За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 652
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Аз пак да задам въпрос относно храненето-кога се включват фасул,леща,грах и зеле?Засега не смятам да й давам от изброените неща (е,грах се е случвало да има в съдържанието на някое пюре)но питам защото нямам никаква информация кога се дават.

# 556
Аз пак да задам въпрос относно храненето-кога се включват фасул,леща,грах и зеле?Засега не смятам да й давам от изброените неща (е,грах се е случвало да има в съдържанието на някое пюре)но питам защото нямам никаква информация кога се дават.

Питай в темата за захранването. Предполагам след годинката, но не знам. Синът ми от изброените май само зеле е ял, и то от ДК на супа.

То пък и колко ли ще изяде, даже да те притеснява нещо самото месо.

Хапва порции, които голям човек не може да изяде. hahaha Не ме притеснява месото, макар да го намирам за  Sick, за разлика от агнешкото, което и аз ям с удоволствие. Питах, защото  не знам има ли ограничение за това месо до някаква възраст.

Освен и ти да питаш в темата за захранването. Аз лично мисля, че нашите бебета вече не са толкова малки бебета Laughing, така че давам всякаква храна /гореспоменатите не ги давам просто защото ги готвя много рядко и за нас/, като изключвам разните там Зрънчовци и шоколади /доколкото мога с всичките "доброжелатели" наоколо ooooh!/. За някакъв вид месо не бих се замисляла. Ако дам да опита и му хареса, не се колебая Peace. А той харесва всичко май newsm78.

# 557
  • София

За Филип - грах в някакви пюрета в краят на 6 месец(щом е имало в съдържанията на разни пюрета, въвела си го), залан фасул и леща след годинка от ДК, зеле...след 2 годинки може би...но не го харесва и до сега...боб след 3 годинки в градината  яде за първи път...не е голям фен.

# 558
  • София
Моят син грах хапна с пюрета, възраст под 1г. Останалите неща с ДК, доста след годинката.
Храна не отказва, харесва ги тези варива. С боб-а съм внимателна, последният път не ми се видя хубаво сварен и не го дадох. Зеле пък аз не мога да ям. На дребното давам внимателно, но той за сега е като чувал, всичко поема, нищо не връща.

# 559
Мерси момичета.А щом бобовите сте ги давали от ДК значи направо се дават без захранване,така ли?

# 560
  • София
ами аз да... т.е. той в началото и без друго не ядеше по цяло бурканче, а по половин....та....си е било вид захранване да кажем Simple Smile
Но и по принцип с началото захранвах по 7-10 дни, после по 4-5 после по 3-2 и т.н.
Пък и те бобовите по спомен не са кой знае какви алергени, просто са тежки за стомаха и правят газове и за това всъщност се изчаква повече....

(иначе с граха съм захранвала, щом е било на 6 месеца Wink)

# 561
  • София
С грах и зелен фасул (на Бондуеле) захранвах. С боб и зеле не съм, но ги дадох късно.

# 562
Мерси момичета.
От няколко дена се чудя дали да ви попитам,ама срам не срам ще питам. От 1 месец някъде малката много се е привързала към мен.Но вече стана прекалено,не мога да излезна от стаята да отида до тоалетната,още като се опитам да излезна започва един рев.А не я оставям сама,но няма значение кой е при нея-баща й,баба й.....не могат да я смълчат.Това период някакъв ли е?Направо ме побърква.Представяте ли си даже до тоалетната не мога да отида,къпя се вечер като заспи тя,даже я взимам с мен до магазина.....направо ужас.Моля ви кажете ми ще отмине ли?Вашите деца били ли са така и ако да-до кога продължи?

# 563
kristina23(1986) моят син беше така, само че малко след годинката. беше зима и не бяхме излизали от къщи доста време - имах чувството , че изпадаше в истерия от страх, щом излезнех за малко от стаята / до тоалетната, както ти/ всичко отмина на пролет, когато постепенно започнахме да излизаме, да се срещаме с деца по порковете.... не се тревожи, всеки малчуган най-много обича мама  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

моето въпросче пък е КАК ДА ИЗЛЕКУВАМ КАШЛИЦА ПРИ 2-МЕСЕЧНО БЕБЕ БЕЗ АНТИБИОТИК. впрочем ни предписаха зинат, но той го поверна и сега ни очаква нещо подобно само че под формата на инжекции... а още е толкова малък.  Sad Cry моля дайте съвет _ ходих при давама лекари и бяха единодушни  newsm78 а така мразя тези антибиотицииии  #2gunfire

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 13:39 от danizahar

# 564
  • София
kristina23(1986) - мисля, че съвсем  нормално на тази възръст има един такъв период, ужасява се детето, че няма да се върнеш просто...ще отмине....обикновенно мисля е 1-2 месеца...

danizahar - не се сещам нищо подходящо за 2 месеца...но след като и двамата са единодушни...може би има защо...особенно ако чуват някакви хрипове в гърдите.

# 565
И аз не бих рискувала за толкова малко бебе, но умирам от яд като го прочета някъде....Че къде пък горкото хвана кашлица.... Thinking
Да не би да сте след ваксина? Щото редовния номер е коклюшната компонента да си "каже думата"....

# 566
  • София
ех, къде...като гледам има си батко на две и малко Simple Smile за съжаление, нормално и бебо да прихване по нещо....

# 567
ех, къде...като гледам има си батко на две и малко Simple Smile за съжаление, нормално и бебо да прихване по нещо....
Embarassed
Най-вероятно.

# 568
Embarassed
Най-вероятно.
Тя точно това каза наскоро,че и баткото е болен за съжаление.При положение,че и двамата лекари са на мнение,че се налага прием на антибиотик,вероятно наистина е наложително.Знам как се чустваш,защото малката едвам и се размина когато беше само на месец и дори го бях купила,но при повторното изследване се оказа,че няма нужда

# 569
  • София
kristina23(1986), на тази възраст и моята дъщеря правеше така. Това е нормален период, който при нас отмина за 3-4 седмици. 
danizahar, щом лекарите казват антибиотик не чакай да се усложни ситуацията  Peace

Аз да кажа, че повръщането в колата се повтори и вчера на връщане. Беше пила само АМ в 9ч. Тръгнахме в 12ч. и в 13ч. вече беше повърнала. Не можах да се свържа с педиатър преди пътуването, написа ми смс, че е в чужбина и не посмях на своя глава да дам нещо та заложих на празен стомах. Като стигнахме в София (бявно и с няколко почивки) пак и прилоша, но нямаше какво да повърне. Явно се е уплашила първият път, когато се задави, защото сега ясно ми показваше, че и прилошава.

Общи условия

Активация на акаунт