за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 150
Флу,
Веднага можеш да разбереш. Има си сайтове с цени, търсене, предлагане - ето - отне ми 20 секунди  Laughing
http://www.surrogacy.ge/

"Наши суррогатные матери требуют компенсацию 9 000 евро." - евтиния бе

# 151
Всяка нормална жена би го направила за сестра си или близка приятелка, предполагам. За другите ще е просто бизнес, но не виждам драма и в това. Трябва да има регламент обаче задължително.

Както и всеки мъж би го направил за свои близки приятели предполагам. Да им направи дете имам предвид.... Кво толкова.

Впрочем за сугогатните бащи защо нищо не се казва. Техните права кой ще защитава... Защо само сурогатните майки се обсъждат.
Сурогатните бащи пак остават в сянка...

Дон,
много си благороден   bouquet
Да ти кажа от най-пряк личен опит, че като опре дотам, сурогатните бащи нещо се изгубват. Никак не е толкова просто.
Сега за приликите и разликите:
- приликата е, че детето ще има да се чуди кой е баща му, ако е пожелал да остане анонимен; това е причина в някои така наречени цивилизовани страни анонимното донорство да не е позволено (т.е. детето има право да знае кой го е сьздал, ако и когато поиска това). В този смисьл има проблеми с 'двама бащи' и пр.
- разликата е, че мьжете не носят плод в утробата си и не раждат, така че ролята им си остава неоспорвана
има и други, но не това темата...

# 152
Мерси, Анет; няма федерален закон, но има щатски, специално калифорнийския често го дават за пример. В Англия е подобна ситуацията.

Пълна забрана само води до неспазване и до търсене на нелегални вратички (както едно време с абортите, например).

==================================================
Сравнението с поръчковите убийства не е адекватно, но определено има много хора, които смятат, че търговията/борбата с наркотици ще спечели много, ако не е на "черно" (последното 100% офф-топик, за което се извинявам).

# 153
Поздравявам си това:
Ама въобще не е комерсиално нееееееееееееее само благородство и чистосърдечие

http://www.surrogacy.ge/index.php?do=left_menu&id=5

# 154
мишолина, туй исках да кажа, дори и щатките не са баш закони,а регулации по определени аспекти от темата. Този процес  в САЩ не е нелегален и подлежащ на законови санкции на много места, това са фактите, емоционалната и "аз мисля" страна на въпроса е друга.
Между другото не едно нещо може да направи "според закона"  или не. На колко безобразния съм се начела свързани с осиновяване (чудесно озаконен процес от години из света),последно доведоха зорлем маса деца от Хаити да им "осигурят дом в САЩ". Аз говоря за общата базирана на факти постановка че ако процесът е орегулиран със законова разпоредба е насетне въпрос на избор да или не. Какво аз  или Х мисли за закона е 13 тема.

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 16:45 от anette1104

# 155
Анко, никой не твърди подобно нещо. Напротив!

Постовете ми от две седмици насам са "Разрешено е в някои щатове на САЩ"
по-скоро се твърди, че "В щатите е напълно позволено и свободно"

Благодаря ти много за инфото!!!

След като тук има изрични законови разпоредби, видими от всеки, а продължава да се твърди, че "В България СМ не е уредено, за това не е забранено" ...

от това се дразня ... от нивото на дебата

# 156
# 157
е да, ама когато се говори за нормативни правила и забрани, по-добре е да се ползват източници като Държавен вестник или  някоя от нормативните системи, а не  постове в бг.мама

Мираетааааааааааааааа,
виде ли душко откъде дойдоха Сара и Авраам  Joy Joy

# 158
Ами лекаря казва че се прави от десетки години - между сестри и майка и дъщеря.

# 159
 ooooh!

Цитат
Некоторые иностранные пары, приезжающие в наш Центр одновременно планируют отдых в Грузии, так как зимние и летние курорты Грузии (Гудаури, Боржоми, Батуми…) пользуются на сегодняшний день большой популярностью в Европе.

Направо начин за излизане от кризата и у нас - хем пълним летните и зимните курорти, хем като си тръгнат чужденците им връчваме по едно бебе за спомен  Sick Пък и ромките "заглаждат косъма" и не лежат на социални помощи... Да приемаме по-бързо закона, че да цъфнем и вържем...

Искрено се надявам, такова да е нивото само по форумите. Защото ако и в парламента доводите са същите... Тогава вече би било драматично.

# 160
Флу,
Веднага можеш да разбереш. Има си сайтове с цени, търсене, предлагане - ето - отне ми 20 секунди  Laughing
http://www.surrogacy.ge/

"Наши суррогатные матери требуют компенсацию 9 000 евро." - евтиния бе
Абсолютна търговия с жив материал!!! ooooh!

Рядко го казвам, но.....се отвратих. Кой както желае да го тълкува.

# 161
Ами лекаря казва че се прави от десетки години - между сестри и майка и дъщеря.
Peace
извинявай, не исках да се заяждам ... и в ден днешен има лекари, които го правят и не се свенят да си го признават... но това не го прави законно

Идеята да се узакони, защото се прави на черно не е състоятелна. Вече казах - и наркотици се прадават на черно. Въпросът е нашето общество дали приема подобна договорка за човешки живот.

# 162
Анко, никой не твърди подобно нещо. Напротив!

Постовете ми от две седмици насам са "Разрешено е в някои щатове на САЩ"
по-скоро се твърди, че "В щатите е напълно позволено и свободно"

Благодаря ти много за инфото!!!

След като тук има изрични законови разпоредби, видими от всеки, а продължава да се твърди, че "В България СМ не е уредено, за това не е забранено" ...

Дебата се присади тук, защото в другата тема в Проблемно забременяване стана много неловко на истинските му инициатори.

Динчо  и Ганката зададоха, незвисимо една от друга, прости и разумни въпроси към подръжниците на идеята "СМ е благородно и прогресивно, но ние като тъмни балкански субекти късно го въвеждаме, бързо да не изпуснем и този влак ...".

И затова се присади и тук тема, те белким нивото пак си е плитичко, че ако се задълбочи, няма как да продължим да убеждаваме, че е хуманно.

Моля отговорете им на тези две форумки, бе, на български питат и съвсем спокойно питат.

# 163
Fussii, ти прочете ли статията? Защото моето разбиране като я прочетох е че м/у роднини си е напълно легално. Явно има законови вратички или липсва забрана в този случай.
А по принцип съм убедена че се прави и "на черно" не между роднини, но рисковете в този случай са много големи и за двете страни, заради липсата на законова регламентация, но едва ли ги спира това.....

# 164
Абе .... мама му стара ... защо се изказвате така компетентно , като хал хабер нямате от темата ...

Мама му стара, татко му млад, що си мислиш, че задължително трябва да си закононарушител, според този "перфектен" закон, за да се сдобиеш с бебе чрез друга майка?
Искаш ли да ти кажа, че абсолютно всичко може да се направи, за да осъществиш това си свое намерение, без този закон да може да те пипне?!?
И всичко ще си е от законно по- законно, и едни хора могат да си свършат едни работи с хартията, похарчена, за да бъдат напечатан този закон.
Така че, не бързай и ти така да се изхвърляш, защото чувала ли си, че "Който търси, намира начини....."?  Whistling
Мислиш, че говоря глупости ли?
Или, че хал хабер си нямам?
Сигурна ли си?
Да се хванем на бас?
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт