СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 100
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не, не са в едно, моята учи в 120-то. Peace
А колкото до подготовката, предстои ти най-натовареният месец, посвети го на изглаждане на пропуските! HugСъвсем се побъркахме.. hahaha JoyАз и с още  пет месеца да разполагам, не бих напреднала особено по БЕЛ. Mr. Green

# 661
  • София

Това е сигурно!  perko
От друга страна обаче, по-добре е според мен ние да сме изперкали, а те да са спокойни и уравновесени, че обратният вариант нещо не ми допада.   Wink

Вчера й чета на моята хубостница за изискванията по време на изпитите, а тя съвсем невъзмутима ми вика: "Не се филмирай!"  Shocked Нали от 4 клас били правили външно оценяване всяка година... Какво да кажеш? ooooh! Rolling Eyes

А относно ниския успех по математика на целия клас, тук не може да няма пръст и преподавателят, според мен. Но по-скоро въпросът е сега ли, в края на учебната година, трябваше да стане ясно, че някой не си е свършил работата както трябва?  Confused

# 662
  • София
И при нас "най-важният" предмет е музиката. #Crazy
Аз не мога да седна с моята да уча. И тя не ме иска и аз не съм от търпеливите. Само на моменти й давам по някоя пусната от вас задача и после проверявам. Дори не се наемам да обяснявам. Ако има грешка я карам да я пререши.

# 663
  • София
zuri,
Ако аз седна да уча  с нея, ще настъпи истинска революция.. Mr. Green Нито аз бих я изтърпяла, нито тя мен. Wink За целта решавам задачите от теста  предварително,хем си начесвам крастата, хем си осигурявам отговорите, след което го давам  на нея и  само сравнявам полученото.Дори и само с този вид комуникация помежду ни стигаме до пререкания относно учене и подготовка за изпитите, представям си иначе как биха протекли нещата #CrazyА по БЕЛ дори и не проверявам, тъй като имам силни, съвсем оправдани  опасения, че не съм в състояние да го направя. Blush

# 664
  • София
Значи имаме еднакъв подход Hug

# 665
  • Варна / UK
Lora-di, сори за закъснението, чак днес успях да седна и изфабрикувам някакви отговори  Laughing Ако тези на сина ти не съвпадат с моите, това не значи, че неговите са грешни  Peace
1-г, 2-б, 3-в, 4-а, 5-в, 6-в, 7-г, 8-в, 9-б, 10-б, 11-б, 12-в, 13-г, 14-а, 15-в, 16-б, 17-б, 18-в, 19-б, 20-а, 21-г, 22-в, 23-а, 24-г, 25-г, 26 - отг. 26, 27 - отг. 60, 28 - отг.11, 29 - отг. 1, 30 - а) триъгълниците са еднакви по първи признак; б) лицата на PKC и QKC са равни, защото височината в PKC към страната РС е 1/2 от КС (ъгъл РСК = 30 градуса), а QKC е правоъгълен триъгълник.

Джони, благодаря ти за отговорите на теста по БЕЛ Hug, така и аз ще мога да видя как се справя моя син с първата част  Laughing. Той има класно в понеделник и това ще е част от подготовката му.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 07:32 от NadyaT

# 666
  • София
NadyaT,
Аз също ги решавах и отговорите на 29 от 30-те задачи ни съвпадат.Разликата е само в 28задача.Отговорът, който получавам аз, е 11 см. Peace

# 667
  • Варна
already stubborn , NadyaT , за пореден път ви благодаря  
Напоследък решаваме геометрични задачи и не ми остава време за тестовете  Simple Smile

# 668
  • София
И аз на зад. 28 (СМГ/25.04.10) получавам отговор 11 см.  Peace

# 669
  • Варна / UK
Да, отговора на 28 зад. е 11см, поправих си предишния пост Peace. Другият път ще ползвам калкулатор и като вадя числа  Joy

# 670
  • София
Ти пък... hahahaУцели шестицата от тотото с това изказване. Mr. GreenНа моята щерка грешката във втория модул е именно тази задача.Написала е същия отговор като теб.Първоначално реших, че е написала 10, имайки предвид съседната отсечка, т.е без да извърши изваждането 21-10=11...но не ..Изваждала е, но просто според нея разликата на двете упоменати числа е 10.Та в този ред на мисли й казах, че вариантите пред нея са два - връщане в първи клас или ползване на калкулатор.И тъй като вторият вариант е недопустим на самия изпит, остава първият.. hahahaПри което, обаче, тя с пълно основание ми го върна...
При нея връщането  щяло да бъде само 6 години назад, докато моето по БЕЛ с цел изглаждането на пропуските  възлизало на повече от две десетилетия.. Rolling EyesУф, само как ме засърбя ръката и почти ми се опъна сухожилието след тези думи.. Close Истината боли. Mr. Green

# 671
  • Варна / UK
Ами да пратим тогава заедно децата в някой по-долен клас да си правят компания  Laughing Laughing Моят синковец поне на три места на последния пробен изпит при решаване на уравнение от типа х/2=32, вместо да умножи 32.2 го е делил  Mr. Green На всичкото отгоре на предпоследната задача има 6 точки въпреки, че е допускал елементарни грешки при изчисленията  Laughing
А за БЕЛ - мисля, че ти и аз пишем правилно, даже можем да четем - значи всичко е ОК  Joy

# 672
  • София

А за БЕЛ - мисля, че ти и аз пишем правилно, даже можем да четем - значи всичко е ОК  Joy

Успокоих се след написаното от теб... hahaha Joy

# 673
Мами на седмокласници, моля ви за помощ.
Племенникът е в седми клас, но боледува около месец, едва сега се възстанови и в понеделник е на училище. Научил от съученик, че във вторник им предстои класно по БЕЛ, на "По жътва" и "Бай Ганьо" и ми звъни по телефона да помагам Rolling Eyes Трябва обаче да знам какво може да е - трансформиращ преразказ ли Confused, от гледната точка на героя ли Confused или пък е някое съчинение разсъждение ooooh! Направо се специализирах вече Tired
Между другото, детето е отличник по всичко, дори ходи на олимпиада по математика, по БЕЛ обаче никакъв го няма. Казвам му: "Защо не пита точно какви са темите", а той "Не ми се занимава" Rolling Eyes

# 674
  • София
Вчера бях на родителска среща и при нас обясниха следното - документът, с който децата се явяват на изпитите е лична ученическа карта, тъй ката квесторите са от други училища и без нея няма да бъдат допуснати в сградата на училището. Служебните бележки ще получат в училището, в което учат. Те ще бъдат разпратени от РИО и в ще е указана залата, в която съответно дете ще държи изпита. При нас залите са шест, снабдени с камери, като в училището има три паралелки седмокласници. По време на изпита в училищната сграда ще бъдат само те, а учебните занятия в тези два дни ще бъдат следобед (при нас има само сутрешна смяна). Другите неща мисля, че се повтарят в предишни постове.

Общи условия

Активация на акаунт