За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 655
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, пак опрях до вас, съжалявам, че не се включвам по предните питанки, а само влизам да задавам въпроси (така се случва напоследък..)
Притеснена съм.
Синът ми е със сополи и лека кашлица. Снощи,докато пиеше млякото си преди сън, се задави или се опита да се оригне, не знам, но повърна млякото. По-късно го нахраних пак, без проблем. Днес сутринта яде без проблем кашата си. На обед - задави се, според мен, с парченце от обедното пюре (опитвам се да му давам вече по-едри парченца храна, не пюрирана, но без успех) и повърна изяденото до момента. Следобед хапна плодова каша, без проблем, но преди малко (час-два след кашата) - пробвам да му дам каша Лека нощ на Хип, да опитам дали му харесва (една лъжичка само) - и на втората задави ли се, какво стана - повърна пак, като върна следобедната каша, част от нея де.
Не знам какво да мисля - заради кашлицата ли се дави така..? За предишните 2 повръщания мога да намеря обяснение, но сегашното...
Освен това, от днес сме на ново мляко - следващ номер 3. Не знам дали то не е причината, макар че го приема почти нормално.
Споделете, моля ви, ако ви се е случвало подобно нещо Rolling Eyes
Благодаря предварително...

# 541
  • София
Заради сополите е най-вероятно(особенон ако се стичат назад в гърлото, може и без да яде да повърне.), чисти носа преди ядене, на моят му се  е случвало от задна хрема не веднъж.
освен ако разбира се не го е ударило и в стомаха вирусчето.

# 542
Ох, Ейнджълче, благодаря ти...преди малко точно това се случи - от сополче се задави и пак върна малко храна. Страх ме е да го нахраня сега, направо...бях забравила първия месец като се роди как повръщаше постоянно, мислех че съм претръпнала, но уви...
Иначе сополките са от онези прозрачните, течните - изтичат си сами, но има и хрипащи някъде назад, чуват се, явно те го дразнят.
Благодаря ти още веднъж Hug

# 543
  • София
ами докато се позгастят може да е така...
бързо да минават ви пожелавам и да е леко Simple Smile
не е зле да го види лекар, като нищо и самата кашлица е от сополите....но все пак да го преслушат, да не слезе...

# 544
  • Плевен
Здравейте. Mimashki, аз съм с хроничен запек и единственото, което ми помогна е сутрин едно киви на гладно. Сега не ям, защото кърмя (първия месец и половина си ядях де), а е от мъхестите плодове и малкия има наченки на атопичен дерматит, та се оправям с овесени трици, но кивито действа безотказно. Пробвай няколко дена, ако детето ти няма склонности към алергии и ще видиш дали при теб дава резултат.

# 545
Овнешко (шилешко по-скоро) дете на година и 8 м може ли да яде? Питам, защото идва момент, в който на етикетчето пише "агнешко", но то със сигурност не е. Маги "умира" за агнешко т  това питам.

# 546
Овнешко (шилешко по-скоро) дете на година и 8 м може ли да яде? Питам, защото идва момент, в който на етикетчето пише "агнешко", но то със сигурност не е. Маги "умира" за агнешко т  това питам.

Щом обича, давай. То пък и колко ли ще изяде, даже да те притеснява нещо самото месо.

# 547
Здравейте. Mimashki, аз съм с хроничен запек и единственото, което ми помогна е сутрин едно киви на гладно. Сега не ям, защото кърмя (първия месец и половина си ядях де), а е от мъхестите плодове и малкия има наченки на атопичен дерматит, та се оправям с овесени трици, но кивито действа безотказно. Пробвай няколко дена, ако детето ти няма склонности към алергии и ще видиш дали при теб дава резултат.
Благодаря, за съвета.Незнам обаче дали ще може.Ние сме на месец и половина едва, но ще попитам педиатърката.Иначе сената свърши работа. Simple Smile

# 548
привет мили мами, моето бебче е на малко повече от 2 месеца, но от ден-два му се появи кашлица. лекарката ни каза, че гърлото е зачервено и ако до утре не се оправи с проспанчето, ще му даде антибиотик... това много ме притесни  Sad  Баткото е на 2 ,2 год и също е болен, при него обаче лечението вече напредна с инжекции цептитриаксон. До сега бях спокойна, защото навсякъде чета, че кърмата е имунитет и бебчето не може да се разболее докато се кърми. а той е изцяло на кърма  Rolling Eyes дайте съвет, какво да правя, не искам да давам антибиотици толкова рано  Praynig благодаря ви предварително   bouquet

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 20:22 от danizahar

# 549
Кърмата повишава имунитета,а не предпазва от болести на 100%,а и помага на бебчето да се възстанови по-бързо.Ако нямаш доверие на педиатърката ви,просто потърси и второ мнение.Стискам палци бебчо да е добре и да ви се размине антибиотика  Hug

# 550
  • София
danizahar - няма такъв филм, че бебето не може да се разболее като е на кърма...боледуват си, обикновенно карат по-леко болстите, но дори това не е правило....
ако баткото носи от ясла или градина...ще си боледуват най-вероятно дружно.

Бързо оздравяване и на двете ти дечица пожелавам Simple Smile
Може да се консултираш и с още един специалист....ако е за едно червено гърло не виждам причина за АБ, освен да се презастрахова да не слезе в дробовете....

# 551
Не се щуросвайте с това киви. Може да е мъхесто, ама не му ядем корите, я Laughing Hug Я си яжте каквото ви се иска.
Точно пък първите месеци, когато имах най-много кърма, ядях само цитруси и пресен сок от тях. Децата ми са родени октомври, то няма и други плодове тогава.

# 552
Не се щуросвайте с това киви. Може да е мъхесто, ама не му ядем корите, я Laughing Hug
В едно предаване един доктор обясняваше,че мъха не е само по обвивката на плода,а и във вътрешноста.Това се отнася и за праскови,кайсии и др. подобни.Не съм специалист и не зная доколко това отговаря на истината  Peace

# 553
Дори и така да е...Хораааа...В доматите има семки, в краставиците - най-много нитрати. По магданоза може да има тетанус причинител....по морковите, репичките, яйцата - салмонела......
Яжте си плодовете и всичко полезно, което принципно обичате. Hug
Знаете какво да избягвате - люто, не прекалявайте с варивата и т.н.

# 554
То пък и колко ли ще изяде, даже да те притеснява нещо самото месо.

Хапва порции, които голям човек не може да изяде. hahaha Не ме притеснява месото, макар да го намирам за  Sick, за разлика от агнешкото, което и аз ям с удоволствие. Питах, защото  не знам има ли ограничение за това месо до някаква възраст.

Общи условия

Активация на акаунт