile

# 485
  • София
направи си няколко цитронади Simple Smile))
може да си пръскаш тантум верде.

# 486
Мерси, момичета.
Няколко майки ме стреснаха, че боли много - и аз се учудих защо взимат кръв от вената, като изследванията май са същите като тези, които пускахме на 6м.
Ще питам в лаб. все пак.
 Hug

# 487
  • София
Стеф, рядко взимат кръв от вената на малки деца. Само при някои специфични кръвни изследвания. За ПКК взимат от пръста.
За вземане на кръв от вената... ами като цяло по принцип не боли.

# 488
...За вземане на кръв от вената... ами като цяло по принцип не боли.

Така е и аз лично предпочитам този начин за себе си Crazy. А за бебета - по-скоро е неприятна процедурата за самите майки, но ако е за обикновените стандартни изследвания на годинка - кръв от пръста Peace.

# 489
  • София
А някой знае ли OFF! activs pray дали има някакъв срок на годност след като веднъж е започнат да се ползва?

# 490
На нашия спрей не пише срок на годност Thinking

# 491
  • София
И на нашият, купувах го миналият август и се чудя дали мога да го ползвам сега пак...

# 492
  • София
Имах, но ще ми коства усилие да го намеря Simple Smile Забелязала съм, че повечето са годни по 12м. Ако помниш от коя аптека си го купила можеш да провериш някоя опаковка.
Ако годността е повече от година най-вероятно да попаднеш на една и съща партида.
Аз няколко пъти купувам от една аптека при нас антибактериален гел. Годността е 2г. И мисля, че попадам все на една и съща партида - производство 11.2009, годност 11.2011. (Само малките опаковки са една партида, има номер на партидата. Голямата опаковка е друга партида, със същия срок на годност)

# 493
А някой знае ли OFF! activs pray дали има някакъв срок на годност след като веднъж е започнат да се ползва?

Не ползвам английски, погледнете тук, може да пише - http://www.scjohnsonwax.bg/nqcontent.cfm?a_id=6330 и http://www.off.com/insect-repellent/

# 494
  • София
и тук не пише, гледах ги преди няколко дни.

Иначе на него си пише годен до 16,04 2001... няма знака с отвореното бурканче (който показва нали след отваряне...), може би като е флакон под налягане да няма значение дали е "отворен"
AnMary - то аз си го имам...повече опаковка няма от това което е...може да мина като дребчо е на градина да питам  през аптеката...

Мерси за включванията...

Общи условия

Активация на акаунт