за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Срещу кое, не разбрах.

# 316
  • София
да, но моля те да ми обясниш защо. Какви са аргументите ти срещу това?

Не разбирам въпроса.

# 317
изтривам постинга си по молба на маймунка.

# 318
  • София

Джам, моля те да ми посочиш къде бих могла да прочета теория, оборваща теорията за Първичната рана - би ми донесло голямо облекчение.

попитай някой психолог за такава информация. ще ти помогне по-адекватно.

аз също бих се почувствала по-спокойна относно първичната рана, ако прочета някъде статистически достоверно проучване върху наличието на такава рана у отделени от биологичната майка деца, които НЕ СА живяли в институция нито един ден от живота си и НЕ СА информирани относно произхода си. единствено такова проучване би ме убедило, че първична рана съществува.

# 319
Какви са аргументите ви срещу комерсиалното и либералното СМ?

Джам, да разбирам ли, че твърдението ти:
Цитат
всъщност, теорията за "първичната рана" е просто една теория, която далеч не се подкрепя от всички специалисти.

не е въз основа на нещо прочетено, а е предположение. От всички книги, които имам вкъщи по въпроса, на различни автори няма една която да оборва тази теория, но вероятно има, просто мислех че си чела нещо конкретно.

# 320
  • София

По отношение на комерсиалното и либералното СМ споделям твоите аргументи. Най-общо казано не бива да се измества и изражда заложеният у човечеството естествен начин на размножаване. Но когато това  е единственият начин една обичаща се двойка да има свое дете, не виждам защо да не се възползва и от СМ. Защото, от друга страна погледнато, няма нищо по-естествено и заложено на ниво инстинкт в целия жив свят от това, да искаш да продължиш собствения си ген.

# 321
Добре, я да попитам така  Laughing

Приемате ли комерсиалното и либералното СМ и ако не защо? Ако да - аргументите са ми ясни и не ги приемам, но ги уважавам!

Под комерсиално и либерално СМ, разбирам - всеки който поиска, независимо от причините да има възможност да плати на СМ да износи детето вместо нея.

Моля ви, наистина не искам да убеждавам никого в моето разбиране. Просто много искам да говорим нормално за това  Peace

Естествено, че не. Приемам СМ в изключителни, добре проучени, строго правно регламентирани случаи.

А zащо не? Строго погледнато технически и морално няма раzлика дали сурогатството е комерсиално или по медицински причини.

# 322
  • София
Добре, я да попитам така  Laughing

Приемате ли комерсиалното и либералното СМ и ако не защо? Ако да - аргументите са ми ясни и не ги приемам, но ги уважавам!

Под комерсиално и либерално СМ, разбирам - всеки който поиска, независимо от причините да има възможност да плати на СМ да износи детето вместо нея.

Моля ви, наистина не искам да убеждавам никого в моето разбиране. Просто много искам да говорим нормално за това  Peace

Естествено, че не. Приемам СМ в изключителни, добре проучени, строго правно регламентирани случаи.

А zащо не? Строго погледнато технически и морално няма раzлика дали сурогатството е комерсиално или по медицински причини.

Според теб няма, но според мен има.

# 323

Защото ин-витрото и други такива процедури са измислени за да се решат репродуктивни проблеми.
Не мисля че някой ще се подложи на това, ако няма проблем. Както и няма причина, и от медицинска гледна точка не е оправдано, дете да бъде създадено "изкуствено", ако може да се създаде както природата го е измислила.

# 324
  • София
изтривам постинга си по молба на маймунка.

Жалко, беше умен.

# 325
Ами Клер, в България има алтернативи ...

С нощи с мъжа ми говорихме до 2 часа по темата  Laughing Той също не приема СМ, но смята, че аз съм много крайна и мисля само с главата на юрист (то аз друга нямам де)

Той ме попита "А когато деца за осиновяване няма ..." Това са аргументите във UK и Холандия СМ да е разрешено - просто няма деца за осиновяване ... Тогава, признавам бих се замислила повече

ПС
апропо  Grinning, смятам сина ми за мое дете - реплика на Клер
Цитат
Но когато това  е единственият начин една обичаща се двойка да има свое дете ...
 Laughing

# 326

И каква е?

Fussii, в Англия и в Холандия дори и да няма деца zа осиновяване, има толкова много други държави в които има, предостатъчно.

# 327
  • София
Ами Клер, в България има алтернативи ...

С нощи с мъжа ми говорихме до 2 часа по темата  Laughing Той също не приема СМ, но смята, че аз съм много крайна и мисля само с главата на юрист (то аз друга нямам де)

Той ме попита "А когато деца за осиновяване няма ..." Това са аргументите във UK и Холандия СМ да е разрешено - просто няма деца за осиновяване ... Тогава, признавам бих се замислила повече

ПС
апропо  Grinning, смятам сина ми за мое дете - реплика на Клер
Цитат
Но когато това  е единственият начин една обичаща се двойка да има свое дете ...
 Laughing

Ами твое си е, чие да е. Да ти е жив и здрав!
Впрочем ако беше толкова силна връзката между жената и плода в нея, нямаше да има толкова много деца за осиновяване.

# 328
  • София

И каква е?

Fussii, в Англия и в Холандия дори и да няма деца zа осиновяване, има толкова много други държави в които има, предостатъчно.

Виж постинга на Аризона по въпроса. В него се съдържа и моят отговор.

# 329
  • Sofia
Fussii, вече са отговорили и моето мнение съвпада с изложеното от Клер и Аризона.

Общи условия

Активация на акаунт