СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 166
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Относно класното - дъщеря ми каза ,че ще имат или трансформиращ преразказ и тест или само тест или само преразказ. Класната им още не е решила. Но няма да имат съчинение-разсъждение.

# 676
  • Пловдив
Нашите все още не са организирали род.среща, но  моят ми обясни,  че трявбало дададе 2лв. за "някаква бележка" , без която не можело да се яви на изпита...смятам в понеделник да разпитам каква е тази бележка newsm78

# 677
  • Абсурдистан
Е добре де,
27 и 31 май последно учебни или неучебни са за 7 клас?

# 678
  • София
Аз разбрах, че са неучебни, както при матурите.

# 679
  • Абсурдистан
Аз разбрах, че са неучебни, както при матурите.
Току що говорих с РИО - София
и от там ми обясниха, че още не са получили заповед за това,
но се очаква да бъдат неучебни.

# 680
На нас вече ни казаха, че са неучебни. Децата трябва да бъдат до 8.30 в деня на изпита в училище. Квесторите ще допускат да се заемат местата до 8.45 час Изпитът започва в 9часа.

# 681
# 682
Момичета, на теста по БЕЛ, който пуснах преди няколко дни излязоха верните отговори, на който му трябват  Peace тук
Джони, мерси за отговорите. Hug
Направих теста на моя пубер. Според оценяването има 60 точки. Отново му отнех всичките за минианализа. Е няма такъв чешит като сина ми. На въпроса да опише кое дава сили на опълченците да отговори- генерал Столетов Shocked Embarassed Ама как не нацели поне една от ключовите думи, които дават точки...Направо ме хвърли в музиката с този категоричен отговор.  Mr. Green Чудеса може да сътворят тези деца на изпитите, всичко вече съм склонна да очаквам. Joy

# 683
  • Варна
 Hug
Здравейте!

Моля за помощ за една задача, дадена за домашно от школата на сина ми: През върха А на квадрат АВСД е построена права, която пресича ВС в т.Р а ъглополовящата на ъгъл РАД пресича  страната ДС в точка L. Намерете DL + BP, ако АР = 5 см.

Благодаря предварително!!

# 684
Hug
Здравейте!

Моля за помощ за една задача, дадена за домашно от школата на сина ми: През върха А на квадрат АВСД е построена права, която пресича ВС в т.Р а ъглополовящата на ъгъл РАД пресича  страната ДС в точка L. Намерете DL + BP, ако АР = 5 см.

Благодаря предварително!!
Здрасти! Аз съм ученик от осми клас и мисля, че успях да я реша. Заповядай: http://i42.tinypic.com/xpsbac.jpg

# 685
  • Варна
Много благодаря, за спешния отговор! newsm10

# 686
  • София
Здравейте мами,
Да ви питам нещо извън  дежурните ни теми на изтерясване по БЕЛ и математика.. Mr. Green
Възнамерявате ли да да организирате закупуването и подаряването на нещо на класния ръководител от името на целия клас?Ако да, как се справяте с организацията и на какъв подарък сте се спрели.Както сигурно се досещате, като се опре до подобна организация, лъсва простотията на много хора.Естествено е, че при тази възрост на децата, рядко или даже хич не се вясвам в училище.Останалите родители също.Така че единственият вариант за комуникация помежду ни, особено между тези с които си нямаме особено взимане-даване, е чрез посредници - децата.И се е започнало - ние няма да дадем нищо, сумата май  е голяма, ще се оправяме по единично, ако дадем - държим подаръкът да е еди какъв си, не може ли да  не купуваме , а да дадем парите в плик #Crazy и още ред бисери в тази насока.Не ме разбирайте погрешно, подаръкът няма да е акт на подмазване, то няма и причина  за такова с оглед на това, че децата напускат училището.Но класната им е Учител с главно У - нещо, което напоследък е рядко явление.Отличен преподавател, опитен педагог, безпристрастен в оценяването и превръщащ се в същински  булдог в случаите, когато трябва да защити учениците в поверения  клас.С няколко думи - човек, заслужаващ нашето 100%-во признание и благодарност.Затова си мисля, че един общ подарък би останал хубав спомен от трите им години заедно, ама случващото се май ме кара сериозно да се съмнявам, че нещата ще се получат..Какво е мнението ви по въпроса?

# 687
  • София
Снощи аз закрих темата, днес аз я откривам.. hahaha
На сайта НА МОНМ са качени наградените тестове по БЕЛ и математика за тази година. Peace:Май mаmа69 питаше за тях преди време. Thinking
http://www.minedu.government.bg/documents/tests-nagradi.html#2010
И да попитам в частност списващите тук учители като по-информирани по темата сборници и периодични издания. Peace Знае ли някоя от вас къде може да бъде закупен някакъв ежеседмичник на МОН, зовящ се "Аз Буки".В смисъл, пуска ли се за свободна продажба или достъп до него имат само училищата?
Според информация на РИО СОфия в 17 брой на въпросното издание са публикувани тренировъчни тестове по двата предмета.Като се има предвид това, че изданието е  на МОН, не би било лошо да видим за какво иде реч. WinkАко никой не знае, остава вариантът да звъннем на телефона на въпросното издателство и да разберем къде и как.. Peace Така че споделяйте, ако знаете нещо по въпроса. Hug

# 688
открих ги вече ,само дето младежа не изгаря от желание да ги реши ,а със сигурност ще дадат нещо подобно на изпита !

# 689
already stubborn , издирвам вестника от четвъртък, когато в новините съобщиха, че съдържа въпросните тестове. Засега не съм го намерила. Слад обстойно проучване по местните вестникарници, разбрах, че трябва да се търси в реповете около училищата. Разпространява се като редовния печат, но поради избраната аудитория, повечето не го предлагат. Който пръв го намери, да свирка.
по втората, зададена от теб тема. Hug Събрахме по 10лв на дете в класа за класната. Инициативния комитет реши със сумата от 200 лв да й купи златна верижка с медальонче за спомен и с останалите пари хубава саксия с цвете. Peace
Сега видях, че mama 69 ги е намерила. Сподели заслужава ли си търсенето и къде намери вестника?

Общи условия

Активация на акаунт