за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 540
Единствен трезвено разсъждаващ е гинекологът от Свети Лазар.
А девойката, която претендираше как трябвало искащите да станат сурогатни майки трябвало да са с висок статус, да минават психотестове и всякакви други бла-бла, почти ме разсмя. Представих си как жена -архитект или програмист си зарязва кариерата, за да направи жест на благороство (??) щото въпросът за парите беше някакси избягван.

П.С. Как ви звучи 8 пъти сурогатна майка? ooooh!

# 541
  • Бургас
Аз се чудя как ще се регламентират отношенията и отговорностите на двете страни. Как семейството ще осигури личното пространство на СМ, без да се меси в живота и през тези 9 месеца. Трудно ми се вижда. Все пак тия хора ще искат гаранции за здраво дете, но наемат само утроба, а не човек.
От друга страна как ще се поставят изискванията към СМ. Кое ще се приема за вреда към здравето на детето. Ако жената реши да пътува примерно докато е бременна с чуждо дете? Ако не и позволят се нарушават правата и.  Много неща има дето не са ми ясни.
Струва ми се и противоестествено.

# 542
  • Бургас

А девойката, която претендираше как трябвало искащите да станат сурогатни майки трябвало да са с висок статус, да минават психотестове и всякакви други бла-бла, почти ме разсмя.
Ето това е началото. После тази СМ такъв ще го тегли от такава двойка, че не е истина.

# 543

А девойката, която претендираше как трябвало искащите да станат сурогатни майки трябвало да са с висок статус, да минават психотестове и всякакви други бла-бла, почти ме разсмя.
Ето това е началото. После тази СМ такъв ще го тегли от такава двойка, че не е истина.

Практиката показва толчно обратното, огромни изисквания от СМ ( да не кажа и изнудвания).

# 544
Аз се чудя как ще се регламентират отношенията и отговорностите на двете страни. Как семейството ще осигури личното пространство на СМ, без да се меси в живота и през тези 9 месеца. Трудно ми се вижда. Все пак тия хора ще искат гаранции за здраво дете, но наемат само утроба, а не човек.
От друга страна как ще се поставят изискванията към СМ. Кое ще се приема за вреда към здравето на детето. Ако жената реши да пътува примерно докато е бременна с чуждо дете? Ако не и позволят се нарушават правата и.  Много неща има дето не са ми ясни.
1. Как ще се контролира дали взема вредни за бъдещото дете лекарства?
2. Дали се храни с вредни или джънк храни?
3. Дали пуши/пие/взема наркотици.
4.Дали прави БЕЗОПАСЕН секс . Щото това досега никой не го спомена, но се допуска, че повечето жени имат , все пак, нужда от полов живот.

5. Въобще, възможно ли е НЯКОЙ да е контролира тази жена 24/7/365 и дали това в един момент няма да е нарушение на правата  и?

# 545
Аз съм 'за', с ограничително условие до притежателите на български паспорт. В крайна сметка вместо да ходят немили-недраги по света, най-добре е да се регламентират у нас условията.
Самият начин т.е регламент - други страни са минали през това, може да се изчете всичко, да се коментира и да се направи 'както трябва".

# 546
  • Бургас
Е затова говоря. Имам чувството, че няма как да се регламентира качествено това нещо. Чета статии за изисквания към възраст и поне едно родено дете, без заплащане.... Ако ще се регламентира така по - добре да не се хабят.

# 547
  • Бургас

Практиката показва толчно обратното, огромни изисквания от СМ ( да не кажа и изнудвания).
А този риск как ще бъде ограничен? Също мисля, че няма кой знае какви начини.
От друга страна трябва да се помисли и за евентуални последствия примерно при усложнения при и след раждане. И за двете страни. Това също трябва да се включи. 

# 548

Тези интимни права и задължения ако не бъдат изпълнявани доброволно, ще се наложи да се гарантират с насилие, кръв, смърт .... мнооого благородно.

А един пример за успяла в кариерата, родила поне две деца, обезпечена и омъжена сестра, която да е износила дете на сестра си, че нещо все обратната ситуация познавам.

А как се нарича, договор, подписан между две жени, в клаузите на който  наред с думата "раждане" няма как да я няма и думата "смърт", и това гарнирано с финансови параметри.
Е за мен и двете не са майки.
Застрахователите не застраховат живота на деца до 12 год., при все че дейността им е търговска, а тука на неродени животът се нарежда срещу финансови параметри.

# 549
Направи ми впечатление, че от цитираните обяви сумата се иска предварително, а мислите ли че след трансплантация клетката се развива в 100% от случайте? Имате ли идея каква е успеваемостта на метода?

# 550
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Единствен трезвено разсъждаващ е гинекологът от Свети Лазар.
А девойката, която претендираше как трябвало искащите да станат сурогатни майки трябвало да са с висок статус, да минават психотестове и всякакви други бла-бла, почти ме разсмя. Представих си как жена -архитект или програмист си зарязва кариерата, за да направи жест на благороство (??) щото въпросът за парите беше някакси избягван.

П.С. Как ви звучи 8 пъти сурогатна майка? ooooh!

Хубаво е, че почти си се разсмяла. Между другото, представи си, че има и успешно реализирали се жени, които въпреки всичко, не поставят кариерата си на първо място.
Сигурно ще е трудно, но опитай.
Аз не видях и един момент, който да ме приближи до смеха.
Не, всъщност - сърцето ми се сгря на последните кадри.

# 551

Ами да, това пък е другият момент. ВЪПРЕКИ договорите и законите, явно.

Така че....въпроси мнооооого бяха поставени в тази тема, но, за съжаление, едва ли отговорите им са еднозначни.

И още нещо - всеки избягва много успешно момента, че този метод отново ще може да бъде ползван от хора с ВИСОКИ финансови възможности. Щото средностатическият човек на заплата едва ли би могъл да си позволи петцифрени суми. Той отново ще прибегне отчаяно до кредити и други начини за финансиране.

Апропо, за себе си твърдя, че не бих се възползвала от подобна услуга. По всички гореизброени причини. Както и не бих накарала сестра ми-ако имах такава-да ми стане "под наем". Едно е някой роднина да стане донор, когато се касае за животоспасяване, друго е в тази ситуация.

# 552
  • Бургас
Когато иде реч сестри да си износят децата или близки е друго. В случая иде реч за непозната жена. Бих износила дете на брат си. Но в такъв случай не ни е нужен закон, който да пази бебето или мен. Аз ще нося племенника си.

# 553

Ех, Не тази вечер, Жозефина!!!, ти пък представяш СМ като някакво малоумно създание, което трябва да бъде следено 24/7.

Както някой каза по-горе, говорим за споразумение между разумни, зрели хора, чиито интереси съвпадат.

Примерно, при ползването на донорски яйцеклетки и сперма, кой гарантира, че донорът е живял здравословно, не е ползвал вредни медикаменти и т.н.

Тук малко се получава традиционното българско да търсим не как да направим нещо, а причини защо не би могло да стане. То проблеми с всяко нещо могат да възникнат.

Когато иде реч сестри да си износят децата или близки е друго. В случая иде реч за непозната жена. Бих износила дете на брат си. Но в такъв случай не ни е нужен закон, който да пази бебето или мен. Аз ще нося племенника си.

Мисля, че в момента няма как това дете да го "подариш" просто на брат си след като го износиш. То си е твое - можеш да си го гледаш или да го дадеш за осиновяване. Нека някой ме поправи, ако бъркам, но съм почти напълно сигурна, че е така. Законът би решил този проблем.

# 554

Хубаво е, че почти си се разсмяла. Между другото, представи си, че има и успешно реализирали се жени, които въпреки всичко, не поставят кариерата си на първо място.
Сигурно ще е трудно, но опитай.
Аз не видях и един момент, който да ме приближи до смеха.
Не, всъщност - сърцето ми се сгря на последните кадри.
Ами цитирай ми ги тези успешни жени и тогава пак ще говорим, Деси.
Говоря за чужд човек, който прави услуга на чужди хора. Не сестра на брат или обратно.

Общи условия

Активация на акаунт