за сурогатните майки

• 137 913
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 345
Нямах време да чета отново натрупалите се страници, но мнението и споделеното от  Nevena Virolan, изключително се покриват и с моето.
Както казах и в първият си пост, има толкова много неизвестни и толкова много неща, които могат да се случат както на СМ, така и на плода, че не може всичко да бъде описано и да е включено в "договор". Но и аз не мога да приема, че износването на едно дете ще бъде предмет на някакъв договор.

И нещо друго, за което се замислих....може и да звучи откачено, шантаво или не знам точно, как, но....
Ако всички индивиди е трябвало да имат деца, то природата е щяла да направи така, че да могат да имат деца. И все си мисля, че хората, които не могат по причини, независещи от тях и ненастъпили в следствие на заболяване, операция и т.н. може би просто е по-добре да нямат деца. Говоря за биологически техни деца.

# 346
Най-рискови точно в този аспект смятам че са нелегалните случаи. Тези, които са с договор сигурно са помислили и за този момент.
Аз като раждах една жена си тръгна просто от болницата и остави бебето, дали от болницата го регистрират на нейно име в този случай?

Аз съм три в едно:

изоставено/договорено  дете с легенди около това ( да не кажа измами и лъжи)
мама
юрист с реални впечатления от разни "прогресивни и високохуманни неща" по повод на произхода на човека, които тук искате да бъдели регламентирани

та ти  казвам открито, че и най-добрите договори и закони не правят СМ по-малко зловещо като изпълнение.

Това е извратена и безотговорна конструкция.
 У нас не е верно, че не регламентирана - регламентирана е с обратен знак - ЗАБРАНЕНА Е.
Сега ви баламосват, че било ново и нерегламетирано, та белким мине.

И това е едно от нещата, които легализирането НЯМА да направи:

нито  по-хуманно
,
нито по-евтино,
нито  по-сигурно за участниците [/b
по причини, които не могат да се опишат във формат като за форум за масово четене.

Причините са в спецификата на материята, която искате да се регламентира.
На границата на природата и правото не може да се регламентира всичко с реални гаранции, че държавата може да осигури реализиране на правата.
А  където няма регламент с реални гаранции, има принуда.
На масата възхваляващи идеята,  за  разликата от малцинството противници на  СМ,  представите за реални гаранции са различни и оттам идва разликата в мненията.
Ползите са само за лицата, професионално обслужващи безумията, но искрено се надявам, не всички да ги помете масовата вълна, а да помислят малко.

И пак казвам, че ако една здрава психически жена съзнателно подложи на тези рискове бъдещото си  предполагаемо дете, само за да може чрез този акт да получи привилегията да се нарича  мама, ми за мен не е никаква мама, та ако ще да изляза най-немодерната и нехуманна жена поради тези си виждания.

А актрисата, която толкова коментитат тук,  поне е порядъчна и изтъква колко важна е за нея кариерата, а тука всичко само за благото на несъществуващото дете, ми тук повече лицемерие ...

А може и да са прави тези, които повдигнаха въпроса защо именно сега се подхранват и стимулират тези дискусии.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 16:51 от Miraetta

# 347
  • София

аз също бих се почувствала по-спокойна относно първичната рана, ако прочета някъде статистически достоверно проучване върху наличието на такава рана у отделени от биологичната майка деца, които НЕ СА живяли в институция нито един ден от живота си и НЕ СА информирани относно произхода си. единствено такова проучване би ме убедило, че първична рана съществува.

Толкова хора споделиха именно това, ама като споделянето им не е част от проспериращ бизнес, трудно се намира да се прочете ...

това изказване е неадекватно, прощавай.

дайте линк към научно изследване, доказващо верността на теорията.

# 348
Jam,
и двеста линка да ти дадем, все тази. Все ще звучим неадекватно. И щото тука само на експерти вярвате, аз пьк си вадя хляба понякога и с методология на науката и можем много да си говорим за това, кое е доказано и кое - не. Файда никаква. Който не иска да вярва, пак няма да вярва. Отивам да си говоря с неадекватното си дете, което се развива по ненаучни теории.
Бог да ви закриля, Велики Четвьртьк е!   bouquet

# 349

аз също бих се почувствала по-спокойна относно първичната рана, ако прочета някъде статистически достоверно проучване върху наличието на такава рана у отделени от биологичната майка деца, които НЕ СА живяли в институция нито един ден от живота си и НЕ СА информирани относно произхода си. единствено такова проучване би ме убедило, че първична рана съществува.

Толкова хора споделиха именно това, ама като споделянето им не е част от проспериращ бизнес, трудно се намира да се прочете ...

това изказване е неадекватно, прощавай.

[/size]

Няма да отговоря тук, защото постът би отклонил вниманието  от горния ми пост.
 Има в съответните теми линкове.
А той не е посветен на  болките от изоставянето, а за доста по-видими неща - задържане насила, операция с принуда, вадене на бебе с принуда, само как с принуда биха се задължили поръчващите родители да осиновят увредено бебе ..., риск за живота на фетуса от поведението на жената-утроба, кой му е родител и кой би взел решение какво да се нправи ако е заплашен живота му, а като се вземе това решение как да се залови жената-утроба, че да се приведе в действие, а насилието срещу нея не е ли насилие срещу него, а сломяване на съпротивата със заплаха от насилие над бременната,  без да има насилие, не е ли насилие над плода и т.н. и т.н.
Е на тези въпроси смъртен не може да отговори разумно и затова природата не ги задава, а е решила нещата кардинално - общо кръвообращение САМО  с жена, от чиято клетка си произлязъл.
 А жена, която имаш за майка, може да срещнеш и по-късно след раждането.

И именно сега излиза питането ти  за да не се зачете никой разумно, а да го пусне в графата " абе разни откачалки пишат ". Sunglasses
 А за това, че е риск да си завреш детето в утробата на жена, която за пари на всичко е готова, не ти ли е хрумвало, или и за това трябва изследване.
 А за сговор между лекаря и жената-утроба и отпътуването на детето ти неизвестно къде и неизвестно за какво, пак ли не ти е хрумвало. или понеже няма изследване, което да показва колко е процента ...

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 17:24 от Miraetta

# 350
  • Boston, MA
Принципно съм за сурогатство, прочетох много ценни мнения по темата, дано този дебат се пренесе и на местата, които законоуреждат, определено има много неща, над които да се мисли и претегля.

Но - мисля, че жени, които са уцелили генетичната лотария, и са заченали, родили и износили собствено дете, нямат право да дават акъл на тези, които не могат, камо ли пък някакви моралности за намеса във съдба, Людмила Филипова (?!) и подобни.

... Ако всички индивиди е трябвало да имат деца, то природата е щяла да направи така, че да могат да имат деца. И все си мисля, че хората, които не могат по причини, независещи от тях и ненастъпили в следствие на заболяване, операция и т.н. може би просто е по-добре да нямат деца. Говоря за биологически техни деца.

А сега иди в Проблемно Забременяване и го повтори... Мислете, бе хора!

# 351

А, ти ще дадеш ли такъв към научно изследване опровергаващо я 100%?

# 352
... Ако всички индивиди е трябвало да имат деца, то природата е щяла да направи така, че да могат да имат деца. И все си мисля, че хората, които не могат по причини, независещи от тях и ненастъпили в следствие на заболяване, операция и т.н. може би просто е по-добре да нямат деца. Говоря за биологически техни деца.

А сега иди в Проблемно Забременяване и го повтори... Мислете, бе хора!
[/quote]

Хайде стига с това проблемно забременяване.
Да, и моето забременяване беше проблемно, можеше и изобщо да го няма....ама не съм ходила да рева по форумите, че не мога да имам деца.
Като не може, не може и толкова. Има и деца за осиновяване за тези, които толкова много искат да имат деца.

# 353
  • Boston, MA
Коя си ти да го раздаваш това правосъдие?

# 354
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мирама, спри се, моля те  Confused
Освен това, тия деца за осиновяване като на някаква сергия ги пльосваш.

И защо да не се намесва проблемното забременяване?
В повечето случаи (като изключим душевните патологии, за които спомена Fussi) причината, за да опре някой до вариант СМ е точно то.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 17:30 от LemonDesi

# 355
Може и да е груба в изказа си Mirama, но е права.
Има ли граница, която не трябва да се преминава?
Или всичко е подчинено на желанията ни, инстинкти и парите?

# 356
Бубка, кое го видя като правосъдие по-точно в изказването ми? Да вземеш да ми обясниш?

LemonDesi, с кое да се спра по-точно? С това че навсякъде и всичко се обяснява с - "иди в проблемно забременяване" и се приключва по въпроса с всеки дръзнал да изкаже някакво по-различно мнение.
Ами да, била съм там, с години съм на лечение, с години лекарите ми обясняваха, че не мога да забременея и т.н. Така че няма нужда някой да ми разяснява какво е.
И въпреки всичко мнението ми не се променя.

А това, че хората в стремежа си да преборят природата измислят какво ли не, ами ок, чудесно е. Но в някой случаи е добре, а в други зле. Не може вечно да се надлъгваш и надхитряваш с природата и да очакваш, че всичко ще е ок.
И никой не може да ме убеди, че СМ е нещо нормално и трябва да викаме браво, на който му е хрумнала "страхотната" идея.

Я си представете, че СМ умира по време на раждането, какво се случва тогава? или тя си е умряла, какво да я мислим вече, нали ние имаме дете...
Или ако възникнат усложнения при СМ и не може след това да има собствени деца?
Ами ако "родителите" на детето загинат? какво ще се случи с това дете след като се роди? къде отива?
Тоест до къде хората в желанието си да имат собствено поколение могат да стигнат, за да го получат? До там да увредят или причинят смърт на друг човек? О, да, прекрасно...

Нека се направи търговията с деца легална. Но това не я прави по-малко опасна и неестествена.

# 357
Може и да е груба в изказа си Mirama, но е права.
Има ли граница, която не трябва да се преминава?
Или всичко е подчинено на желанията ни, инстинкти и парите?

Ааа и на тези на докторите.
Забравяш Simple Smile

# 358
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да, всичко мога да си представя.
Всеки има глава на раменете си, и решава кой риск иска да поеме.
СМ съществува - факт.
Дали аз ще съм за, а ти против - няма никакво значение.
Липсата на норми в това отношение е само минус.
Както каза Fussii важно е да се вземе адекватно решение.

А това, за което ти казах да спреш - ами сори, грубо и неприятно ми звучи изказването ти.
Ясно е, че тук най-вече за проблемно забременяване ще се говори, като не ти се чете - не го прави.

# 359
  • Boston, MA
Била си проблемна, но си забременяла. Като си толкова строга към останалите, за които

... Като не може, не може и толкова. Има и деца за осиновяване за тези, които толкова много искат да имат деца.

защо си опитвала да се бориш с проблемното, а не си осиновила?

Този въпрос изобщо, е за всички, независимо проблемни или не - защо сте избрали да се възпроизведете, а не сте осиновили? Ако не можете да отговорите адекватно, не се и опитвайте да съдите тези, които искат чрез сурогат да имат генетично свое дете.

Общи условия

Активация на акаунт