за сурогатните майки

• 137 909
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 730
Децата им няма какво да споделят с мен, защото те не знаят, че са осиновени. Те, както и всички останали родни деца вярват, че това са техните родители и точка по въпроса.

Браво! Това обяснява всичко!!!
Ще стискам палци наистина за тези деца. Никой не е зачел правото им на личности да знаят истинската си история, случили са, няма що.
Ще стискам палци и на родителите им. Някои тук знаем защо.

Както и да е. Сега поне картинката съвсем се изясни.
Правото на лична история на детето е равностойно  и на правото на родителя да кажеш на детето си истината, когато си наистина готов за това и когато сметнеш , че е добър момента за детето. Някои и на 60 не искат да станат готови за това, други съобщават рано поради собствените си убеждения, трети просто няма как да го скрият.Съдби и хора - разни. Аз не мисля , че казването е  източник на всички беди/или не беди за детето. По простата причина , че знам за не един случай когато детето не знае, а проблеми - бол.

Но темата май се измести много в посока осиновяване. Макар , че със СМ пак има осиновяване. Но да разбереш, че не е толкова различно, трябва да го изпиташ на гърба си.

# 2 731
  • Boston, MA
Ииййййй хем доказателства се извадиха. Вече се каза, че да, става въпрос за пари, но и алтруизъм има в конфигурацията. Изобщо съществува здраво недоверие където става въпрос за пари, тоз капитализъм много лошо животно, брей!

# 2 732
  • Paris, France
За СМ съм,но не бих износила детето сама! Ще ми е трудно,да не кажа невъзможно да го дам след това! Но ,пък за сметка на това сега започвам процедури по  доброволно донорство на яйцеклетки,което е пак тип сурогатство-заемане на генетичен материал!Истината е че нужда има от този тип услуги и не виждам защо се заяждате тук,когато ако някоя от вас не може да има дете по ред причини ,би тръгнала и минала и по този път без съмнение само за да има рожба до себе си.Останалото е  само полемики и излишен шум! Peace

Дарението на яйцеклетки няма нищо общо със СМ и в никакъв случай не е заемане на генетичен матариал. Като дадеш нещо назаем се очаква да ти го върнат. Яйцеклетките ги даваш и толкоз. Мисля, че не си наясно с процедурата, но няма значение. В клиниката ще ти обяснят необходимото.

Макар че за мен това е мъжко поведение - да се размножим колкото може повече.

Интересно, не се бях замисляла за процеса в тази светлина.

Много ви се иска да става въпрос за душите, но простата и всеизвестна истина е, че става въпрос за ПАРИ.

Най-малко се притеснявам от финансовата страна на въпроса. Несигурността за детето и рисковете за СМ и нейните деца ме плашат най-много.

# 2 733
Има причина, има следствия, но има и последствия.

# 2 734
Децата им няма какво да споделят с мен, защото те не знаят, че са осиновени. Те, както и всички останали родни деца вярват, че това са техните родители и точка по въпроса.

Браво! Това обяснява всичко!!!
Ще стискам палци наистина за тези деца. Никой не е зачел правото им на личности да знаят истинската си история, случили са, няма що.
Ще стискам палци и на родителите им. Някои тук знаем защо.

Както и да е. Сега поне картинката съвсем се изясни.
...

, че знам за не един случай когато детето не знае, а проблеми - бол.

След Калина  Hug Hug Hug грехота да се пише, всичко е казала.

Аист,  Hug
Няма случай, в който детето да "не знае".
То е било там, присъствало е.
Това, че на понятийно ниво и на вербално ниво не знае как се нарича това и онова, не значи, че не знае.

# 2 735
Абе ние знаем какво знаят и какво са "забравили" след 4-5-6 годишна възраст, но тъй се казва, на съзнателно ниво "знаят" или "не знаят".
Ама тук знаят ли...

# 2 736
Равносметката на ясен език:
Иска се бебе с генетичен материал от избрани лица ( далеееч не само от поръчващите родители).
Да са на поръчващите кандидат-родители и яйцеклетката и спермата далче  не е преобладаващият и с успешен краен резултат, вариант.
Но понеже това ако се заяви открито някак неприемливо за данъкоплатците се получава и се издига лозунга "свое" дете, а лекарите и от интервютата по ТВ ясно казаха, че имали донори подготвени и пр. и никой от тях не си прави сметка да работи само и единствено с генетичен материал от поръчващите кандидат-родители.

Та, казва се едно, което е по-приемливо да се изрече пред широката публика, че другото не звучи никак добре.
А, и задължително поръчващите да имат право да откажат бебето.
СМ, деца и съпруг са статисти от миманса.

Това е, другото е завеса на сцената.

# 2 737
  • София
А, и задължително поръчващите да имат право да откажат бебето.

Мираета, кажи ми че това не е вярно!? Че в проекто-закона не се предвижда вариант поръчващите, да се откажат от детето!

# 2 738
  • София
И кой и как ще ги задължи да го вземат, като то дори няма да е тяхно, докато не се впише в акта за раждане? Явно в един момент ще е ничие.

# 2 739
Това е началото на последствията - да дойдеш на тоя свят ничий. Един да те поръча и плати, друг да се прави на Господ, трети да те провери за дефекти и ако покриеш критериите за качество да те вземат. Ако, обаче, си позволиш лукса да дадеш дефекти какво става newsm78

има ли значение
нали си ничий
лошото е че си на загуба - завлякъл си някого с пари

# 2 740
  • в сърцето на един мъж...
Ами това, което и аз попитах няколко пъти - влиза се в клиника, подготвя се материала - кой ти дава гаранция, че този генетичен материял е твой? Трансферира се на СМ и в един момент се ражда детето и какво - поръчващите казват - не го искаме... И кой ще ги задължи да го вземат????
Калина, по-горе го казаха - оставяме го в дом...

# 2 741
Ами това, което и аз попитах няколко пъти - влиза се в клиника, подготвя се материала - кой ти дава гаранция, че този генетичен материял е твой?

Айдееее, пак фантасмагориите.

# 2 742
НиноТино, изобщо не са фантасмагории, а реални неща. В реална клиника в България се предлага да се направи ин витро с донор и то веднага. За определени хора има... други чакат...

# 2 743
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Абе то за нищо няма гаранция, ама все пак, на кой му трябва да прави такива диверсии... В чия изгода е, ако материалът е годен, да го подменя с чужд?
Иначе това с отказа е почти същото, както в случаите, когато родната майка се отказва от родното си дете. Пак никой не може да я спре.

# 2 744
ЛемонДеси, понякога при стимулация, пункция, се случва да не се извадят достатъчно яйцеклетки, не са качествени сперматозоидите, не са узрели фоликулите... Има случай, всичко е наред, а не се опложда яйцеклетката. Е, тогава какво се прави? В нормалния свят, при нормално ин витро се прекратява опита, а тук?

Общи условия

Активация на акаунт