СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 104
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Работата е там, че няма учител, който да желае да провали учениците си. По- скоро учителите са притиснати от външното оценяване, все пак то е оценка и за тях. Вероятно много преподаватели ще се притеснят да пишат шестици, когато работата е на кантар, при условие че обикновено средния резултат от тестовете през годините е около четири. Разликата е твърде голяма. Но разбира се всичко е много условно. Дано децата ни да имат късмет, да са здрави и уверени  Praynig

# 601
  • Абсурдистан
Работата е там, че няма учител, който да желае да провали учениците си. .....

Има, има......

# 602
# 603
и в нашето училище е така. Детето изкарва на пробните изпите в Регалия и Милениум- около 5 по мат. и над 5,2 по БЕЛ, но в училище се бори и не сме сигурни, че ще има 6-ци. За мен това не е нормално.

# 604
"те ти булке Спасов ден" :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490438.15
защо си мислите че причиних това на детето си ?! някоя мама не ги ли видя тези пробни на мон,да постне  моля  Praynig

# 605
# 606
не се отваря !

# 607
Цяла седмица бях без компютър,сега ще ви чета,но да споделя,че нервите яко ме налегнаха! Sad

# 608
@zari65 копирала си двата линка като един
Този е по БЕЛ http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … L_2010_2011_1.pdf
Този по математика http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … _math_2010_11.pdf
Успех на всички седмокласници   bouquet

# 609
ама тези сме ги направили много отдавна -те са стари ,чакат се нови -за тях питам

# 610
  • София
От миналата година са.
При нас никога не е имало компромиси с оценките. На външното оценяване по БЕЛ и мат. често оценките са им по-високи от срочните. Един път дъщеря ми имаше 5-тица за срока по мат., защото имаше 4, 6, 6, 6 и въпреки, че се беше представила най-добре от цялото у-ще на олимпиада по математика.
И в този случай не съм убедена, че ще им дават от себе си учителите. Да се надяваме, че когато са на кантар няма да ги ощетят.

# 611
При нас в момента дори госпожата по рисуване се е заяла Shocked. Ако две деца имали еднакъв резултат и само едно място, се гледа цялата диплома и тя нямало да им пише 6, та да се научат колко е важен предмета и. Думи вече нямам, а и нервите ми са на свършване.

# 612
  • Абсурдистан
Ами правят така, защото избиват комплекси.
После се чудят защо никой не ги уважава.
Дай на ******** власт и му гледай сеира. То хората отдавна са го казали.

# 613
  • Варна / UK
Родителската среща мина както очаквах, майките бяхме по-информирани от госпожата  Laughing
Единственото интересно нещо, касаещо варненските мами е, че ще има панорама на Варненските училища на 29 и 30 април в Спортна зала, ето подробности:
http://www.moreto.net/novini.php?n=83442
Нали не мислите, че го научих от учителката на сина ми  Mr. Green, една майка, която преподава в горен курс (в Търговската гимназия) ми каза. Тя още сподели, че ще разпечатат и учебни планове по специалностите. Да се надяваме, че и другите училища ще си направят този труд  Laughing 

# 614
Няма лошо, учителите да се скъпят на оценки, но само ако всички правят така спрямо всички деца. И при нас е същото- на пробните -петици, в училище пак петици. Супер, значи детето е оценено реално. Браво на учителката ще кажат от министерството, но дали навсякъде е така? Съмнявам се. Дори в класа  на сина ми наблюдавам разминаване в критерия- деца с шестици по математика правят четворки на пробните. Излиза , че по някаква причина моето дете е изтеглило късата сламка, явно е извън квотата на отличниците в училище, нищо че на пробни изпити се класира сред най-добрите. Сега ни се налага  яко да се напънем и да гоним максимален резултат на външното оценяване. Сиреч ще се мъчим да направим нещата по трудния начин. Винаги се получава така, когато във формирането на бала има и субективен елемент- оценките от училище....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт