СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 095
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Already stubborn, а ти се оплакваш от детето Wink
Какво да правя аз , като изобщо не мога да я накарам да прави тестове. Добре, че учителките са упорити и правят непрекъснато пробни с нея. В неделя сме в Регалия на БЕЛ.
А в училище всеки ден имат контролни. Разбързаха се всички изведнъж.

Такива проблясъци като вчерашния  са рядкост, иначе всичко се прави с уговорки и мрънкане. Wink
Това с контролните на юруш много го мразя. По някои предмети, за моя радост много малко на фона на останалите, учителите не си дават зор през срока с оценяването от тестове и устни изпитвания, затова като наближи краят се засилват изведнъж с  поредица от контролни за да натрупат нужния брой оценки. Crossing Arms

# 646
  • Варна / UK
Lady-B, благодаря много за разясненията  Hug
Аз така или иначе се канех да купя 5-6 еднакви химикала. Дъщеричката на колегата кандидатства преди две години и химикала и спрял да пише на изпита по БЕЛ точно на преразказа. Нямала резервен и взела от квесторката, но естествено - цвета бил малко по-различен. Трепериха до последно дали няма да анулират работата и, но тя изкара към 5.80 Simple Smile. Аз вече достатъчно съм се натоварила, за да си причиня и тези тревоги. В тази връзка на родителската среща класната спомена, че всички работи, за които има съмнение, че са "маркирани", минават през комисия и на децата се дава оценка според направеното, но знае ли човек  newsm78, да не се стига дотам.

# 647
  • София
Вижте на какво попаднах: УЧЕБНО–ИЗПИТНА ПРОГРАМА ПО МАТЕМАТИКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ СЛЕ …  2010/2011 ГОДИНА

УЧЕБНО – ИЗПИТНА ПРОГРАМА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗА ПРИЕ …  2010/2011 ГОДИНА

Може и да е стара информацията, ама аз сега я видях и съм, общо взето, обнадеждена, ако това е вярно и тестовете за НВО наистина ще се ограничат с изписаните учебни съдържания.  Rolling Eyes

И при моята щерка се започна натискането на педала, ако мога така да се изразя. По математика за домашно им дават тестове първи модул от сборника на Булвест, днес ще правят тест по БЕЛ в час и под. И аз направо се пристрастих към математиката за 7 клас, още повече че оценките, които изкарвам на тестовете, са най-ниските оценки по математика в живота ми.  hahaha

# 648
  • София
Да, това са учебно-изпитните програми. Peace
Цитат
И аз направо се пристрастих към математиката за 7 клас, още повече че оценките, които изкарвам на тестовете, са най-ниските оценки по математика в живота ми. 
hahaha Joy Късно си започнала може би със самоподготовката, трябваше от по-раничко, още от септември. В началото и аз имах известни затруднения с някои позабравени типове задачки, ама вече съм отличничка.. hahaha  Оправдавам се, че ги решавам с цел да проверя отговорите на девойката, а чистата истина е ,че решаването им ми доставя удоволствие. Peace
Да не сте случайно в нашето даскало, тъй като домашното по математика на дъщеря ми често е от същия този сборник. WinkАма им дават понякога задачки и от втория модул. Peace

# 649
Вчера казаха резултатите от пробния по математика.
Класът е между 2 и 2.75. Не мога да разбера целия клас ли е толкова зле, че не може да реши задачите,
в госпожата ли е проблема която ние по математика или идея си нямам какво

Не помня коя майка се беше оплакала, че най-важния предмет пре тях е пеенето.
При нас е рисуването. Имаме за домашна по 3-4 рисунки формат 30/55 или 50/50
като не трябва да има неоцветен участък от рисунката.Тази госпожа е и на малкия и можете да си
представите събота и неделя рисунки ли да правим, задачи ли да решаваме

# 650
  • София
Класът е между 2 и 2.75.

При нас е рисуването

Мама Съни извинявай,.... да не би да имаш грешка newsm78 Thinking Tired

И при нас беше рисуването! Crazy Писнало ми беше да русувам по 4 рисунки за месеца, после да ме оценяват средно-аритметично за месеца, а в края на годината - трябваше да имам еди-колко си оценки! hahaha Много се постарах! Mr. Green
И казах на сина ми да не се занимава с този предмет!  Naughty

В моя справочник от миналата година  - както вече писах - рисуване, пеене, и др такива не се взимат под внимание дори и при равен бал - всички други предмети - да

Тази година някаква промяна ли има...???
 Thinking

# 651
Аз съм тази с пеенето. Само, че аз съм от майките, които не си поплюват и просто казах на дъщеря ми. Хич не го мисли това пеене, само двойка да нямаш. Не смятам да невротизирам детето за глупости, дано да не бъркам. Достатъчен е стреса по БЕЛ и МАТ, та и другите да ги побъркват.

# 652
  • София
Не мисля, че има грешка.. SadДе факто подобни резултати показват степента на подготовка за изпитите в нормалните училища, само на база преподаденото и уж усвоеното в училище.Тоест дори и съвестните и умни деца, каквито със сигурност има във въпросния клас, нямат особен шанс да разгърнат потенциала си без допълнителни занимания на школи и частни уроци.Поредното доказателство за порочната практика, при която определена успеваемост детето достига едва след странична, допълнителна подготовка.Такава ни е системата, за жалост.Ако пуснатият тест със задачи е бил на ниво  от пробните  в  СМГ и Регалия, нищо чудна резултатите да са такива. Thinking
Вие рисувате като гламави, ние пеем докато прегракнем и пишем с пълна пара в нотни тетрадки... hahahaДобре, че дъщеря ми е фенка на заниманията с музика, та не се оплаква.Иначе на няколко пъти имаха за домашно някакви идиотски транспонирания от друг тон #CrazyМайка ми написа домашното на моята седмокласничка, след което тя го разпространи по Скайп на болшинството свои съученици.Пълен идиотизъм!Без извинение за думата! Mr. Green

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 14:42 от already stubborn

# 653
Да си попитам - около Гергьовден как ще са почивните дни и ще се учи ли?

# 654
  • София
Ако не се лъжа, получават се 4 поредни почивни дни - четвъртък, петък, събота и неделя, от 6-ти до 9-ти включително. Peace

# 655
  • Абсурдистан
От 6 май до 9 май- почивка.
15 май отработване.
При нас ще е спортен празник.

# 656
  • София
само двойка да нямаш

Peace

# 657
Благодаря ви за бързите отговори!!!!!

Направо ме е срам...Вие толкова активно обсъждате учене и изпити....пък аз само извънучилищни въпроси задавам......

Уж ще кандидатстваме, ама да видим до къде ще стигнем....До под кривата круша? newsm78

# 658
Класът е между 2 и 2.75.

При нас е рисуването

Мама Съни извинявай,.... да не би да имаш грешка newsm78 Thinking Tired

И при нас беше рисуването! Crazy Писнало ми беше да русувам по 4 рисунки за месеца, после да ме оценяват средно-аритметично за месеца, а в края на годината - трябваше да имам еди-колко си оценки! hahaha Много се постарах! Mr. Green
И казах на сина ми да не се занимава с този предмет!  Naughty

В моя справочник от миналата година  - както вече писах - рисуване, пеене, и др такива не се взимат под внимание дори и при равен бал - всички други предмети - да

Тази година някаква промяна ли има...???
 Thinking
САмо че при нас 4 са заседмица #Cussing out

# 659
  • София
Цитат
И аз направо се пристрастих към математиката за 7 клас, още повече че оценките, които изкарвам на тестовете, са най-ниските оценки по математика в живота ми. 
hahaha Joy Късно си започнала може би със самоподготовката, трябваше от по-раничко, още от септември. 

Е, моля ти се! Ти ме надцени тотално!  Laughing Без подготовка и толкова не бих изкарала!  Joy От септември си седя с нея и й помагам за домашните на курса, които са толкова големи, че си откарваме по 1-2 часа всяка вечер в делничните дни. Така че материалът ми е пресен. yes Но имам още време до изпита, де.  Joy

Да не сте случайно в нашето даскало

Тя учи в 104то.  Peace Но или моята не е споделяла тормоза с пеенето, или не са в едно и също у-ще.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт