НОЕМВРИйски мами 2010 - отбора в тема втора.

• 24 953
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Бременелки, здравейте!
Още не смея да се запиша, защото имам лоши спомени и не искам да избързвам, но редовно ви чета  Simple Smile
 Бих искала да ви попитам, дали от време на време имате напрежение в коремчетата и леки болки Thinking Пия 3 х 1 нош па и още сума ти неща ( такава ми е терапията), но въпреки това вечер понякога се случва да изпитам такова нещо.

# 691
На мен при 1вата бременност такова нещо не ми се беше случвало,но сега с тази да имах леки болки в корема в началото,но вече поодшумяха.Не съм пила нищо.

# 692
Здравейте,
и аз доста често имам болки в корема и си пия Но-шпа и отделно дуфастон, но поне за сега нямам гадене, но за сметка на това нямам никакъв апетит и само се чудя по цял ден каква да хапна.

# 693
Здравейте и от мен сладки мами:) от скоро съм част от форумът и определено ще ми е от полза. До скоро.  bouquet

# 694
Здравейте, искам и аз да се включа към отбора на ноемврийските мами с бебче с термин 18.11.2010  Embarassed

# 695
Хей колко много нови бремелинки има ,добре дошли момичета  Hug Hug Hug
Момичета ,болките в коремчето са нормални,поне така ми казаха,самата матка се разширявала или нещо подобно и затова от време на време имало боцкания,пийте си но шпато и не се притеснявайте,вече ако много почне да ви боли се обърнете към вашите гинеколози  Peace

# 696
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ехаа, колко много бъдещи мамииииии  Hug Честито на всички новички и ви пожелавам леко бременеене и накрая сладки и здрави бебчовци  Hug

# 697
Еее, колко много станахмееее! Супер! Добре дошли на новите майчета!
Точице, много сладки снимки! Heart Eyes На 3d наистина се вижда отлично. Аз моето жабче го видях днес, но на 2d, само че не можахме да го измерим, защото се беше свило почти на кълбо и не спря да си върти дупето  hahaha Другата седмица пак ще се гледаме, тъкмо ще ми излязат резултатите от изследванията.

Миньон, и моята количка е Jane, Slalom Pro (май така беше модела) - с четири колела, кош за новородено, столче за кола, и летен кош, като всичко се монтираше много лесно на рамата. Има всичко - дъждобран, комарник на коша за новородено, с две лица - само багажника не издържа много тежести, но аз съм с кола така че не ми е много необходим голям. Според мен най-важното нещо за една количка е това да е компактна при сгъване (особено за да се вкара в тесен багажник на кола), столчето за кола също да може да се монтира на рамата, летният кош (който е за по-голямо детенце) да има поне полулегнало положение, за да може детенцето като заспи да му е удобно. И това е в общи линии май. Аз моята пак ще си я ползвам, защото е абсолютно здрава и все още актуална. Съветвам мамите, особено тези, които искат повече от едно детенце, да инвестират в по-скъпа и функционална количка, защото определено си заслужава. Имам познати, които уж да спестят си накупиха по-евтини, и после пак се наложи да купуват.

Точно това имах предвид и аз! Количката се ползва ежедневно в продължение на 2-3 години и е наистина много важна, бих казала най-важното за една майка. Моята е също Jane Slalom Pro, само че триколка с големи помпащи се гуми. Избрах я преди всичко заради теглото, защото беше най-леката "истинска" количка на пазара по онова време. Шасито й тежи само 6 кг. и честно казано, с по-тежка не виждам как щях да се справя, защото освен че съм миньонче, бях и със секцио. После оцених предимствата, които ти изреждаш, като суперлесното монтиране за шасито на зимния кош и столчето за кола, регулирането на облегалката до почти легнало положение (малкия много спеше навън), хубавия дъждобран, който става на всички кошове, лесното сгъване и разгъване. Аз се колебаех между триколка и четириколка, но в крайна сметка избрах триколката, защото кошът е по-широк и като цяло е по-проходима в тежки пътни условия. А в нашия квартал улиците са като полигон за офроуд hahaha Седмица преди да купя количката си смених колата и понеже имах съмнение дали ще влезе триколката в багажника, отидох в магазина да я пробвам. Побра се без проблем, но ако не ставаше, щях да сменя или количката, или колата - по-вероятно второто Joy Joy Joy Това, което не бях предвидила, беше асансьорът, от който нашият строител яко беше икономисал #2gunfire. Там влезе на косъм и ако дръжката не се вдигаше нагоре, нямаше да има място за мене!!! Затова съветвам мамите да претеглят всички плюсове и минуси и ако могат, да тестват количката, която са си харесали, в реални условия. Аз, също като тебе, познавам хора, които уж за икономия купиха евтини колички, които им тежаха, чупеха се и ги дразнеха... накрая пак дадоха куп пари, но 3 лоши колички не правят една добра...

# 698
Добро утро мами,
добре дошли на новите бъдещи мамчета  Hug Желая ви леко бременеене и хубави здрави бебоци.
Скоро ще трябва да мислим за нова тема, дайте идеи  Simple Smile

# 699
Добро утро, бъдещи мами! Днес ще си седим у дома и ще полудяваме.

# 700
Здравейте на всички  Grinning
Тъкмо станахме с малката,направих и закуска сега тя хапва и аз бързам да ви видя как сте. За втори ден нямам прилошаване, чувствам  се изпълнена с енергия  Joy.
Аз съм напъло cъгласна с Миньон за количката,в моят случай кличката не можеше да се побере в асансьора и единственият начин беше първо качвам бебето после се връщам за количката. Та затова може би 5 месеца излизах само с кенгурото, ужас направо  #2gunfire. Добре че се изместихме в сегашното ни жилище, а тук асансьора е голям.
Днес тук в Италия не вали и аз  отивам да се  приготвям за разходки. Ще се включа после пак.
Лек ден от мен.  Hug

# 701
Добро утро и от мен.Заведох малката на градина и току що закусих.Много е подтискащо времето и днес.Аз започнах със бабините рецепти,защото снощи много кашлях и милото много се притесни.Търсихме личната ,но се оказа че си е изключила тел.била отпуска 5дена,и аз имам един късмет.Но днес съм по-добре,ям лимончета,мед и пия  чай и седя на топло.Ако някоя мам знае нещичко за кашлица нека сподели.
Лек ден на всички мамчета!

# 702
Добро утро!

Ако някоя мам знае нещичко за кашлица нека сподели.

Една приятелка ми беше казала един домашен сироп за кашлица, ама дали ще си спомня всички съставки... Значи, сваряват се 3-4 ореха натрошени едро заедно с черупките. Добавя се един лимон, нарязан с корите, настърган джинджифил, клонче пресен босилек...ох, май имаше още нещо но едва ли е фатално да се пропусне. Всичко това се вари около 15 мин., като поизстине се прецежда и се подслажда с мед. Става като гъст чай, доста приятно и силно на вкус. Определено помага при суха кашлица.

# 703
Добро утро!

Ако някоя мам знае нещичко за кашлица нека сподели.

Една приятелка ми беше казала един домашен сироп за кашлица, ама дали ще си спомня всички съставки... Значи, сваряват се 3-4 ореха натрошени едро заедно с черупките. Добавя се един лимон, нарязан с корите, настърган джинджифил, клонче пресен босилек...ох, май имаше още нещо но едва ли е фатално да се пропусне. Всичко това се вари около 15 мин., като поизстине се прецежда и се подслажда с мед. Става като гъст чай, доста приятно и силно на вкус. Определено помага при суха кашлица.
много ти благодаря   bouquet Аз знам подобен с индрише и босилек,но ще опитам всичко само и само да се оправя.

# 704
Ноемврийски мами,
знаете  на колко дни платена отпуска имаме право. При 20 дни годишно по закон, ние ако родим през ноември, значи ще излезнем в болничен през септември или октомври. Това значи ли, че няма да имаме 20 дни отпуска, а по-малко според това, кога излизаме в болничен  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт