СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 186
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • в света на илюзиите
Да ви се оплача. Снощи мина и нашата среща. За мое оргомно учудване класната беше по-неподготвена дори и от мен  newsm78
Много ме вълнува тази служебна бележка (класната въобще не беше чувала, а и не правеше разлика между служебна бележка и заявление за способностите) и дали резултатите ще бъдат изнесени И в точки по двата модула или само като оценка  newsm78
Знаете ли нещо по този въпрос?
И преместването (за което по-напред бях ви писала)-да , със сигурност ще бъде. УЖАС. В последния месец, в краен квартал. Отдавна съм им вдигнала мерника на учители и общинари, но това вече е ПРЕКАЛЕНО. Ох, извинявайте , ама така съм напушила, че...................

# 451
защо искаш да знаеш  точките поотделно? нали кандидатстват с оценката ,а и някой каза ,че скалата на оценките ще бъде нагодена спрямо точките-май не се изразих правилно.В предишна тема беше споменато ,че 8 т на втори модул е = слаб 2 ;12,5 т = 3,50; 21,5 т=4,50; 31 т =5,50 ,а от първи модул :57 т =5,50 от 65 т.Аз разчитам на родителската в школата -там обясняват много по-достъпно и имат по-пълна информация -поне така е в нашата школа .

# 452
Джони, как ви се видяха задачите от пробния изпит в МГ ?  Пропуснахме го , но на 02. 05. се надявам да се явим. Благодаря за тестовете и информацията! Какво ново  се чува из Пловдив ? Ние в сряда сме на родителска среща.

# 453
И при нас родителската среща мина снощи. Служебните бележки за залите и местата ще им ги даде в училище класната. Не е ясно точно кога. Не е нужно да се подават заявления за БЕЛ и Мат., само за проверка на възможностите /рисуване, музика/. Не е нужно за заявяват участие във втори модул. Могат да решат и в деня на изпита. Ще има разпечатан втори модул за всички. И за двата модула трябва да стоят най-малко 30 мин. Няма да има почивка между модулите. Трябва да носят служебната бележка и личната карта от училище. Трябва, обаче, да проверят дали е изрядна, т.е. да не би да са пропуснали подписите и печата на училището. Нищо повече. Пише се със син химикал, чертае се с молив. Работите се проверяват в РИО. До 5 работни дни след изпита могат да се гледат.

# 454
  • София
Няма да има почивка между модулите. 

На нас ни казаха, че ще има почивка от 10 мин., обаче масовото напускане на стаята няма да е разрешено през това време. Предполага се, че това е мярка срещу евентуална подмяна на вече запечатаните попълнени тестове от модул 1, които са анонимни и съответно не могат да бъдат събрани и върнати на децата.

# 455
# 456
  • Пловдив
Лелее колко различна информация давате  ooooh! ясна е работата - "НИЩО НЕ Е ЯСНО"  hahaha Боже напушва ме смят. Останаха 30-40 дни и няма точни и ясни разпоредби...Къде са хората от министерството?
При нас още няма насрочена род. среща.
Дороти3 - задачите от първи модул в МГ-то бяха на същото ниво като предходния път. Втори модул го качих и дадох линк /ако не си погледнала върни се назад и го изтегли/. Ако искаш пиши на ЛС да се видим на 2-ри  Peace
Утре в събота е пробния изпит в "Братя Миладинови" по БЕЛ /у-щето на събота пазара/ ако сте пропуснали  Wink Това е за пловдивчани  Peace
Лора -ди - аз се нареждам на опашка за инфо за личните карти. Сподели ако искаш по-подробно /аз да си призная не съм чела линковете  Embarassed/ а моят скоро навършва 14  Wink

# 457
  • в света на илюзиите
diav,   bouquet
Значи наистина ще има нужда от служебна бележка. И аз останах с такова впечатление след всичко, което изчетох. Ама редно ли е кажетет ми, класната да не знае и да бърка тази бележка със заявлението за способностите. Лошото при нас е, че канцеларията остава в старата сграда, а всички нали ще се местят в другото училище. Та кой, как и от къде ще вземе тази бележка  newsm78. Айде , да не се ядосвам.
Още веднъж благодаря на diav.

# 458
  • у дома
Изнесената оценка е в цифри,не е в точки,но има скала колко точки на каква оценка отговарят-скалата се образува след проверяването на работите,поне досега беше така...

# 459
  • София
Здравейте милички  Hug
и аз снощи бях на родителска среща. Информацията ми почти напълно се покрива с инфото на diav с единствената разлика, че между двата модула ще има прекъсване (не е ясно колко време) за да излязат тези, които няма да участват във втори модул. При нас класната само прочете дейностите по дати, а тях ги има и в справочника и сайта на РИО и нищо повече не знаеше. Дойде помощник директорката, която май беше малко по-наясно и обясни, че колкото и страшно и объркано да ни се вижда сега, децата щели да са напълно обгрижени, ще бъдат навреме информирани къде и в коя стая ще им е изпита, ще им бъдат раздадени служебните бележки, в които ще пише индивидуалния номер на всеки ученик. Заявления за БЕЛ и мат. не се подават, само за другите предмети. Това което питахме и не стана много ясно обаче е как е най-добре да бъдат подредени желанията за училищата накрая. Казаха ни да не се съобразяваме с балообразуващата оценка, а да си ги подредим според желанието ни, но аз сериозно се притеснявам да не се получи прецакване с класирането. Дали пък не е по-добре да ги подредим съобразно бала и възможностите за класиране?  Моля ви, споделете (може би вече сте го обсъждали, а аз не съм го прочела  Embarassed)

# 460
  • някъде другаде
При нас родителската среща беше миналата сряда. Прочетоха ни за трите плика , в които ще се слагат тестовете. Е то бива сигурност , но чак пък толкоз. За почивката между модулите казаха , че не е разрешено излизането.

# 461
Аз да уточня за мамите, които не са ходили още на родителска среща. След като приключат работа по 1 модул децата ще поставят работите си в плик и ще го запечатат. Той ще стои при тях по време на 2 модул, но запечатан. След като приключат и 2 модул, него ще го сложат в отделен плик и пак ще го запечатат. Ще предадат 1 голям запечатан плик, който ще съдържа 3 малки запечатани плика - с 1 модул, 2 модул и засекретяването. Почивката между двата модула ще се изразява в запечатване на 1 модул, раздаване на 2 модул и излизане на децата, които не искат да продължат. Другите, обаче, няма за имат право да излизат. Затова ни казаха, че няма да има почивка. Или 10 мин. при добра организация, както са казали на mimiska или може би повече ... Rolling Eyes

# 462
Сетих се още нещо, което беше ново за мен. 2 модул по БЕЛ няма да включва времето, през което ще слушат текста. Ще започне да тече от момента, в който им раздадат листите за четене, т.е. 15 мин. за четене и чисто време от 1 час и 15 мин. за писане. Laughing

# 463
Пак объркване до края....само никой не е написал (вероятно не се знае още и не е обяснявано) резултатите къде ще излязат - дали в интернет най-напред(както беше досега), а после в училището ли?(досега ги разлепваха в училищата - гнезда) Как всяко дете ще може да си види бележките? Ще има ли изнесена статистика за ориентация, както в предишни години? Това е важно, човек се ориентира детето му как се е справило спрямо останалите и какви са му шансовете за там, където иска.

# 464
Здравей, unadaptable! Вярно, че не го казаха изрично, но и никой не се сети да попита.  newsm78 Остаха с впечатлението, че след това процедурата е същата. Подаваш заявление за първо класиране в училището гнездо, а не в училището, в което си полагал изпит /това го попитаха/ и  бла, бла, бла... По първо, второ и трето класиране няма промяна. Мисля си, Thinking че пак ще има стена на плача в училището гнездо.

Общи условия

Активация на акаунт