за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ама законно донорство може да има само когато има роднинска връзка между донор и реципиент, така ли? Значи законът изключва възможностите за търговия с човешка плът? Така ли е?

# 121
Между другото при осиновените деца вероятно е дори по-тежко обяснението, защото истинските мама и тати не са ги искали и те може да се почувстват непълноценни от това.
А че са продадени за пари се преглъща много по-лесно  Confused

При осиновените се обяснява по-леко в сравнение с обяснението на извращенията СМ и производни.
Ами попрочетете темата за СМ в Проблемно забременяване.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484834.15

Мамите, които наистина имат какво да кажат, там вече го казаха.

# 122
  • Sofia

Додо, много те харесвам, затова ти отговарям, въпреки клетвите си че няма да пиша повече тук, освен отговор на категорично неверни твърдения, като това, че в България СМ не е изрично уредено.

На въпроса ти. Точно като майка на осиновено момченце, знам колко са трудни и тежки за мъниците тези разговори. Но това е тема, която не искам да засягам, че пак ще се отплеснем

Простия отговор е следния - аз не съм уговаряла изоставянето на сина ми, не съм го искала, не съм го планирала. Нашата среща просто е ограничила донякъде вредите от вече извършеното изоставяне

Fussii, извинявай, че съм засегнала чувствителна за теб тема. Сигурна съм, че тези разговори са тежки и за двете страни, че могат да предизвикат непредвидими реакции, дори травма, ако отговорите са дадени по неподходящ начин. Примерът дадох, за да илюстрирам, че това не е пречката, която да застане между дете и родител. Път се открива, може би трудно, може би болезнено, но вярвам, че има  Peace
А в случая дори не става въпрос и за това. Защото родителите ще бъдат биологични. И бога ми, не разбирам защо това предполага, че детето ще бъде наранено? Точно напротив - та това говори единствено колко е било желано.

# 123
  • София
Ама законно донорство може да има само когато има роднинска връзка между донор и реципиент, така ли? Значи законът изключва възможностите за търговия с човешка плът? Така ли е?

Не знам дали е така, признавам!
Но пак стигаме до това, че въпросът трябва да е уреден със закон.

# 124
Човешкият живот е нещо много сложно, за да бъде предмет на един договор.
За мен има много неща, които трябва внимателно да се обмислят при законово разрешение на сурогатното майчинство.
При евентуален проблем и възникнали усложнения при раждането за СМ какво се случва и как ще бъде тя компенсирана? Ако живота и е застрашен? А ако при възникнали усложнения се окаже, че няма да може да има повече деца?
При проблем с плода, някакви генетични увреждания, или отново проблем с детето при самото раждане?

# 125
  • София
За мен има много неща, които трябва внимателно да се обмислят при законово разрешение на сурогатното майчинство.
При евентуален проблем и възникнали усложнения при раждането за СМ какво се случва и как ще бъде тя компенсирана? Ако живота и е застрашен? А ако при възникнали усложнения се окаже, че няма да може да има повече деца?
При проблем с плода, някакви генетични увреждания, или отново проблем с детето при самото раждане?

Абсолютно съм съгласна! Peace

# 126
  • София

Е той сега е уреден - не може!

# 127
  • София

Въпроса и сега е уреден със закон. Законът го забранява. И се моля (това щото съм религиозен фанатик) тези в парламента да не потвърдят имиджа си на дървени глави, който упорито градят на последък.

# 128

Точно това и аз щях да питам.
Животът ни предлага какви ли не сценарии. Няма как да ги предвидим всичките, нито да ги уредим със закон.

# 129

Именно защото не е възможно да се разпишат и гарантират по разумен и хуманен начин тези неща, Вселената през последните незнам-си-колко милиона години е сложила и "ножа и хляба" у един, а не у двама, трима и т.н., ако ме разбирате какво казвам.

# 130

Има десетки подобни въпроси, които можем да зададем, когато се обсъжда създаването на закон за СМ. И, лично аз, колкото повече въпроси си задавам, толкова повече се убеждавам, че СМ  трябва да се забрани официално.

И още нещо.Ако сте гледали предаванията за СМ и по БТВ и по Нова тв, всички се изказваха абсолютно положително и СМ беше представено като нещо супер нормално, едва ли не това е начина за създаване на бебетата.Нямаше /или не беше допуснато/ нито едно изказване против.

# 131
  • София
Е, затова е демокрацията. За да има различни мнения и мнозинството да надделее над малцинството. Лично аз съм за закон за СМ, но ако не го приемат, няма да се самозапаля пред НС. Simple Smile

# 132
Има десетки подобни въпроси, които можем да зададем, когато се обсъжда създаването на закон за СМ. И, лично аз, колкото повече въпроси си задавам, толкова повече се убеждавам, че СМ  трябва да се забрани официално.

Вече е направено  Peace

# 133
Мираета, разбирам те. Обаче хората си мислят, че нещо дето не го виждат с очите си и не го пипат с ръцете си не съществува.
Жалко!

# 134
  • София
Клер, ще те целуна   bouquet.
Имах спор какво е демокрацията тия дни и не можах да обясня, че имаме право на избор, но и задължение да приемеме избора на мнозинството. Не ми повярваха. Ти ми даваш надежда, че не съм толкова изфъштяла.

Общи условия

Активация на акаунт