За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 638
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • София
а пробва ли кокулин?

# 571
  • София
Не, не съм нищо давала. Не можах да се свържа с педиатър.

# 572
  • София
Geraldine, пътувахме тези дни.
На отиване каката удържа фронта, беше пила Кокулин и Медрин. Малкият обаче даде всичко от себе си. Естествено на него не бях дала нищо превантивно, мислейки че няма да имам проблеми с него. Пътувахме с автобус. Багажа в куфара, а той в багажното. Остатъка от пътя малкият пропътува гол по боди потник Simple Smile
На връщане нямах проблеми с него, дадох му предварително Кокулин. Съпругът ми каза, че и в автобуса му е дал едно хапче.
Каката обаче хвана някакво вирусче с повръщане. Повръщаше непрекъснато до към обяд. Нито Кокулина, нито Медрина успяха да спасят положението. Т.е. тя ги изпива и ги повръща. Положението спаси ампула Деган (изпила е 1/3).

# 573
Здравейте,

следя темата, но не съм се включвала досега, но се уморих от тия кашлици, какво да ви кажа, както се вижда от подписът ми, имам си един батко и едно малко бебче, баткото взе че лепна вирусче, и не успяхме да опазим бебчо, и той почна с една кашлица, а нямаше 1 месец, и двамата с таткото и нас ни хвана също, отидохме в болница с малкия за 1 седмица, биха му антибиотик и му вливаха и глюкоза, защото имаше и много високи нива на билирубина. Уж се оправиха нещата, но ето сега пак малкия почна да покашля от няколко дни, баткото също, хем сме го спряли от детска.......днес ходихме на доктор, каза, че не чува нищо и нямат зачервено гърло и двамата. За бебчо предписанието ми е промивки с физиологичен разтвор, половин ампула витамин С, Стодал и Коларгол. Дано не се стигне до антибиотик този път, просто незнам как да му подсиля имунитета на това дете, то може би ни е  много рано още, кърмя го, но вече се чудя това дали влияе....

# 574
Най-добрата профилактика е кърменето. Няма как по друг начин да  подсилиш имунитета на толкоа малко бебе. Сега е активният период на вирусите за жалост. Ще мине. Съвсем не е задължително нещата да се усложнят.  Успех и скорошно оздравяване на дечицата.

# 575
  • София
мамаалабала, вит. С-то- доколкото помня, ако препоръчват да се дава на малко бебче, трябва да е 2 мл, не от големите.
може бебче да подкашля от секрети в нослето, ако почистваш редовно с физилогичен разтвор би трябвало да го облекчи. дано скоро ви отмине Peace

# 576
  • Видин
Мами, скоро ми предстои пътуване до друг град с преспиване в хотел. Искам да питам ще ми трябва ли акта за раждане и изобщо регистрират ли и бебето като посетител?  Rolling Eyes Или само мен ще си ме регистрират? Имате ли идея или най-добре да звънна да питам?

# 577
  • София
Мами, скоро ми предстои пътуване до друг град с преспиване в хотел. Искам да питам ще ми трябва ли акта за раждане и изобщо регистрират ли и бебето като посетител?  Rolling Eyes Или само мен ще си ме регистрират? Имате ли идея или най-добре да звънна да питам?
зори на нас досега не са ни искали, да ти призная (някъде 2-3 пъти сме били с коки), но ако се притесняваш може би е по-добре да звъннеш да ги попиташ на място.

# 578
  • София
никога нищо не са ни искали нито като бебе, нито като дете в хотелите...

# 579
Здравейте,
имам спешен въпрос. Возите ли детето в легналото положение на летния кош на количката?
До сега беше във коша за новородено, но много му отесня и на дължина и на широчина - изобщо не може да се протяга детето. Искам да го сложим вече в летния кош, за да му е по-широко, пък да вижда наоколо. Бебчо е на 2 месеца.
Количката ми е http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5342  или тук http://www.frombumptogrump.co.uk/Images/Comps%20product%20review … cord%20fusion.jpg
Има пълно легнало положение, но сякаж прави 30 градуса наклон. Дали мога да го сложа в летния вариант?

# 580
  • София
количката ни нямаше кош за новородено...от първата си разходка се возиши в легнало положение на основният кош, закопчан с коланите Simple Smile
30 градуса не са проблем, даже при повръщащите и децата с рефлукс се препоръчват...а и бебето ти е на 2 месеца Wink

# 581
  • София
amanita, до сега не са ми искали никакви документи на Алекс по хотелите.
Даже в последният записаха само данните на съпруга ми, моите не са ги искали. А аз чак след няколко часа след регистрацията се усетих, че съм си забравила портфейла в София. Така, че изкарах почивката без никакви документи Simple Smile
Ноември миналата година ходихме на Хисаря. Не съм много сигурна, мисля, че на гърба на картите писах имената на децата.
Във Велинград и Банско не са ми искали никакви данни.

sunny0203, 30 градуса може би не са проблем.
!вата количка на сина ми нямаше кош за новородено, но количката имаше напълно легнало положение.

# 582
количката ни нямаше кош за новородено...от първата си разходка се возиши в легнало положение на основният кош, закопчан с коланите Simple Smile
30 градуса не са проблем, даже при повръщащите и децата с рефлукс се препоръчват...а и бебето ти е на 2 месеца Wink
Подкрепям напълно Peace Тежестта е равномерно разпределена.
Сетете се и за слинговете (едновремешните цедилки,както са им казвали), в повечето случаи и там бебето не е напълно легнало.

# 583
Момичета има ли начин да изместя режима за сън на малката?Без значение в колко си ляга вечер сутрин става точно в 6 и 30,като часовник е.Искам да поспива повече сутрин защото като става толкова рано после в 10 трябва да я слагам да спи и понеже спи от 10 до 11 и нещо,на обяд не спи,а следобед към 4-5 спи около 40 минути до час.Ако има как да й изместя режима сутрин да става по-късно ще останем само с обеден сън през деня.Пробвах да я слагам вечер по-късно,но няма значение-и в 8 да заспи вечер и в 10,сутринта в 6 и 30 е на линия.Дали мога да направя нещо или вече си е изградила режима?

# 584
Момичета има ли начин да изместя режима за сън на малката?Без значение в колко си ляга вечер сутрин става точно в 6 и 30,като часовник е.Искам да поспива повече сутрин защото като става толкова рано после в 10 трябва да я слагам да спи и понеже спи от 10 до 11 и нещо,на обяд не спи,а следобед към 4-5 спи около 40 минути до час.Ако има как да й изместя режима сутрин да става по-късно ще останем само с обеден сън през деня.Пробвах да я слагам вечер по-късно,но няма значение-и в 8 да заспи вечер и в 10,сутринта в 6 и 30 е на линия.Дали мога да направя нещо или вече си е изградила режима?

Ще трябва да почакаш да мине на едно спане. При повечето деца това се случва около годинката, но познавам такива по на година и два-три месеца, които също спят два пъти. Освен това съм сигурна, че сега през летният период детето ти ще спи до по-късно. Между другото синът ми дълго време ставаше като по часовник в 7 часа, дори и като почна да спи по веднъж на ден. Просто после заспиваше за обеден сън към 12 някъде, и после чак вечерта.
Абе да ти кажа едва ли можеш да направиш нещо по въпроса. Децата си сменят режимите многократно, но сами Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт