СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 182
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • в света на илюзиите
Мами, вие ме уморихте. Моето дете е с 57+17 (74)точки=5,07 като оценка от последния изпит в Регалия и аз не съм особено доволна. Не мога да си представя, че за Варна е добър резултата. Аз не следя учебния материал и не мога да кажа дали задачите са трудни или лесни, но виждам,че няма дате с максимален резултат и най-восокия е 86 точки=5,61. Честно казано, според мен две оценки над 5,50 -това е добър резултат и може би няма да има нужда от притеснение за класиране  Grinning

# 511
Две оценки над 5,50 са отличен резултат, Жане. И със сигурност няма място за притеснение, освен ако не държиш да се притесняваш.  Joy Само че, статистиката показва, че не са много децата, които го постигат. Все пак това е изпит, а не контролно в училище.  Laughing Като погледнеш минималния бал на избраното от вас училище, с малко запас, мисля че твърде добре можеш да се ориентираш. В Сф има повече деца, но пък и повече училища, така че все тая.  newsm78 Но, както е казал Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече.  smile3521

# 512
  • София
Ми аз именно заради това определих резултата на дъщеря ми от 71 точки върху теста на Регалия  като посредствен. Wink Въпреки че определено задачите в него са по-трудни от даваните  в други школи. Peace
Днес ще видим, какво ще сътвори в СМГ.Но още от сутринта нещата не тръгнаха на добре, мота се порядъчно, лигави се и по-късно взе да ми звъни притеснено, че видите ли, тролеят закъснявал... Close Дано е стигнала навреме!
Варненския тест снощи(тоест в ранните днешни часове Mr. Green) го реших, но доста набързо и нищо чудно да съм допуснала някоя грешка.За целта е по-добре да им хвърля още един поглед и едва тогава да  пусна отговорите.Но за жалост имам ангажимент и тази проверка ще мога да направя едва довечера.Ако дотогава и друг ги пусне, просто ще ги сравним. Peace

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 11:49 от already stubborn

# 513
  • някъде другаде
Сетих се още нещо, което беше ново за мен. 2 модул по БЕЛ няма да включва времето, през което ще слушат текста. Ще започне да тече от момента, в който им раздадат листите за четене, т.е. 15 мин. за четене и чисто време от 1 час и 15 мин. за писане. Laughing

Дали аз не съм разбрала на нашата родителска или учителката не го обясни правилно , говоря за 2 модул по БЕЛ - 15 мин четене и 45 мин. писане. newsm78 newsm78 newsm78 Така ни казаха

# 514
  • Абсурдистан
Сетих се още нещо, което беше ново за мен. 2 модул по БЕЛ няма да включва времето, през което ще слушат текста. Ще започне да тече от момента, в който им раздадат листите за четене, т.е. 15 мин. за четене и чисто време от 1 час и 15 мин. за писане. Laughing

Дали аз не съм разбрала на нашата родителска или учителката не го обясни правилно , говоря за 2 модул по БЕЛ - 15 мин четене и 45 мин. писане. newsm78 newsm78 newsm78 Така ни казаха
Времетраенето на втори модул е 1 час и 30 минути.

# 515
Някой подготвя ли се по БЕЛ при г-н Кирил Тодоров (?) от Английската гимназия. Преподава в Междучасие. Дайте отзиви, моля, че ни предстои записване през следващата година. Благодаря и се извинявам, че е малко извън темата.

# 516
  bambam благодаря на already за уточнението ,хич не бях погледнала какво пише в сайта на Регалия ,относно трудността на техните задачи -да,излиза че наистина са по-трудни ,нали занятията и изобщо задачите им се съставят от математически светила/ от БАН/,но моя опит с каката показва ,че повсеместно в школите дават по-трудни задачи отколкото се падат после на изпитите,а оценки като 5,07 или дори 4,86 - по математика са много над средното ниво ,не само за София ,но и за страната изобщо ,имайте предвид че в София кандидастват и много деца от околните населени места,от там произлиза и напрежението сред софийските кандидати ,повече са за по-малко места ,към mama jenny от преподавателите на Междучасие познавам Таня Николова-много добра ,тя ни беше класна тази година в училище

# 517
  • Варна
Две оценки над 5,50 са отличен резултат, Жане. И със сигурност няма място за притеснение, освен ако не държиш да се притесняваш.  Joy Само че, статистиката показва, че не са много децата, които го постигат. Все пак това е изпит, а не контролно в училище.  Laughing Като погледнеш минималния бал на избраното от вас училище, с малко запас, мисля че твърде добре можеш да се ориентираш. В Сф има повече деца, но пък и повече училища, така че все тая.  newsm78 Но, както е казал Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече.  smile3521
Благодаря,това напълно отразява и моето мнение Peace Не че не искам детето ми да има 80-90 точки,но това е просто невъзможно,защото не се трчди изобщо почти,не решава тестове всяка свободна минчта и чака аз да го тикам постоянно #Cussing outНяма я мотивацията,което не мога да променя,за огромно мое съжаление Sad Освен това,гледайки реално на нещата,моят син с  63т от последния пробен по МАТ беше 8ми?????в класирането от 131 деца. Всеки може да си направи изводите.Тчк във Варна има около 35 деца ,предимно от МГ, които изкарват над 75 точки по МАТ и по БЕЛ. Тия деца искат предимно 1 езикова-която аз не искам,за щастие-или МГ или каквото и да е,но го искат с английски,а моят син е с доста добър английски и искаме немски WhistlingТака че, според мен,резчлтат от 65-70т по двата предмета почти гарантира желаната паралелка Thinking

# 518
heliana, не искам да те притеснявам, обаче смятам, че е много на кантар. И много безсънни нощи до първо класиране.  #Crazy Иначе, аз често се питам, защо след като казват, че няма да е труден изпитът, им дават трудни пробни???  #2gunfire Явно и те не знаят, какво да очакват.  Sick
На нас точно ни обясниха - 90 мин. Втори модул, без да е включено времето, в което слушат текста, т.е. 15 мин. да го четат и 1 час и 15 мин. да пишат.

# 519
  • Варна
Благодаря,това напълно отразява и моето мнение Peace Не че не искам детето ми да има 80-90 точки,но това е просто невъзможно,защото не се трчди изобщо почти,не решава тестове всяка свободна минчта и чака аз да го тикам постоянно #Cussing outНяма я мотивацията,което не мога да променя,за огромно мое съжаление Sad Освен това,гледайки реално на нещата,моят син с  63т от последния пробен по МАТ беше 8ми?????в класирането от 131 деца. Всеки може да си направи изводите.Тчк във Варна има около 35 деца ,предимно от МГ, които изкарват над 75 точки по МАТ и по БЕЛ. Тия деца искат предимно 1 езикова-която аз не искам,за щастие-или МГ или каквото и да е,но го искат с английски,а моят син е с доста добър английски и искаме немски WhistlingТака че, според мен,резчлтат от 65-70т по двата предмета почти гарантира желаната паралелка Thinking

heliana71 , при нас картинката е едно към едно като при вас   Hug ... Е , на последния пробен в МГ ле-е-е-кинко сме се поокъкъли  Mr. Green , но горе-долу добре се ситуираме в общия пейзаж  Mr. Green ... И аз си правя едни такива сметчици като тебе  Mr. Green(ама не ги споделям със синковеца , че съвсем ще се отпусне) ... Дано не ни излезят сметките без кръчмар   newsm78

# 520
  • София
Не знам как е в провинцията, но за София за приемане по първо желание е необходимо изпитите по Мат.+БЕЛ=11, плюс отличните оценки по 2-та предмета.
А вие може да прецените по мин. и макс балове от миналата година за приемане в желаното от вас у-ще, какви оценки ще са ви достатъчни.
И аз съм притеснена за моята дъщеря. По мат. на пробните има по-добри резултата, но по БЕЛ са под 5. Sad
Във времето за 2-рата част на изпита е включено и 15 мин. четене на текста от самите ученици. Слушането на диска със записа не се включва в тези 90 мин.

# 521
  • София
Здравейте!

Имам въпрос към мамите, които са решавали тестовете по математика. Засичали ли сте си времето, за което решавате? Или, преформулирано, колко задачи от теста решавате за 1 час?  Rolling Eyes

Аз седнах да реша теста на математическата гимназия Варна и си засякох времето. Ами, за 1 час реших 15 броя задачи и имам 35 точки според оценяването. ooooh! Не съм математичка, но решавам все пак по-бързо от дъщеря ми. Според мен, това не са задачи, които могат да се решат всичките за 60 мин, барабар с подробните решения, написване на отговора на бланката, + притеснението от изпита като такъв и др. подобни фактори.

Какво е вашето мнение?

Децата и на пробните изпити са разполагали с 1 час за 1 модул и 90 мин за втория, нали?

# 522
Извинявай, zuri, ама ние говорим за минимални балове, а не максимални.  Rolling Eyes А минималния бал дори в 91 не е 34.  #Crazy 34 и малко е максималния /виж стр.25/.  bowuu Освен, ако не сте си поставили за цел списъкът да започва с вас.  Peace Няма лошо, няма лошо.  Peace Joy

# 523
mimiska, ние винаги излизаме 15-тина минути преди края.  Rolling Eyes Как го прави, не знам.  Rolling Eyes Всичко е написано и проверено. Shocked Това не значи, че е вярно.  Laughing Иначе, и аз мисля, че времето е малко.

# 524
  • София
Извинявай, zuri, ама ние говорим за минимални балове, а не максимални.  Rolling Eyes А минималния бал дори в 91 не е 34.  #Crazy 34 и малко е максималния /виж стр.25/.  bowuu Освен, ако не сте си поставили за цел списъкът да започва с вас.  Peace Няма лошо, няма лошо.  Peace Joy
Ха-ха - бих била щастлива да ме гонят тези амбиции и да си мисля, че са реални. Laughing И аз каква съм математичка. ooooh!
Сбъркала съм сметките - над 10.5т. , за да е сигурно влизанет. Всяка година баловете за приемане са различни.
А ние сме далече от тези постижения. Ще съм доволна ако  моята има оценка  по мат. - по-висока оценка от 5.5 и по БЕЛ малко над 5. А и не съм сигурна, че ще имаме за годината и по 2-та предмета отлични оценки. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт