СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 167
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
zuri, не се шашкай. Ще им пишат 6 за края на годината. Просто искат да ги стреснат. Mr. Green Ама май стряскат майките. Laughing С тази математика вече съм съгласна.   bouquet

# 526
  • Абсурдистан
Аз не разбрах последната поправка за баловете на зури.

# 527
  • София
Момичета, не правете никакви съпоставки с мин балове до сега. Трудността на задачите миналата година - 2009, беше по-висока, отколкото през 2008г. Минималните балове за паралелките паднаха в сравнение с 2008.

Затова първо трябва да се изчака статистиката на РИО - и след като се 'намери' мястото  на  резултата Ви - сред всичките момчета, респ. момичета, могат да се правят някакви сметки.  Thinking

Тогава  може да се гледа статистиката от предходни години и при един добър анализ, да се прецени с голяма точност къде ще бъде прието детето.

Напр: за 2009 мин бал в желаната от вас паралелка, е бил 32,000. И детето, прието с този бал, е било напр. 250-то по ред в общата сторнирана статистика на РИО“ Съпоставяте с вашето място от статистиката - напр. 200 поредно. Тогава можете да сте малко по-спокойни, въпреки, 4е 100% гаранция  няма - зависи и от предпочитанията на децата и подредбата на желанията им.

Или: в желаната гимназия приемат 150 деца. А вашия резултат е 120-ти по ред. То тогава влизате 100% - дори и всичките 120 деца да запишат като 1-во желание ваяата гимназия, местата са 150 Peace

извинявам се за грешките, но не съм на моята клавиатура

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 17:34 от Lady-B

# 528
  • София
Аз и да се шашкам и да не се шашкам  е все едно. Не се явявам аз на изпита. Тя трябва да се стегне.
А и при нас в у-ще ситуацията е различна. Имаме група от 4-5 момчета - много силни по всички предмети и 2 момичета. Това са деца, които учат системно, нямат пропуски. Всички учители са учудени, че има толкова силно мъжко ядро. И това прави към 7 почти пълни отличника. Така, че квотата е позапълнена Wink. И може моята и да няма шестица и по 2-та предмета.
А относно вписването във времето - на курсовете ги натискат да си разпределят времето и да се вписват в него. Горе-долу има тренинг и си решава почти всички задачи. Друг е въпросът до колко са верни. Simple Smile

# 529
мацки, аз съм леко смутена :при 65 т.и 0 т на втори модул Веди ни докладваха ,че оценката ще бъде 4,75 !!!!!! вие какво ще кажете ? а имеждувременно видях какво пише Леди-Б,да това е факт,без кръчмаря сметки да не правим

# 530
zuri ,а при нас 45 дни преди края на уч.година да им казаха срочните и годишни оценки ,но за това съм пуснала  друга тема,ние точно в тази квота не попаднахме ,а когато нямат в дипломата 6 по бел и мат  ,е много несигурно до последния момент

# 531
  • София
Да при максималните 65т. на първия модул и без втория, оценката е 4.75.
Последната ми поправка е, че сборът от оценката по БЕЛ и мат. трябва да е мин. 10.5, за да има сигурност за приемане по първо желание. Но според написаното от Лейди и това не е гаранция. Зависи от задачите и въпросите дадени на изпита през съответната година и от там оценките и мин. балове за добрите училища.

# 532
  • София
Е как така оформени 45 дни преди края на годината? newsm78
Е, това вече е прекалено. нали още вземат материал, а и оценките от изпитът се вписват като текущи . Ако някое дете е по средата между 5 и 6 и изпитът може да повлияе на срочната му оценка.
Пусни моля те линк към темата, мама 69!
Или това е темата за преместването?

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 18:03 от zuri

# 533
  • Варна
Затова първо трябва да се изчака статистиката на РИО - и след като се 'намери' мястото  на  резултата Ви - сред всичките момчета, респ. момичета, могат да се правят някакви сметки.  Thinking
Нали няма разпределение на бройките за прием по пол  ... или аз не съм разбрала   newsm78

# 534
  • София
За някои от добрите училища има равни бройки в паралелките за момчета и момичета.
Линк за план -прием за 2010 г. за цялата страна

http://www2.mon.bg/adminmon/ranking/

Повечето училища са общински. Аз както стана ясно днес съм разсеяна и въведох държавно и първоначално нищо не излезе. ooooh!

# 535
  • Абсурдистан
мама 69, да не би да сте в нашия клас?
При нас от 2 седмици има ново момче.

# 536
в повечето гимназии разпределението по паралелки е 14/14 момчета /момичета ,в професионалните ,22 соу ,смг и още някъде беше на общо основание,т.е в някои ще преобладават момичетата,в други като Джон Атанасов или ТУЕС - ще има предимно момчета

# 537
  • София
Lora-Di,специално в София за прием в езиковите има отделни квоти за момчета и момичета, като бройките са равни.За математическите гимназии полът няма значение, приема се обявената бройка деца по низходящ бал. Peace Предполагам, че и във Варна нещата стоят по същия начин. Thinking
mimisika,засичала си си с най-неподходящия тест Mr. Green, все пак става дума за такъв от математическа гимназия.На моята дъщеря уж времето й стига за първия модул, но тъй като не остава такова за проверка, често допуска в бързината елементарни грешки  . Confused

# 538
  • Варна
Отдавна се каня да ви питам : Вашите деца , като ходят на школи по математика , чували ли сте , че на изпита със сигурност няма да има логически задачи и/или параметрични уравнения/неравенства ?
Моят калпазанин ми разправя , че учителката по математика им била казала такова нещо и поради това той отказва да решава логическите задачи , а другите решава , ама без мотивация  Simple Smile ... Понеже той все разбира работите според както му отърва , а пък ме е срам да попитам учителката ( да не го изложа  Mr. Green ) , знаете ли нещо по въпроса ?

# 539
  • Абсурдистан
Да, логическите задачи ги пропускат.
Изобщоне са ги тренирали.
Аз обаче им нямам вяра и ги обтренирах.

Общи условия

Активация на акаунт