за сурогатните майки

• 137 899
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 925
точно поради тази причина, ако на мен ми се наложи да избирам, предпочитам да имам варианта да ползвам СМ, отколкото да осиновя- да, в сегашната ситуация, ако аз бях в позицията на жена, която не може да износи своя биологичен материал, нямаше да имам право на избор, защото мен държавата ме задължава да осиновя, ако искам да имам дете, понеже забранява да имам такова от СМ и това аз наричам дискриминация[/color]

Ааааа не! Моля, моля ... държавата никого за нищо не задължава...
За дискриминация дума не може да става.

Тези жени минават през сериозни тестове и за физическо и за психическо здраве както и за мотивацията им.Това го чух лично от Радина,която е член на Искам бебе.
Ако към момента СМ е изрично забранено, тогава къде се правят тези подготвителни тестове... или някой пак развива незаконна дейност... защото е е много благороден и състрадателен

И още нещо - СМ категорично не е лечение

# 2 926
Но с твърде лека ръка обвинихте едни хора, които се борят за правото си да получат лечение,
в потъпкване на всичко свято и във всякакви задкулисни и долни цели и намерения,
и то защото явно е много приятно да се хвърлят разни бомбастичности за търговия с плът, клониране, генетично предаване на репродуктивни проблеми, задоволяване на егоизъм и пр.

как горното съпричастно мнение, съжитлества в един и същи пост с долното:

Също както няма да кажа, че всички деца в домовете са родени от малолетни алкохолизирани циганки и наркоманки.
Огромна част от тях са такива, но това не ми дава право да слагам всички в кюпа.

Хич ли не мислите като пишете... Джоаннна ... моето дете е от дом - от огромната част ли е или от по-малката... какво казва състрадателното ти сърце?

# 2 927
  • София

не е лечение според теб.

а според лекарите, автори на тази научна статия, публикувана в Oxford Journals, Human Reproduction, Vol. 15, No. 11, 2326-2328, November 2000

http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/full/15/11/2326

Цитат
Gestational surrogacy is a viable treatment for patients with Rokitansky syndrome. Such patients should be well informed and supported to be able to have a family using their own genetic gametes.

и в допълнение за Невена Виролан, цитат от същата статия:

Цитат
There has not been any cause identified for this condition

Цитат
A total of 162 IVF/surrogacy treatment cycles performed for 58 patients with congenital agenesis of the uterus and vagina was reviewed. The treatment resulted in 34 live births (17 female and 17 male). One male child was diagnosed with an non-specific middle ear defect and hearing loss. They concluded that congenital absence of the uterus and vagina was not inherited commonly in a dominant fashion.

# 2 928
  • Sofia
Такъв закон реши ще 20 проблема /защо ги наричате проблеми и болести не знам.

Ами очевидно не знаеш  Confused и не желаеш да проумееш....

После ако една жена може да се подложи на инвитро, то за мен означава, че е преценено, че може да забременее. Тоест СМ не и трябва. Значи ако жената е подходяща за инвитро, то не следва да е подходяща за СМ.
Има здрави жени с деца, които правят много опити за второ дете. Като има извънматочни, мисед аборти и то от порядъка на поне 3. Значи те не биха могли да имат право на СМ, защото вече имат едно дете. Ако обаче по някаква причина се допусне неуспешните опити от инвитро да ползват СМ, то има дискриминация. И в двата случая се говори за проблеми при износване на плод по неясна причина. Как се разграничават такива случай без да се наруши нечие право на избор?
Ами отново се наричат медицински показания.  Доказват се медицински и се нареждат при останалите случаи, на които СМ е разрешено. Много е ясно според мен как ще стане.

# 2 929
  • София
Навреме спрях да пиша, само чета.

Такъв закон реши ще 20 проблема /защо ги наричате проблеми и болести не знам. Това са желания./

май е много по-добре да продължиш с решението да не пишеш. такива брутални изказвания, че липсата на матка и невъзможността да родиш дете не били болест и не били проблем, ясно говорят в полза на това решение....

ти даваш ли си изобщо сметка какви ги плещиш??  Shocked

# 2 930
treatment  освен лечение означава третиране, обноска, поведение, в някои случаи обогатяване.

да не издребняваме, а ... че нямам тълковен речник да проверя какво точно означава лечение.

Аз единствено не мога да разбера кого обидих, нападнах, изразих се неприлично, агресирах към някого или бог знае какво ... че заслужих подобно лично отношение  не само в тоз точно форум ...

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 12:27 от Fussii

# 2 931
Но с твърде лека ръка обвинихте едни хора, които се борят за правото си да получат лечение,
в потъпкване на всичко свято и във всякакви задкулисни и долни цели и намерения,
и то защото явно е много приятно да се хвърлят разни бомбастичности за търговия с плът,
клониране, генетично предаване на репродуктивни проблеми, задоволяване на егоизъм и пр.

как горното съпричастно мнение, съжитлества в един и същи пост с долното:

Също както няма да кажа, че всички деца в домовете са родени от малолетни алкохолизирани циганки и наркоманки.
Огромна част от тях са такива, но това не ми дава право да слагам всички в кюпа.

Хич ли не мислите като пишете... Джоаннна ... моето дете е от дом - от огромната част ли е или от по-малката... какво казва състрадателното ти сърце?

Напротив, Fussii. Мисля. Мисля, че всеки трябва малко по-често да се поставя на мястото на другия.
Съжалявам, че се почувствахте обидени от името на "майките" на децата си.
Писах на Gankata, включвам се за последно, за да се извиня и на теб за това, че си се почувствала засегната от думите ми.

Не казвам нищо по адрес на тези дечица, което да накърни достойнството им.
Напротив, намирам подобни подмятания и натяквания за неетични и несъществени.

Може и да не бях права, но по този начин изразих виждането си, че бомбастичните обобщения, които започнаха да доминират темата,
освен че са далеч от истината, са далеч и от уважението и добрия тон.

Иначе мисля, че за да станеш майка не се иска матка, а сърце.

bouquet

# 2 932

аз лично нямам какво повече да кажа...

# 2 933
  • София
Напротив, Fussii. Мисля. Мисля, че всеки трябва малко по-често да се поставя на мястото на другия.

Ами постави се на мястото на едно осиновено дете например на 12 години, което току що прочете, че произхожда от малолетна алкохолизирана циганка и наркоманка  ooooh!

# 2 934
Достатъчно осиновени деца писаха вече тук ... няма нужда да си представяме въображаем образ на 12 годишно осиновено дете, което може би чете...

И изобщо, застъпниците за СМ ... нали СМ няма нищо общо с осиновяването, защо го намесвате тогава?

# 2 935

не е лечение според теб.

а според лекарите, автори на тази научна статия, публикувана в Oxford Journals, Human Reproduction, Vol. 15, No. 11, 2326-2328, November 2000

Цитат
Gestational surrogacy is a viable treatment for patients with Rokitansky syndrome. Such patients should be well informed and supported to be able to have a family using their own genetic gametes.

Защо ни напрапваш мнението на някакви лекари, като че ли са последна инстанция.
Публикуването на статии в списания, никак не означава, че са носители на истината. Това са резултати от изследвания, мнения и хипотези на определени хора, които би могло да се оспорват. Иначе, нямаше смисъл да ги публикуват по списанията, а направо щяха да ги въдворят със закон.

ПС. Репликата ти към Сузана беше изключително грозна. И ти ли се смяташ за последна инстанция, имаща право да пише, а другите не?
Извинявам се, но ми кипна вече.

# 2 936

Мираетта- не мога да оборя правовите аспекти, или поне онези които на теб ти се иска, защото не съм юрист, а прост мърчандайзер с низка душица и нещастен животец.  Wink
Като сте толкова добри юристи, защо не водите спора в съда, а в подфорум КЛЮКАРНИК на женски интернет форум. Там е по-редно да се докажете колко умни и велики сте и да отнемете ролята на Господ.
Ако някога изобщо в мен се е прокрадвала мисъл, че бих могла да осиновя дете, след като видях и прочетох как се държат осиновители в тази тема категорично ме отказаха от тези мисли. Може да съм с мизерен живот и низка душа, но не желая да съм такава като вас.
Поздрави и слънчев ден.

Е как заяваш, че само тук участвам в спор, като нито ме познаваш, нито имаш информация къде и в каква позиция участвам Simple Smile.
Лични обиди за "низка душица" не са мои и не знам къде и от  кого си ги прочела, но внимателното четене е едно от нещата, които си струва да овладееш.
А започна от "Проблемно забременяване" , нещо не ти е верно инфото:), както и се раздели на 4 теми.
Чета внимателно и отделям разумните аргументи и лично от теб на стр. 174 има две неща, които радетелите на СМ не смеят да формулират ясно, а ти делово си казала. (Защо се иска СМ - далеч не заради "генния запас", както стана ясно, след като и с донорски материал масово се прави.)
Ти си казала две неща: за да са с детето от самото начало и да не яде боза и пр. по домовете, както и да знаят, че няма да им се налага да се справят с проблемите от дома. Това са аргументи защо на тях им е изгодно да позлват СМ.
С тези неща съм те запомнила, а нямам време да ги търся и цитирам, та затова ги преразказвам (цитирах ги в преден пост). Изводът ти е, че хората  са готови на всичко само да не осиновят дете от дом. Уважавам правото на мнение, стига да е казано ясно. А другите се срамуват да го кажат, а и се страхуват, че обществото няма да приеме за важни претенциите им ако ги заявят директно. И за това голяааама любов и пр. фантасмагории ....

А защо в съда не се занимавам с това - защото такива дела няма все още, а дали такъв закон би бил противоконституционен е работа на Конституционния съд и разглеждането става по инициатива на определени лица, сред които не са физическите лица.

А иначе именно от опита си в правото съм категорична - няма хуманен юридически механизъм за принудително изпълнение на задълженията по такива договори - има насилие, пари или измама. А да се роди човек и никоя презумпция да не го обхваща, с надеждата поръчващите да го приемат за свое,  е върха на извращението, което си представяте. Май това си представят незапознатите.

А за престъпни деяния в тази насока до момента не знам да има образувано наказателно производство, сред  гражданските дела ( с такова право се занимавам)  има само едно дело реално за оборване на презумпцията за майчинство, което е разгледано на различни инстанции производствата с няколко и едно за отказ да бъдат съставени документи. Трагедията е пълна там.
Извинвай, но ако наистина те интересува, , в което се съмнявам, натисни няколко клавиша и прочети, и за двете презумпции съм писала. За оборване на тази за бащинството има много дела, в т.ч. и мои, но там не е драма, там има нов партньор майката и поради нехайство или поради други причини презумпцията ги е хванала.

По доста теми заедно с плявата съм получавала свестни отговори по интересувщи ме битови и други въпроси.
Затова и пиша И тук, именно защото уважвам жените и мамите и те освен набор елементарщини имат право да получат и аргументи.

Преди да има "за" и "против" се започва от това, "за какво всъщност става дума".

А само да се каже нещо разумно, веднага скачат да обиждат, за да не им се наложи да прочетат.
СМ е констукция от договори, съдебни актове, информирани съгласия, правни и фактически положения, които са човешко дело и то е безсилно, смешно и непротивопоставимо на природния закон, а именно, че докато хората си уреждат отношенията, една бременност и едно развитие на роденото дете  не може да се спре и да продължи отново откъдето е спряла, докато се уредят по приемлив начин отношенията между възрастните по повод развитието и финализирането на поредица сделки с предмет - жив човек.
Претенциите са за сметка на детето и на децата на СМ.
Ама тях никой не ги мисли, нали уж всичко било по добра воля.

А  поръчващата кандидат-майка никой не я мисли сериозно от радетелите на СМ.
Експлоатират мъката на  доведени до истерия жени пред екрана, които са почти готови да се реазплачат, а привържениците на СМ дори нямат елементарното професионално уважение към тези жени, което аз разбирам като неотменно задължение да им се представят подробно всички възможни варианти за развитие  с техните реални права, които не са кой знае какви.

Няма проблем да се скалъпят подобни юридически конструкции, но не става да са хуманни, с равни права за участниците и със стабилна защита от държавата.
И накрая парсата се обира от най-неучаствалия и най-непитания ( чаканото бебе и децата на СМ).

# 2 937
  • София
Аз пък намерих отчета за ИНВИТРО/ИКСИ успеваемостта в клиника Щерев, както и такава от фонда пак в клиниката. Няма статистика за циклите с донорска яйцеклетка. Понеже го нищихме и този въпрос, давам линк за тези, които се интересуват
http://ivf-bg.com/images/files/arti/arti_broi26.pdf

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 13:22 от Фоксче

# 2 938
  • София

не е лечение според теб.

Цитат

Защо ни напрапваш мнението на някакви лекари, като че ли са последна инстанция.
Публикуването на статии в списания, никак не означава, че са носители на истината. Това са резултати от изследвания, мнения и хипотези на определени хора, които би могло да се оспорват. Иначе, нямаше смисъл да ги публикуват по списанията, а направо щяха да ги въдворят със закон.

ПС. Репликата ти към Сузана беше изключително грозна. И ти ли се смяташ за последна инстанция, имаща право да пише, а другите не?
Извинявам се, но ми кипна вече.

ти имаш ли принос към дискусията или просто търсиш да се драчиш? нищо не натрапвам на теб или на някой друг. Fussi твърди нещо, аз посочвам аргумент в подкрепа на друго твърдение. така хората водят дискусия и спорят. ти очевидно не си наясно с тези техники и понятия, затова бих те призовала да последваш примера на Sesana и да се абстрахираш от дискусията.

# 2 939

аз лично нямам какво повече да кажа...
[/size][/size]

А от каква нужда  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!  се налага нормална, грамотна, добронамерена жена с репродуктивни проблеми да я натиквате в миша дупка и на емоционално, социално и организационно ниво да я карате да постъпва зловещо и безумно като  същите тези малолетни алкохолизирани циганки и наркоманки.

Е това не го разбирам ...

Общи условия

Активация на акаунт