за сурогатните майки

• 137 909
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 745
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами предполагам, че е редно да се уведомят участниците в инициативата, и да се вземат по-нататъшните решения.
Просто не вярвам, че лекарите ще си слагат главите в торбите и ще взимат самосинидикални решения в това отношение.
Все пак, става въпрос за човешки животи. Нали е ясно, че ще настане страхотна генетична обърквация, ако всеки бърка в банката с материал и прави каквото му хрумне... просто не вярвам, че цари такава безотговорност.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 23:50 от LemonDesi

# 2 746
  • в сърцето на един мъж...
Да ще настане, но ако един човек има достатъчно пари и иска дете на всяка цена, никой не може да даде гаранция, че няма да се договори с лекаря да продължат на всяка цена.

# 2 747
А то по принцип нали е узаконено това, защо трябва да се прави задкулисно?
Имам предвид - ползването на донорски материал?

Смятам, че наистина започнаха да се говорят някакви небивалици по темата - в края на краищата, някой е решил, че друг някой иска нещо на всяка цена,
и се правят свободни съчинения точно каква е тая цена, и какво ще се случи.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 00:32 от LemonDesi

# 2 748

Айдееее, пак фантасмагориите.

Фантасмагория е използването на израза "заем" на яйцеклетка, цитирано на предната страница.

А използването на донорски генетичен материал за оплождането на СМ не е никаква "диверсия", а става със знанието или без противопоставянето на поръчващите, тъй като поради ред причини (част от които по-горе бяха изброени) не е резултатно или не е възможно оплождането с техен материал (или поне с материал на единия от тях).

Ако това се каже ясно, надали толкова подръжници ще има идеята.

Една форумка беше много ясна - хората са "готови на всичко, само да не е дете от дом."
Уважавам правото им да не искат да се свързват с дете от дом.
Но не толерирам масовото насаждане на заблуда, че уж борбата била за "генетично свое дете" с цел привличане на обществена подкрепа и законови промени.

А претенции да се заплаща от държавния бюджет на СМ ( идея, дадена по ббт от журналистката от "Тройка на разсъмване") хич не ми се връзва с логиката и хуманизма.

И да, бебето може да замине за дом, поръчващите не са длъжни да го осиновят.

И да, може и вашето бебче да бъде заменено с друго, по-нежизнеспособно, от състадателен медицински среден персонал ( така де, на вас ви е трето раждане, какво толкова, пък изстрадалите хорица пак ли да страдат, а на СМ какво и е, тя нали се с съгласила и си е взела парите, та последното, в което би се замесила, е уточняване кое бебе именно е родила и  какво е  станало с него... ), а вие няма да имате никаква възможност да стигнете до родителите на детето - осиновилите го поръчващи, като дори няма как да научите кои са те по легален път. Евентуално сте видели СМ, а тя задължително е във ВИП стая за да е сама и да не изтече случайно информация.
 А СМ напуска болницата и вие друг освен нея не сте и видели.
И пак казвам, няма легален път да научите къде е детето, камо ли да искате ДНК-експертизи.
Нищо ново под слънцето.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 01:31 от Miraetta

# 2 749
  • в сърцето на един мъж...
Айде сега - небивалици... Това са напълно възможни и реални моменти в това, което се иска. Това, че някой не го вярва, не го прави по-малко реално или невъзможно да се случи.

# 2 750
  • Paris, France

Айдееее, пак фантасмагориите.

Фантасмагория е използването на израза "заем" на яйцеклетка, цитирано на предната страница.

А използването на донорски генетичен материал за оплождането на СМ не е никаква "диверсия", а става със знанието или без противопоставянето на поръчващите, тъй като поради ред причини (част от които по-горе бяха изброени) не е резултатно или не е възможно оплождането с техен материал (или поне с материал на единия от тях).

Ако това се каже ясно, надали толкова подръжници ще има идеята.

Една форумка беше много ясна - хората са "готови на всичко, само да не е дете от дом."
Уважавам правото им да не искат да се свързват с дете от дом.
Но не толерирам масовото насаждане на заблуда, че уж борбата била за "генетично свое дете" с цел привличане на обществена подкрепа и законови промени.

А претенции да се заплаща от държавния бюджет на СМ ( идея, дадена по ббт от журналистката от "Тройка на разсъмване") хич не ми се връзва с логиката и хуманизма.

На мене нещо не ми се връзва........ Разбирам западняците, които поръчват дете с чужд генетичен материал от СМ, защото на тези хора, по ред причини, никой никога няма да предложи дете за осиновяване. Тук наистина няма деца за осиновяване. Друга причина е, че осиновяването, ако е в чужбина, понякога е по-скъпо от СМ. Не мога да разбера защо в БГ не искат дете от дом?????? Фусии и Ганка обясниха, че осиновяването в България засега е лесен и не особено дълъг процес и не изисква високи финансови вложения от страна на кандидат-осиновителите. Нали уж ставаше дума само за СМ с материал от поръчителите?

# 2 751
...
 Нали уж ставаше дума само за СМ с материал от поръчителите?
...

Само в захарната обвивка на бомбончето за милозливи и немислещи домакини става дума САМО за материал от поръчващите.

В проекта няма такова ограничение.
Изказалите се лекари по ТВ директно заявиха, че имат готови донори.

# 2 752
Добре де, нали по принцип не е незаконно да се донорски материал?
Защо смесихте така нещата?
Който се интересува достатъчно, е наясно че СМ не означава непременно само обратното, за тукашния проектозакон не знам.
Във възможния случай разбира се, че е най-логично че ще е така, тия фикции за производства на точно определени индивиди са фантасмогория.
Не мога да разбера защо в БГ не искат дете от дом?????? Фусии и Ганка обясниха, че осиновяването в България засега е лесен и не особено дълъг процес и не изисква високи финансови вложения от страна на кандидат-осиновителите. Нали уж ставаше дума само за СМ с материал от поръчителите?

Тези и подобни изказвания за не искане дете от дом, докога ще набивате все едно и също?
На вас ли не ви е ясно, че за да осиновиш дете, трябва да го поискаш в сърцето си,
а ако не е така - по-добре се обръщай и бягай, и не нанасяй щети там, където вече ги има в изобилие???
Не всички могат - стига с това искам и не искам, има-няма, лесно и чудесно!
Децата, изоставени от БР не са стока, която непрекъснато да набутвате и да предлагате като алтернатива!
Те намират своите родители и без тези родители да са притиснати в ъгъла - или това дете или нищо!

# 2 753
  • Paris, France
Добре де, нали по принцип не е незаконно да се донорски материал?
Защо смесихте така нещата?
Който се интересува достатъчно, е наясно че СМ не означава непременно само обратното, за тукашния проектозакон не знам.
Във възможния случай разбира се, че е най-логично че ще е така, тия фикции за производства на точно определени индивиди са фантасмогория.
Не мога да разбера защо в БГ не искат дете от дом?????? Фусии и Ганка обясниха, че осиновяването в България засега е лесен и не особено дълъг процес и не изисква високи финансови вложения от страна на кандидат-осиновителите. Нали уж ставаше дума само за СМ с материал от поръчителите?

Тези и подобни изказвания за не искане дете от дом, докога ще набивате все едно и също?
На вас ли не ви е ясно, че за да осиновиш дете, трябва да го поискаш в сърцето си,
а ако не е така - по-добре се обръщай и бягай, и не нанасяй щети там, където вече ги има в изобилие???
Не всички могат - стига с това искам и не искам, има-няма, лесно и чудесно!
Децата, изоставени от БР не са стока, която непрекъснато да набутвате и да предлагате като алтернатива!
Те намират своите родители и без тези родители да са притиснати в ъгъла - или това дете или нищо!

Аз никъде на никого не ги предлагам. Попитах защо някой ще тръгне да вади яйцеклетки от една жена (със всичките рискове за живота и и здравето и), да взема материал от друг мъж и да имплантира ембриона във втора жена, за да може трета да се пише майка на детето. То, де факто не е нито генетично нейно, нито е износено от нея. Разликата между това бебе и бебе от дом е ........почти никаква. Единствената разлика, която аз виждам е, че бебето от дом, ако не го хареса, веднага ще го предложат на други хора. Ако пък поръчителката не хареса бебето, родено от СМ, което не е и нейно, майка му жална, а то, горкото и майка си няма!!!!!!!

# 2 754
Да, така е, права си, аз просто ти използвах изречението.
Не знам каква е логиката на това, което описваш, сигурно имат някаква, щом се практикува.

# 2 755
За какво говорите?!

# 2 756
За използване на донорска яйцеклетка и/или материал от друг мъж, а не от родителите, които използватт СМ като вариант за да имат дете.
Мираета е разгърнала по-нагоре евентуалната конспирация  Tired

# 2 757
За използване на донорска яйцеклетка и/или материал от друг мъж, а не от родителите, които използватт СМ като вариант за да имат дете.
Мираета е разгърнала по-нагоре евентуалната конспирация  Tired

Това е напълно безсмислено!!! Помислете малко!
Остава само за клониране и извънземни да се донапише сценарий май  ooooh!

# 2 758
  • Paris, France
Да, така е, права си, аз просто ти използвах изречението.
Не знам каква е логиката на това, което описваш, сигурно имат някаква, щом се практикува.

Няма логика. Вече обясних, че в страните от ЕО и Америка, където СМ е разрешено, има добра социална мрежа и никое дете не остава без родители. В България такива възможности все още няма. На макро- ниво (за държавата) има прекалено много рискове за детето, и никаква полза за обществото, съжалявам.

# 2 759
Мираета е разгърнала по-нагоре евентуалната конспирация  Tired

Това е напълно безсмислено!!! Помислете малко!
Остава само за клониране и извънземни да се донапише сценарий май  ooooh!

Аз нямам какво да мисля, това е теория на Miraetta, а моя е грешката, че мислех, че съществува като възможност СМ с донорски материал, съвсем официално.

Общи условия

Активация на акаунт