за сурогатните майки

• 138 026
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 660
  • София
...........тя 9 месеца ще храни буквално и преносно с тялото си, ще усеща всяко трепване, че дори и хълцане на бебето в корема си, ще му говори, ще знае, че то е в нея, накрая ще започне раждането, ще се отделят у нея всички необходими хормони, които всъщност отключват мощната майчина любов..........

Даамм, мнооого мощна Любов се отключва.
Толкова мощна, че след раждането някои идиотки душат, удавят, а преди няколко дни една закла като прасе невинното си бебенце.  Sick
Да се чуди човек от къде такава мощ.
Понякога сте способни на невероятни бисери.
 Tired

Защо, твоето бебе не го ли обикна от мига, в който го видя? Защото аз моите ги обикнах и през ум не ми е минавало да ги душа или захвърля на боклука! Това, че има жени, които са извън нормата не прави нормата невалидна! Не можем постоянно да се водим по изключенията. Немой да риташ срещу химията!

# 661
....... Това, че има жени, които са извън нормата не прави нормата невалидна!.......

Именно, ти го каза.
Това, че аз и ти сме ги обикнали още преди да ги видим, изобщо, ама изобщо не значи, че жената, която ще ги износва, ще ги обикне.
 Naughty

# 662
  • Бургас
След като родих Иван се промених много. В момента, в който го взех бях друг човек. Andariel, напълно съм съгласна с теб. До преди да излезе от мен не бях се замисляла за 100 неща, които бяха в главата ми 2 часа след като го взех в ръце.
Какво става ако СМ реши да задържи детето? Четох, че има такива случай и закона в Щатите е предвидил такива ситуации. Детето не е собственост все пак. Как се регламентира тогава?

# 663
Норе, а ако не могат да осиновят дете? Или пък не искат.
Въпрос на личен избор. Уважавам онези, които са избрали да НЕ осиновят дете. Пак казвам - нещата далеч не са толкова кристални и ясни и е добре човек добре да се запознае с материята, преди с лека ръка да подхожда към нещо толкова отговорно, като създаване на дете чрез сурогатно майчинство.
Не ме разбирайте грешно! Добре разбирам болката на тези жени. Аз самата съм минала през нея, за да се сдобия с дете. Но нека все пак детето не бъде създадено на всяка цена, дори с цената на неговото страдание!

# 664
Норе, а ако не могат да осиновят дете? Или пък не искат.

Не минават през извращения за сметка на детето, към което хипотетично питаят голяаааама любов.

А и отдавна не мисля, че борбата е само за своя яйцеклетка.
 Ако не стане със своя лекарите ще опитат с друга яйцеклетка на друга бяла жена.
И така три майки на едно невинно създание.

# 665
  • София
....... Това, че има жени, които са извън нормата не прави нормата невалидна!.......

Именно, ти го каза.
Това, че аз и ти сме ги обикнали още преди да ги видим, изобщо, ама изобщо не значи, че жената, която ще ги износва, ще ги обикне.
 Naughty

А ти откъде си сигурна, че няма да го обикне, щом необикването е по-скоро изключение? Жените обикват децата си, дори когато са плод на насилие, какво значение ще има за тази жена, че детето не е генетично нейно, щом буквално го е направила човек? Или просто на теб ще ти е по-удобно да мислиш, че жената няма да обикне детето, за да не прави панаири и всичко да мине мирно и тихо?

# 666
Титина,
АМа така кажи! С това да беше започнала, че си мислила за СМ, ако не стане инвитрото! Ти си от заинтересованата страна, а не обикновен, безпристрастен размишляващ по темата! По подразбиране ти си за СМ и ти е през ушите какво ще й е на СМ и какви химични и емоционални процеси ще протекат у нея за 9 месеца! Ха ти бременей 9 месеца и роди, пък да те питам тогава на кой акъл ще си!

Аз за това питах колко от Вас пишещите имат пред себе си проблеми с забременяване или износване на плода? Знаете ли колко трудно се откриват донорски яйцеклетки? Защо интересите на тези хора с проблени ( които не са  малка част от семействата в тази страна) да не бъдат защитени? Говоря за интересите на двете страни.
 И дебело подчертавам- това е договор и то доброволен.

# 667
Не знам кога и дали изобщо ще разберете, че не всички жени мислят като вас.
Има такива, които никога не променят начина си на мислене.
Раждат, и раждат, и раждат...
И децата едно след друго отиват в дом.  Confused
Мислите си, че това са само циганки?
Или, че са луди?
За съжаление не са.
Лично познавам такава жена, която е по- голяма и от майка ми, и заряза поредното си детенце (на около 2 годинки), при мъжа, с когото живееше за последно.
Евала на човека, че си го гледа и вече е хубаво, голямо момче, малко по- голямо от дъщеря ми.
Тя и до ден днешен не го е потърсила.  Confused
Е, питам ви аз, мислите ли си, че на тази жена ще й дреме дали ще роди още едно или още 3?
И дали тези 1, 2, 3 ще идат в дом или при други мама и татко?
Мислите ли?
Да се обзаложим ли, че не?

# 668
  • Бургас
Да ама тук вече сме в разрез в изискванията към СМ. Нали трябваше да е с добро положение и т.н.
Пък и на такава жена може ли да се има доверие, че се грижи за себе си плода както трябва? Тя за собствените си деца не се грижи, какво остава за чужди. Тук е страшното. И от двете страни в тая схема има по нещо криво.
Затова мисля, че трябва да е безплатно. Да не се плаща на СМ. За да може роднини и близки да правят това. Но пък разрешат ли го веднъж дори и без пари, ще си прордължат схемите с плащането. Грозно е.

# 669
  • София
Титина,
АМа така кажи! С това да беше започнала, че си мислила за СМ, ако не стане инвитрото! Ти си от заинтересованата страна, а не обикновен, безпристрастен размишляващ по темата! По подразбиране ти си за СМ и ти е през ушите какво ще й е на СМ и какви химични и емоционални процеси ще протекат у нея за 9 месеца! Ха ти бременей 9 месеца и роди, пък да те питам тогава на кой акъл ще си!

Аз за това питах колко от Вас пишещите имат пред себе си проблеми с забременяване или износване на плода? Знаете ли колко трудно се откриват донорски яйцеклетки? Защо интересите на тези хора с проблени ( които не са  малка част от семействата в тази страна) да не бъдат защитени? Говоря за интересите на двете страни.
 И дебело подчертавам- това е договор и то доброволен.

Да, и като всеки договор подлежи на разтрогване, щом едната страна реши, че не я удовлетворява! Или казано по правному, когато има промяна в обстоятелствата. Има толкова много дела, в които се съдят СМ и биологичните родители, защото СМ не е искала после да даде детето и то, защото се е привръзала към него, демек, вероятно го е обикнала! И законът копче не може да каже по въпроса коя е майката на детето!

# 670
Да ама тук вече сме в разрез в изискванията към СМ. Нали трябваше да е с добро положение и т.н.
Пък и на такава жена може ли да се има доверие, че се грижи за себе си плода както трябва? Тя за собствените си деца не се грижи, какво остава за чужди. Тук е страшното. И от двете страни в тая схема има по нещо криво.
Затова мисля, че трябва да е безплатно. Да не се плаща на СМ. За да може роднини и близки да правят това. Но пък разрешат ли го веднъж дори и без пари, ще си прордължат схемите с плащането. Грозно е.

Ето, точно поради тази причина, точно заради изнудванията и варианта някаква безотговорна нещастница да ти носи детето, аз смятам, че трябва всичко да се узакони, за да може всички възможни вратички да се затворят.
Така или иначе хората го правят и сега, просто пълнят гушите на клиники и доктори зад граница, разберете го.
А сега отивам на Църква, весели празници и на вас и не се карайте.
  Hug

# 671
И ако разтрогне как ще върхе ембриона на биологичните собственици, ил.ли сумата която и е платена и разходите по лечението ( те също не са никак малка величина).
Само че в голям процент от споменатите дела, СМ не иска да върне и парите. За това, законът трябва да защитава и двете страни - за да няма място за изнудвания и за да има сигурност. И ако има закон, няма да има черен пазар за тази "услуга".
Ако която и да е СМ подпише договор, че ще износи плода ( изключвам прекъсвания на бременността по медицински причини) и получи парите, тя трябва да изпълни и своите задължения по договор. А ако привързаността ( демек обичта) на СМ е само заради повече пари или други облаги - това не е ли изнудване.

# 672
Тук всички сте, като развален грамофон. Сурогатната майка... другата майка...яйцеклетки...дарителки...Детето изобщо вписвате ли го някъде в схемата? Или то е просто част от договора, сключен между две жени? Confused

Titina,
аз бях от твоята страна на барикадата. Донорските яйцеклетки нямат нищо общо! Четеш ли изобщо? Confused При донорските яйцеклетки жената износва чужд генетичен материал и ражда своето дете! Тук няма проблем! Проблема е при износването на дете от друга жена! Проблема не е нито за майката, нито за жената, която износва, а за детето! Ама чукча писател...

# 673
  • България-Швейцария
Хора, наистина не сте наясно! Ако поне малко ви беше известно, какво точно се случва в главите на изоставените, дори като пеленачета деца, през ум нямаше да ви мине съзнателно да подлагате на такова нещо собственото си дете! ooooh!
Имам близка, която е осиновена и не знае това, нито някога ще го разбере.
Нищо по-различно не виждам в нея, отколкото във връстниците й (вече е жена на около 30 години).
Самата аз бях силно изненадана, когато го разбрах, дотолкова прилича (и външно, и по характер) на майка си, изобщо не бих могла и да го допусна.

# 674
Andariel, ти не осъзнаваш ли, че никой никога никого не може да принуди да е страна по такъв договор???

Тези от вас, които са убедени, че съществува доказана връзка на клетъчно ниво между жената, която износва и ражда детето, и самото дете - ами няма преки неопровержими доказателства за това, няма и да има скоро, а когато се появят такива доказателства, ще е в резултат на нехуманни експерименти с хора в лаборатории (каквито са забранени в целия цивилизован свят, за разлика от сурогатното майчинство).

За да се противопоставяш на регламентирането на СМ, и съответно на правото на засегнатите все пак да имат свое дете по този начин, ако преценят ... или трябва да си много тъп и да не осъзнаваш срещу какво си против, или трябва да си много злобен и имайки 1-2-3 + деца да искаш другите да нямат, или трябва да си религиозен екстремист ... за четвърти вариант не се сещам!

Общи условия

Активация на акаунт