ПРОТЕСТ - Прозрачност при прием в детските заведения СОФИЯ

• 6 489
  • 124
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, 100% съм за група във фейсбук! Аз обаче не знам как да я създам. Ако някой може да я направи ще помогна с информация за началната страница. Имам много систематизирани неща от срещата си с Фандъкова в ефира на БТВ. Но оттам имам и песимистично отношение спрямо отразяването на проблема от медиите. Има медиен чадър с други думи. Помните ли репортажа на едната Адреналинка по НТВ преди няколко месеца - завърши с думите, че на протеста са отишли само майки на приети вече деца и проблем нямало! Супер повърхностно и тенденциозно репортажче! Та в БТВ в национален ефир тогава Фандъкова излъга за ЕСПА - каза, че не е запозната с проблема. След предаването предложих на репортеката цялата информация и се разбрахме тя да ме потърси за отделен репортаж. Обаче ЙОК! Не се обади, отгоре са й забранили да раздухва проблемът  Tired

# 91
Извинете, но не можах да разбера за какво точно е този протест.
Може ли да ми обясните?
Прозрачност на какво.

Мерси Heart Eyes

# 92
Момичета, 100% съм за група във фейсбук! Аз обаче не знам как да я създам. Ако някой може да я направи ще помогна с информация за началната страница. Имам много систематизирани неща от срещата си с Фандъкова в ефира на БТВ. Но оттам имам и песимистично отношение спрямо отразяването на проблема от медиите. Има медиен чадър с други думи. Помните ли репортажа на едната Адреналинка по НТВ преди няколко месеца - завърши с думите, че на протеста са отишли само майки на приети вече деца и проблем нямало! Супер повърхностно и тенденциозно репортажче! Та в БТВ в национален ефир тогава Фандъкова излъга за ЕСПА - каза, че не е запозната с проблема. След предаването предложих на репортеката цялата информация и се разбрахме тя да ме потърси за отделен репортаж. Обаче ЙОК! Не се обади, отгоре са й забранили да раздухва проблемът  Tired

Къде се губиш, бе жена!  Mr. Green Ето такива хора ни трябват за протеста (и не само де..) Браво за събраната информация. Ще я приложим към писмото, което ще пратим до медиите и останалите по веригата.  Hug Браво за инициативата!
Това за чадъра хич не ми харесва...  Crossing Arms

За група във ФБ съм не 100, ами 200% ЗА, обаче нямам регистрация там, а и не знам как се прави..  newsm78

mamma_mia, протестът е срещу непрозрачната политика на общината спрямо приема на децата ни в детските градини (всички пропуски в електронната система, правилата за прием, критериите и т.н.), липсата на места в тях и всички произхождащи от това проблеми. Надявам се да ме разбра. В "страстната" тема има доста коментирани проблеми, ако желаеш да се запознаеш по-конкретно.  Peace

# 93
Благодаря 22.
този протест всъщност срещу подкупите ли е?

# 94
Реших първо да се "разровя" във фейса за да видя как става създаването на група, преди пак да се включа и ХОП - виждам, че такава група вече има  Rolling Eyes Старичка, прашничка и ... забравена. 

Родители на протест http://www.facebook.com/group.php?gid=64841706269&v=wall

Нямам идея дали може да се възроди, ще пиша на "създателя" за да видя какво се прави в случая Wink
С две думи - проблемите си остават едиин и същи! Въпросите и исканията на родителите - също! Прогрес  от страна на общината - почти нулев!

mamma_mia, ти наистина ли не разбираш за какво иде реч или се опитваш да ни провокираш? Самата ти си отворила тема с питане за алтернатива при липса на места в ДГ, тогава кое не ти е ясно?

# 95
  • Ловеч
Milly тц, мое мнение /ако искате не се съобразявайте/ е че трябва да се систематизира целият проблем с класирането, местата, бившите градини, корупцията, ИСОДГ, завишените цени за ремонт, критериите...... дори отношението на институциите към родителите и  да се покаже на максимален брой хора. Върти ми се в недоспалата главица Истината за Детските градини и недостигът на места в София или нещо от сорта
Какво ще кажете  Mr. Green
пп Мисълта ми е да не се ограничава само до протест, а да следи развитието и решението/дай боже/ на ситуацията.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 11:06 от Айрис

# 96
Айрис, добре звучи!  Hug
Аз си мисля дали някои от разследващите журналисти няма да се поинтересуват и да направят репортаж поне за една от тези теми.  newsm78 Поне да разбуним духовете, както се казва.

# 97
Milly тц, мое мнение /ако искате не се съобразявайте/ е че трябва да се систематизира целият проблем с класирането, местата, бившите градини, корупцията, ИСОДГ, завишените цени за ремонт, критериите...... дори отношението на институциите към родителите и  да се покаже на максимален брой хора. Върти ми се в недоспалата главица Истината за Детските градини и недостигът на места в София или нещо от сорта
пп Мисълта ми е да не се ограничава само до протест, а да следи развитието и решението/дай боже/ на ситуацията.

Това беше и моята мисъл като предложих по-напред в темата различни точки касаещи проблемите на родители и деца в днешно време, но тъй като мнозинството ( то сме 20 души де тук поне) реши, че се разводнява наболелия проблем се отказах да пледирам за другото и остана на дневен ред само ДГ.
Но и за мен поставянето и решаването на проблемите на парче е много по-сложно. Трябва да се преборим за някаква своеобразна "кръгла маса" по въпросите касаещи децата. Да седнем ама наистина доброжелателно и спокойно и да впишем всяко нещо, всеки наболял проблем касаещ децата и отглеждането им.
След това да сложим картите на масата и да се борим!
Това е моето становище принципно.
Иначе по темата тук постигнахме съгласие да се конкретизираме само по въпросите за приема, неправомерно ползваните сгради, ИСОДГ.

mamma_mia, ти наистина ли не разбираш за какво иде реч или се опитваш да ни провокираш? Самата ти си отворила тема с питане за алтернатива при липса на места в ДГ, тогава кое не ти е ясно?

Да и аз това щях да питам.? Какво неясно има? Темата нито е толкова обемна, нито е неизчитаема, ако човек си направи труда за 1 час максимум ще разбере срещу какво е протеста.
Места за децата няма, няма и алтернатива, корупцията е повече от ясна. Вчера ме посъветваха да не се занимавам с глупости, ми да намеря някой и да му дам 300лв".
На въпроса ми къде и как да го намеря този някой само ми се усмихнаха загабъчно-снизходително  Twisted Evil
Предполагам, че наистина съм доста наивна, но наистина нямам идея как се търси този НЯКОЙ и какви са неговите отличителни черти иначе щях да го потърся на 100%.
Друга тема е че нямаше да дам 300 лв, но ... да не разводняваме темата  Peace

# 98
  • гр.София

Това беше и моята мисъл като предложих по-напред в темата различни точки касаещи проблемите на родители и деца в днешно време, но тъй като мнозинството ( то сме 20 души де тук поне) реши, че се разводнява наболелия проблем се отказах да пледирам за другото и остана на дневен ред само ДГ.
Но и за мен поставянето и решаването на проблемите на парче е много по-сложно. Трябва да се преборим за някаква своеобразна "кръгла маса" по въпросите касаещи децата. Да седнем ама наистина доброжелателно и спокойно и да впишем всяко нещо, всеки наболял проблем касаещ децата и отглеждането им.
След това да сложим картите на масата и да се борим!
Това е моето становище принципно.
Иначе по темата тук постигнахме съгласие да се конкретизираме само по въпросите за приема, неправомерно ползваните сгради, ИСОДГ.

Написаното от Айрис касае именно градините. За мен, да се акцентира върху всичките тези неща е ОК.
 Ако е лично за мен-още повече ме касае проблемът с глутниците кучета из София и децата ни,но не виждам как ще набутаме и това в Протеста (примерно)
Ако засегнем всички аспекти на живота ни в София си представям как Фандъкова всяко изказване пред медиите ще започва с...
" Ето, проблемът с градините го решаваме активно... Simple Smile"

И ще премине към следващия въпрос.

# 99
Не искам да ви преча на темата,съжалявам ако така сте ме разбрали.
Но наистина исках да си разясня,темата и протеста заради подкупите ли е(прозрачност в смисъл да се разбере кой родител е дал подкуп)или нещо друго.

Простете,нищо лошо  bouquet

# 100
  • Ловеч
Но наистина исках да си разясня,темата и протеста заради подкупите ли е(прозрачност в смисъл да се разбере кой родител е дал подкуп)или нещо друго.
За всичко е протеста, но ако знаеш някой, който е дал подкуп за да се "облажи" от правото си детето му да посещава градина - заповядай кажи го.
Бланк темата за кучетата е много противоречива и в момента в който някоя от нас гракне за песовете, тоалетните /опа извинявам се градинките в София Mr. Green /, каишки и намордници веднага ще наскачат кучкопоклонниците/криворазбиращите се природозащитници/ и става манджа с грозде иначе и на мен ми е болен въпроса и за домашни и за бездомни кучета/ама много болен/. Не кучета, а магарета обикалят блока - да те е страх да го погледнеш, да не говорим за следите оставяни от тях.
Иначе разбрах как да направя група във Фейсбук и започвам да се уча как се подържа и опреснява информацията вътре. Защото миналата година протест, тази година протест, догодина и така докога. Нека наречем нещата с истинските им имена и после може да се обърнем към медиите - защото тях ги интересува колко "бройки е достигнала групата във Фейсбук" /цитатът е на водещи от новините #Crazy /

# 101
Темата за кучетата също ми е болна. Преди време имаше една страховита полемика - не помня в кой подфорум беше, но иначе Айрис го е казала супер точно. веднага се оформят две групи и се дракат без никой да се опита да вникне в чуждата позиция. Та темата още от самото начало е обречена на провал, камо ли пък да постигнем съгласие за това и да я поставим за разискване и разрешаване на по-високо ниво.
Градинките са в ужасно състояние ... но както се разбрахме това ще е за друг път.

Простете,нищо лошо  bouquet

Очевидно нямаш време да прочетеш, затова ще ти скицирам

Темата и евентуалния процес са:
- за това да се осигури прозрачност на критериите за класиране на децата в ДГ!
- да се прекратят случаите на корупция, каквито категорично има, колкото и да ни убеждават, че само чрез системата става записването!
- да се освободят и ремонтират НЕЗАБАВНО и без отлагане всички сгради на ДГ на територията на София, които се ползват неправомерно от други институции ( Частни ДГ и училища, социални и данъчни служби, частни фирми и т.н.)
- да се форсира строежа на нови ДГ, защото само по този начин би се стигнало до евентуално разрешение на кризата и то не по-рано от 2-3 години.
има и още, но това е основното.
Надявам се сега да е по-ясно!

# 102
  • Ловеч
Заповядайте и канете
http://www.facebook.com/group.php?gid=117876078229506

това засега, всичко е отворено тепърва ще се систематизира у слага информация вътре

# 103

Ако е лично за мен-още повече ме касае проблемът с глутниците кучета из София и децата ни,но не виждам как ще набутаме и това в Протеста (примерно)

Няма как да го набутаме и проблема с кучетата в протеста, макар че връзка кучета-детски градини има Wink. Вчера бях свидетел как глутницата, развъждана зад блока ни, влезе в двора на детската градина. Охранителката ги подгони с една метла, гони ги близо 10 минути, накрая се отказа. Кучетата са около 10-15, големи като магарета. "Играят си" в двора на детските градини, там където си играят и децата Tired.
Не е по темата никак, но като съм започнала, да си и довърша Blush. Преди повече от месец звънях на Екоравновесие за тази глутница. Обещаха ми да дойдат и да ги вземат за кастрация и обезпаразитяване. Обаче йок - до момента никакви ги няма, а песовете не са кастрирани и догодина ще станат 50 ooooh!

# 104

Няма как да го набутаме и проблема с кучетата в протеста, макар че връзка кучета-детски градини има Wink. Вчера бях свидетел как глутницата, развъждана зад блока ни, влезе в двора на детската градина. Охранителката ги подгони с една метла, гони ги близо 10 минути, накрая се отказа. Кучетата са около 10-15, големи като магарета. "Играят си" в двора на детските градини, там където си играят и децата Tired.
Не е по темата никак, но като съм започнала, да си и довърша Blush. Преди повече от месец звънях на Екоравновесие за тази глутница. Обещаха ми да дойдат и да ги вземат за кастрация и обезпаразитяване. Обаче йок - до момента никакви ги няма, а песовете не са кастрирани и догодина ще станат 50 ooooh!

Оле, настръхна ми косата, когато го прочетох!  #Cussing out Ужас! Как може да не са дошли още?  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт