СЕДМОкласник за изпит се стяга, хайде време не остана - 4

• 42 159
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ами явно поне що се отнася до логическите, има нещо такова. Peace Отбелязах, че първият тест по новия формат, в който видях логическа задача(с абсолютно грешен  публикуван отговор), беше този на Просвета, сканиран услужливо от NadyaT. В останалите тестове от пробни изпити и новоизлезли книжки такива липсват.
Попитах госпожата в школата и не знам на какво основание, тя твърдо заяви, че логически задачи няма да има. Thinking Но що се отнася до параметрични уравнения и неравенства - убедена съм ,без да съм питала когото и да било, че ще има, при това може би и повече от една. Whistling

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 18:32 от already stubborn

# 541
Съгласна съм с already.  Peace Няма да си позволят да дадат логически задачи като тези от олимпиадите, които се решават с алгоритми, неизучавани в училище. Но логически от общ характер /напр. пропорции/ очаквам. Както и параметрични уравнения, дори параметри в 29 и 30, защото са много объркващи за децата.  Rolling Eyes

# 542
 вие знаете ли че осмокласните мами се събират на кафе ,бира ,пица и изобщо са доста задружни още от миналата година ,защо и ние да не си спретнем една срещичка ,да речем другата седмица ,когато минат род.срещи и знаем повече ?!?който е за - да гласува моля !

# 543
  • у дома
И аз им нямам нещо доверие за логическите и ми е свито сърцето-сигурна съм ,че на I кръг на нацианалния изпит-тест през феврури в една от темите имаше,но не мога да се естя в кой от градовете...
А праметрични ще има със сигурност и в първия модул (по-леки) и в някоя от първите три от втория модул също...Тренирайте най-много видовете - решението на уравнението да е решение на неравнеството,като уравнението е параметрично,две уравнения да са равносилни(едното е параметрично),двете неравенсва да са равносилни и т.н.

# 544
  • София
Ето на вашето внимание едно ново, любопитно четиво от сайта на РИО Mr. GreenКасае задълженията на директорите във връзка с предстоящите изпити.

1. До 20.04.2010г.   -подават информация за сгради и зали
             - подават информация за квестори и консултанти

2. До 21.05.2010г.    - събират заявления за полагане на изпити за проверка на способности и ги предават с протокол на председателя на комисията по информационно осигуряване и класиране

3. На 25.05.2010г.  -получават заповед за квестори по БЕЛ
                          - разпределят квесторите по зали в деня на изпита

4. На 28.05.2010г.    - получават заповед за квестори по математика
                                - разпределят квесторите по зали в деня на изпита

5. До 23.05.2010г.    - получават от председателя на комисията по информационно осигуряване и класиране информацията за учениците, които се обучават в VII клас в училището (в т.ч. и на желанията за полагане на изпити за проверка на способностите в съоветствие с подадените заявления на учениците)

6. До 25.05.2010г.    - потвърждават на председателя на комисията по информационно осигуряване и класиране коректността на въведената информация за учениците, които се обучават в VII клас в училището (в т.ч. и на желанията за полагане на изпити за проверка на способностите в съоветствие с подадените заявления на учениците)

7. До 26.05.2010г. - предоставят на всеки ученик служебна бележка по образец, удостоверяваща мястото на явяване на приемния изпит, генерирана от програмния продукт

8. До 15.06.2010г. - предоставят на всеки ученик служебна бележка по образец с резултатите от приемните изпити, генерирана от програмния продукт

# 545
  • Варна / UK
Ето теста, на който моят син (за една бройка да не) се яви миналата събота  Mr. Green
http://dox.bg/files/dw?a=10c0599cdb
Чаках да му върнат бланката с отговорите, за да сверя с моите, но за съжаление са му отбелязали само вените отговори на първи модул (аз имам един сгрешен  Embarassed ).  На втори модул не са написали верните отговори  #Cussing out, а от него той почти нищо не е решил.
Ето отговорите на първи модул:
1-г, 2-г, 3-г, 4-б, 5-а, 6-б, 7-в, 8-б, 9-б, 10-г, 11-в, 12-в, 13-в, 14-б, 15-г, 16-б, 17-а, 18-а, 19-а, 20-в, 21-в, 22-а, 23-г, 24-в, 25-б
Втори модул моля някой също да го реши, защото допускам елементарни грешки при изчисления, а е и късно вечер...т.е. рано сутрин  Laughing, но какво да се прави - и на мен по това време ми остава малко свободно време.
26 зад. - оставям на вас да прецените какъв е отговора  Mr. Green
27 зад. ъглите са 90, 30, 60 градуса, разстоянието е 6см
28 зад. 13h15min
29 зад. m= -4
30 зад. 186 кв.см
----
Мога да се закълна, че част от задачите вече съм ги срещала Simple Smile

# 546
  • Пловдив
Lora-Di благодаря за разяснението за ЛК спести ми доста четене  Hug а и останалите момичета, които се включиха с инфо - и на вас благодаря   bouquet

Аз току що качих задачите от пробния изпит по БЕЛ в Пловдив, не мога обаче да ви кажа дали отговорите са верни  Laughing ако някоя мама иска да ги провери и да сподели  Wink
от тук до края

# 547
  • София
Добро утро, дами! Hug
Мерси за качените тестове!  bouquet Значи й намерих занимавка на тийнейджърката за следобяд, да не скучае просто, не за друго.. Mr. Green
Има ли деца,които вчера бяха на изпита в СМГ?Какви са споделените от тях впечатления?На мен някои задачи от първия модул ми се струват по-трудни в сравнение с тези от втория.Има доста за мислене, има и нужда от допълнително построение.Една задачка е  и умишлено подвеждаща, а моята щерка се хванала в капана. Mr. GreenРавносметката показва 3 или 4 грешни задачи от първия модул и една от втория за 5 точки- тоест резултат най-вероятно от порядъка на 80-83 точки, от който  като цяло съм доволна предвид трудността на изпита.Но нещото, което здраво ме вбеси е, че грешките в първия модул са на елементарните задачи, а не на тези които изискват повечко мисъл. Close Докога ли ще е все така?Това й е дежурен номер, който така и не преодолява с времето, въпреки явяването вече на достатъчен брой пробни изпити.. ooooh!Не предлагам на вашето внимание теста, тъй като моята дъщеря решава много "творчески" Mr. Green, т.е целият тест е изподраскан и на чертежите са неясни първоначалните обозначения.Дано някой разполага с условията в по-приличен вид! Peace

# 548
  • в света на илюзиите
already stubborn, ако никой не ги предложи по-чистички, моля те качи ги, нищо че са надраскани Praynig  Praynig
Да предложа на вашето внимание едно инфо  Wink
http://www.riodobrich.ucoz.org/publ/vnshno_ocenjavane_v_iv_v_vi_ … _2010_g/1-1-0-211, вижте моля Организационни въпроси
Мен ме шокора това:
Проверката на писмените работи:
•   от училищни комисии, при условие, че писмените работи на съответната паралелка не проверява преподаващият начален учител на класа или учителят, който преподава съответния учебен предмет на класа
и това:
Гарантиране на обективност на резултатите:
•   по време на изпитването в часа може да присъства като наблюдател член на доброволния екип (определен от началника на РИО)

Та, нали проверяващите щяха да са независими (от други училища, най-малкото) и какви са тези доброволни екипи  newsm78 newsm78 newsm78

# 549
Здравейте и от мен!

already stubborn, ние сме вечното присъствие на пробните по математика. Laughing
Според младежа първия модул е бил доста по-завързан от втория. Каза, че за двайсет минути е стигнал до 20-та задача. След това вече се е забавил. В първия модул има три задачи, които не е успял да реши и е "стрелял", както той каза. Втория модул му се струва лесен. Не е решил някаква част от 30-та задача. Очаквам резултат като на твойта девойка. Peace Като цяло моят смята, че на реалния изпит трябвало да има по-лесен от този първи модул и по-сложен втори. Та ако питат от министерството, да знаете неговото мнение.  Heart Eyes
Ще пусна теста следобяд.
Пщам го на пробен в Регалия по БЕЛ в неделя. Ще има ли някой друг желащ?

# 550
  • София
Jane, още като гледам заглавието на линка, ми идва наум обяснението на това, което те е озадачило. Peace Става дума за външното оценяване във всички класове от 4-8 клас .А проверката му  се прави най-вероятно от учителите в съответното  училище, тъй като резултатите от него нямат кой знае каква стойност за учениците от 4,5 и 6 клас, освен че на места ги вписват като текущи оценки.Та дори и за нашите деца, проверката на работите по останалите 3 матури - език и  другите две, без БЕЛ и математика,най-вероятно ще бъде направена в самото училище, от работещите в него учители.Поне така си мисля аз и затова не виждам нищо смущаващо .

# 551
  • София
paleto,сама прецаках нещата.Не знаех, че Регалия имат тест по БЕЛ в неделя и я записах на този в СМГ в същия ден, въпреки че опитът ми показва, че тестовете им по БЕЛ не могат да се похвалят със същото качество като тези по математика. ConfusedНо нищо, ще разчитам някой от вас да го качи.
Колкото до резултата на моята седмокласничка от вчерашния тест, той може и да е по-нисък от очаквания, тъй като условно съм приела 30 -та задача за изцяло доказана, но какво е творила в нея, самата тя не помни. Mr. Green

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 10:56 от already stubborn

# 552
Добро утро и от мен!

Мерси на already за датите.   bouquet Това внесе още спокойствие, че няма да се опорочат изпитите.

Към Jane, освен Мат. и БЕЛ за другите външни е сигурно, че ще ги проверяват вътрешни за училището учители.

Към Already. Искам само да споделя нещо с теб.  Joy На моята красавица частната учителка и казала да не решава толкова много задачи  #Cussing out защото имала едно момче от МГ, което правело трудните, а бъркало лесните, разбирай от много решаване на задачи.  #Cussing out #Cussing out Аз съм меко казано бясна  #Cussing out, защото тя и без друго не се престарава,  #Cussing out и това ми прозвуча като леж си до изпита.  #Crazy Та исках да ти кажа, че може би те търсят уловки там, където няма и това е проблемът, а не разсеяност. Но при всички положения това е по-добрият варинт, отколкото да реши лесните, без трудните.  Joy

# 553
  • в света на илюзиите
Да, разбирам за какво говорите. За другите изпити е ясно, но там третират и изпитите по БЕЛ и МАТ и затова се чудя (напр. описано е подробно за дисковете).

# 554
  • София
diav, Hugако дъщеря ми прочете написаното от теб, със сигурност ще каже за N-ти път, че майка й е най-големият дзвер на фона на добрите и проявяващи  разбиране майчета на другите седмокласници.. hahaha Вчера ми развиваше именно тази теория, че видите ли, трябвало да съм повече от доволна, че грешките й били в лесните задачи с малък брой точки, а не в тези от втория модул. Mr. Green Пък аз буквално  преливах от "щастие", че не е могла да определи броя делители на числото 10, при които частното е цяло число.  hahaha Joy Това го решиха наум сестрите й третокласнички. Mr. Green Е, ако това не е грешка от невнимание и разсеяност - здраве му кажи. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт