за сурогатните майки

• 137 897
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 955
  • Бургас
Навреме спрях да пиша, само чета.

Такъв закон реши ще 20 проблема /защо ги наричате проблеми и болести не знам. Това са желания./

май е много по-добре да продължиш с решението да не пишеш. такива брутални изказвания, че липсата на матка и невъзможността да родиш дете не били болест и не били проблем, ясно говорят в полза на това решение....

ти даваш ли си изобщо сметка какви ги плещиш??  Shocked
АЗ сметка и давам. Ти вземи малко се успокой и чети какво съм писала. Лично аз много пъти съм писала, че при хората с липсваща или увредена матка трябва да има възможност за СМ. Даже в същият пост съм казала, че съм 100% за това. Така, че не ми слагай думи в устата. Много нервен народа. И като коне с капаци. Защо ли да четеш написаното. Навий си пружината и отначало с нападенията. Съжалявам ако минавам добрият тон, но написаното си го заслужава.
Когато мисля за проблем - здравословен. За мен това е състояние, което пречи на нормалният живот и носи живото застрашаващ риск. Може ли и за това някой да лепне една плюнка на поста ми?

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 14:24 от Sesana

# 2 956
Това надминава и най-невероятните ми представи Shocked Shocked Shocked Е, това ако не е безумие, не знам какво да кажа ooooh! В този случай как е защитено детето? Утре всеки побъркан педофил, въз основа на тези вратички ще си поръча секс играчка Shocked

Това няма значение, важното е 20-те жени с репродуктивни проблеми да получат възможност да ги "лекуват" чрез сурогатство.

При нас има една известна гей двойка, която преди време се изцепи в медиите, че ще ползва сурогатна майка за да си имат дете, а пък яйцеклетката щяла да бъде от супер красив модел.
След като в публичното пространство се надигна неистов вой срещу подобни въжделения, двойката се поправи, че нямало да търсят модел, защото било неморално Simple Smile
Това какво е? човешко въжделение или арогантно поведение?

# 2 957
- И не ви е страх от съдебна отговорност?

- (Усмихва се и веднага става сериозен.) Нека посмеят. Това са неща, които се извършват за доброто и за щастието на наказаните от природата хора. Знаете ли каква радост е да прегърнеш собствено дете, дори и износено под наем. Във Варна имахме и друг случай преди години. Да ви го кажа и него...

- Като ще признавате, давайте докрай...

- В случая яйцеклетките бяха взети от сурогатната майка, тя износи детето, което бе дадено на един възрастен мъж без семейство, осинови го и въпросът приключи. Искам да изтъкна, че при нас нямаме никакви користни цели и цената е определена. Тя е 4000 лв.от А до Я. И толкова. Другите неща не ни интересуват.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=423979

Това надминава и най-невероятните ми представи Shocked Shocked Shocked Е, това ако не е безумие, не знам какво да кажа ooooh! В този случай как е защитено детето? Утре всеки побъркан педофил, въз основа на тези вратички ще си поръча секс играчка Shocked

Не е. Според съществуващата в момента нормативна уредба, това дете не би трябвало да съществува.
Съответно уредбата не се интересува да прецизира правата му, както и механизми за защитата му.
Тя просто си затваря очите.

Изказването на Козовски според мен е силен довод защо именно трябва да се разпише подробно кой кога как и защо ще има право да прави това.
И кой кога и защо НЯМА да има право да го прави. И какви медицински стандарти трябва да се спазват.

Защото на единия гол морал очевидно никой не може да разчита.
Цитирам: "...цената е определена. Тя е 4000 лв.от А до Я. И толкова. Другите неща не ни интересуват." (пак там)

Заради децата, сурогатните майки, и семействата с репродуктивен проблем, които биха избрали този начин да имат дете.

PS Fussii, цитирала съм пълно именно това, което и ти. Наистина тук вече никой никого не доизчита, а всеки скача на втората дума.
Жалко, аргументите ти в тази тема са едни от малкото, които гледат нещата по същество, а не рисуват извънземни и клонинги.

# 2 958
  • Вън от пространство и време
А какво ще накара Козовски и такива като него да спазват новите разпоредби, ако и те не им харесват? Или ако се появи пациент, който според тях (пазителите на печата на Господ) има право, но според разпоредбите - не, как мислите че ще процедират?

# 2 959
  • Бургас
А какво ще накара Козовски и такива като него да спазват новите разпоредби, ако и те не им харесват? Или ако се появи пациент, който според тях (пазителите на печата на Господ) има право, но според разпоредбите - не?
Е това ми е чудно? Как ще го направят така, че да не се случват такива неща? Само двойки с брак ли ще могат? Такива, които живеят заедно /документирано/? Ще може ли сама жена примерно или сам мъж? Ще е дискриминация да е позволено само за двойки. В примера с проблемното зачеване на второ дете. Има 100 неща. Как се доказва неизяснен проблем /в случая с неизясненият стерилитет пиша го умишлено. Не защото няма реални случай, а защото може да се злоупотребява с фиктивни/? Щом сега като няма закон можеш да сътвориш такова безобразие /говоря конкретно цитираният случай/ какво би се случило когато се позволи. Не е лесно като 2+2=4.
Кой ще пази интереса на детето когато е в утробата на чужд човек?
Пример: СМ хваща грип и го обръща на пневмония. Нужен е прием на 1 широкоспектърен и 1 друг АБ. През същото време е на урбазон и инхалаторен Вентолин. Това се случва през 2 месец от бременността. Всички знаем, че този химичен коктейл не е хубав, ама на жената и трябва /знаем, че от пневмония остават трайни промени по белият дроб при възрастни/. СМ би предпочела лечението си, а детето??? Аз ако нося моето бебе може да пробвам като отложа химията, като подложа на риск собственото си здраве. Но за дете към което не съм се привързала...не/презумпцията е, че СМ не се привързва. И не ми казвайте, че е частен случай. Грип има всяка година и усложнения също.
И ако после това детенце се роди с проблеми кой носи отговорност? И ще бъде ли прието с тях?

# 2 960
А какво ще накара Козовски и такива като него да спазват новите разпоредби, ако и те не им харесват? Или ако се появи пациент, който според тях (пазителите на печата на Господ) има право, но според разпоредбите - не?

Gankata, най-вероятно нищо няма да се промени в тези случаи.  Tired
Но ще се промени за други случаи, при които едни жени няма да стават заложници на мизерията си и да се продават за пари,
а едни други жени няма да стават заложници на страхове и изнудване, защото са били подведени от такива като първите.

Нещата се случват и сега, у нас, в чужбина, алтруистично, неалтруистично, законно или не.

Мен не ме интересува, когато срещам бременна жена на улицата дали носи свое или чуждо дете, а ме интересува дали е добре и всичко наред ли е с бременността й.
По същия начин не ме интересува, когато видя щастливи семейства с деца по какъв начин са се събрали заедно и кой именно е извършил акта на раждане на дечицата.

Интересува ме децата да за защитени, родените и неродените, от посегателства срещу живота, здравето и личността.
Също и семействата им.

Мисля, че заобикалянето на реално съществуващ феномен със сложни междучовешки отношения, касаещи доброто на деца и майки, е своего рода лицемерие.

Съществуващата забрана очевидно се заобикаля или прекрачва от някои. Факт.
Дори обаче да ги натикате за по две години в затвора, по този начин ще спрете ли търсенето на хората с медицински доказан проблем?
И нека не говорим за осиновяването, защото първо към това трябва да се пристъпва отговорно,
и после защото така или иначе то ще си остане по-често избираната алтернатива за хора с репродуктивни проблеми.
Защото фактически Е алтернатива, ако и законът понастоящем да се прави, че не го вижда.

Нека поговорим за това как ще бъдат по-добре защитени родените деца, износилите ги майки и биологичните им родители?
С думите "не се разрешава" или с добре обмислена и подробна законова уредба?

# 2 961
  • в сърцето на един мъж...
joannna, аз чета много внимателно и доизчитам всичко, даже и правописни грешки и запетайки. Да, според това не съществува, но един лекар, като един самозабравил се Господ, си позволява да "направи" дете на възрастен мъж. Ето това е проблема в сурогацията у нас. Щом от сега си плащаш едни 4000 лв. и ти подаряват "гледач" за старини, то никой и нищо не ти гарантира, че утре няма да се плати за секс играчки, за донорски деца и още куп други глупости. И изобщо не говоря за извънземни и клонинги, а питам реално къде е защитата на децата, появили се от сурогация? Ето това, никой от тези привърженици, изказали се до сега, не иска да отговори, ами ми играят на тънката струна как трябва да се "лекува" жена, която има нужда от сурогация.

Лечение - Treatment
treat·ment  /ˈtritmənt/
1. an act or manner of treating.
2. action or behavior toward a person, animal, etc.
3. management in the application of medicines, surgery, etc.
4. literary or artistic handling, esp. with reference to style.
5. subjection to some agent or action.
6. Movies, Television. a preliminary outline of a film or teleplay laying out the key scenes, characters, and locales.

Терапията (от гр. θεραπεία - „лечение“) е медицинска наука, която изучава методите и средствата за прекратяване на болестния процес и възстановяване на нормалното състояние на организма.
от тук

Та къде в сурогацията имаме прекратяване на болестен процес?

# 2 962
  • София
А какво ще накара Козовски и такива като него да спазват новите разпоредби, ако и те не им харесват? Или ако се появи пациент, който според тях (пазителите на печата на Господ) има право, но според разпоредбите - не, как мислите че ще процедират?

Този човек, Козовски е престъпник, който се е самозабравил дотолкова, че прави публични изявления за престъпленията си.
Извинето невежеството ми, но какъв е реда, тези му твърдения, че нарушава закона да бъдат проверени? Как става сезирането на прокуратурата, ако тя не се самосезира?

# 2 963
joannna, аз чета много внимателно и доизчитам всичко, даже и правописни грешки и запетайки. Да, според това не съществува, но един лекар, като един самозабравил се Господ, си позволява да "направи" дете на възрастен мъж. Ето това е проблема в сурогацията у нас. Щом от сега си плащаш едни 4000 лв. и ти подаряват "гледач" за старини, то никой и нищо не ти гарантира, че утре няма да се плати за секс играчки, за донорски деца и още куп други глупости. И изобщо не говоря за извънземни и клонинги, а питам реално къде е защитата на децата, появили се от сурогация? Ето това, никой от тези привърженици, изказали се до сега, не иска да отговори, ами ми играят на тънката струна как трябва да се "лекува" жена, която има нужда от сурогация.

Ужас!  Shocked  Дори не беше ми минавало през ума.

# 2 964
  • София
Джоана, моля те!  smile3544 smile3544 Такива сърцераздирателни ги пиши в някоя литературна тема! ТОва с избиването на емоции вече го минахме преди сто страници! Не лОви!

# 2 965
  • Бургас

Ужас!  Shocked  Дори не беше ми минавало през ума.
Време беше да се каже от някого. Въртим и сучем за това какви ще са последствията. Ето и такива може да са.

# 2 966
  • Бургас
Да, според това не съществува, но един лекар, като един самозабравил се Господ, си позволява да "направи" дете на възрастен мъж. Ето това е проблема в сурогацията у нас. Щом от сега си плащаш едни 4000 лв. и ти подаряват "гледач" за старини,

Гея, в описания случай, можем само искрено да се надяваме, че на възрастния мъж му е бил нужен "гледач".

Така е. Ама ако не му е нужен гледач, нашите надежди няма да помогнат на това бебе.

# 2 967

Ужас!  Shocked  Дори не беше ми минавало през ума.
Време беше да се каже от някого. Въртим и сучем за това какви ще са последствията. Ето и такива може да са.

Да, и ще продължават да бъдат.
Защото това са именно последствия от липсата на нормативна уредба, която да отговаря на реалността.

Не разбирам как си мислите, че неразрешаването на сурогатното майчинство изобщо
ще премахне съществуващите в момента последствия от това че никой закон не защитава такива деца, майки и родители.

Тях ги има, нищо че се преструвате, че не знаете, и смятате, че става въпрос за това дали тепърва да се започне извършването на такива процедури или не.

Въпросната забрана освен това е сравнително нова, тя датира от 2007 г. и фигурира в наредбата именно поради липса на време и капацитет към тогавашна дата да се разпишат в детайли правила и норми за медицински показана гестационна сурогация, още повече предвид сложността на материята.

Много е вероятно случаите, които реферира Козовски, да датират от преди това, в който случай не виждам кой и за какво би го подвел под отговорност.
Все пак той надали е толкова изкуфял. Между другото си остана единственият, който не пожела да работи по строгите правила на Фонд Асистирана репродукция, защо ли.

# 2 968
  • София
Да, според това не съществува, но един лекар, като един самозабравил се Господ, си позволява да "направи" дете на възрастен мъж. Ето това е проблема в сурогацията у нас. Щом от сега си плащаш едни 4000 лв. и ти подаряват "гледач" за старини,

Гея, в описания случай, можем само искрено да се надяваме, че на възрастния мъж му е бил нужен "гледач".

Така е. Ама ако не му е нужен гледач, нашите надежди няма да помогнат на това бебе.

Боли ме (някой ако каже, че вия, нямам нищо против) само като си помисля какво може да се случи на едно дете в тази ситуация. Някак си, до преди изказването на Козовски ми се струваше, че ако в цялата схема има някаква брънка запазваща здрав разум и морал, то това ще е медицинския персонал. И все пак гадости няма да бъдат допуснати.

Извинявайте, че намесвам отново осиновяването, но там поне социалните правят някакво проучване на хората, на които поверяват деца, следят процеса след това. Козовски раздава деца на всеки пожелал. С каква цел го е пожелал, не го интересувало.
Погнуса е думата която най-точно (но бледо) описва чувствата ми в момента.

# 2 969
  • София
Джоана, не бъркай двата щата! Нормативна база съществува - тя забранява СМ. Друг въпрос е колко се контролира разписаното в нея! То, сега, че е забранено пак намират начин, а какво остава като се разреши! Тогава, както се изразяват в един край на БГ, "отиде коня у ряката"!

Написах го преди доста време, ама так ще повторя - привържениците на СМ не искат регулиране на СМ, а разрешаването му! И сега има регулация и тя е забрана!

Общи условия

Активация на акаунт