за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 165
Ами лекаря казва че се прави от десетки години - между сестри и майка и дъщеря.

А каза ли ако едно от децата на бременната сестра-утроба тежко се разболее, тя дали ще си лежи в чисто и меко легло и  ще си и пие сокчета за задържане  на бебето на поръчалата го сестра или ще прекъсне беременността ( и има ли прао да я прекъсне ????),  за да стои до леглото на детето си в кома, недай Боже на никого, ама нали доктори и адвокати говорят за живота, какъвто е, а не какъвто е от 19,00 до 4 часа за мадамите от кориците на лъскавите списания.

А каза ли дали ако някой почине междувременно и се окаже, че няма кой да поеме поръчаното бебе, дали отй би го поел у дома си ?

И дали би си направил внуче с три майки и двама бащи ?

Има още много въпроси, по които като някой ти даде разумен и хуманен отговор, тогава да се прави на Господ.

# 166
Мислиш, че говоря глупости ли?
Или, че хал хабер си нямам?
Сигурна ли си?
Да се хванем на бас?[/b]  Mr. Green

Ихаа, сега вече стана интересно! Дай да чуем! Имам тука една позната, много се интересува....

# 167
Miraetta,
Тия въпроси човек ако започне да си ги задава не трябва нито да ражда нито да осиновява.
Никой няма гаранция за утрешния ден и какво ще му поднесе.

# 168
Аз бих износила и родила детето на сестра си, ако тя поиска това от мен. Толкова я обичам, че и без това я приемам като евентуална втора майка на моите деца, защо да не бих била евентуална такава на нейните?

Не може да отричате твърдо нещо, само защото не важи са вас.

И аз съм "за" твърд регламент, но няма да е лесно.

Понеже не съм се разочаровала в нивото ти, често ми допадаш като мнение, наистина ти отговарям и ти задавам  въпросче с повишена трудност:
Ако ти си жертвоготовната сестра - временна утроба
 и

ако едно от децата на бременната сестра-утроба тежко се разболее, тя дали ще си лежи в чисто и меко легло и  ще си и пие сокчета за задържане  на бебето на поръчалата го сестра или ще прекъсне беременността ( и има ли прао да я прекъсне ????),  за да стои до леглото на детето си в кома, недай Боже на никого, ама нали доктори и адвокати говорят за живота, какъвто е, а не какъвто е от 19,00 до 4 часа за мадамите от кориците на лъскавите списания.

Та аз морална ли съм да ти задавам този въпрос или вие си имате гаранции от съдбата, че никога и нищо лошо не може да ви се случи.

И това подлежи ли на регламент ?

# 169
Ихаа, сега вече стана интересно! Дай да чуем! Имам тука една позната, много се интересува....

Абсолютно нищо интересно.
Просто суха теория от СК.
Познатата ти да погледне раздел Осиновяване, и сама ще се сети какво да направи, особено, ако толкова много се интересува.  Wink
Но ми беше любопитно мнението на Fussii по въпроса, защото явно е запозната и си има хал хабер.
 Thinking

# 170
То е елементарно да се сети човек, неомъжена ражда,  мъжът припознава и т.н.

# 171
  • Sofia
Ами лекаря казва че се прави от десетки години - между сестри и майка и дъщеря.

А каза ли ако едно от децата на бременната сестра-утроба тежко се разболее, тя дали ще си лежи в чисто и меко легло и  ще си и пие сокчета за задържане  на бебето на поръчалата го сестра или ще прекъсне беременността ( и има ли прао да я прекъсне ????),  за да стои до леглото на детето си в кома, недай Боже на никого, ама нали доктори и адвокати говорят за живота, какъвто е, а не какъвто е от 19,00 до 4 часа за мадамите от кориците на лъскавите списания.

А каза ли дали ако някой почине междувременно и се окаже, че няма кой да поеме поръчаното бебе, дали отй би го поел у дома си ?

И дали би си направил внуче с три майки и двама бащи ?

Има още много въпроси, по които като някой ти даде разумен и хуманен отговор, тогава да се прави на Господ.

Безумни и несериозни въпроси  Laughing
А ако първородното дете на бременна втори път жена се разболее, какво следва? Да абортира, за да се грижи за първото си дете ли?
Относно казуса ако почине някой от поръчителите, какво следва - това е предмет на нормативна уредба.
Третото за внучето, признавам, не го разбрах изобщо  Embarassed

# 172
Абе .... мама му стара ... защо се изказвате така компетентно , като хал хабер нямате от темата ...

Мама му стара, татко му млад, що си мислиш, че задължително трябва да си закононарушител, според този "перфектен" закон, за да се сдобиеш с бебе чрез друга майка?
Искаш ли да ти кажа, че абсолютно всичко може да се направи, за да осъществиш това си свое намерение, без този закон да може да те пипне?!?
И всичко ще си е от законно по- законно, и едни хора могат да си свършат едни работи с хартията, похарчена, за да бъдат напечатан този закон.
Така че, не бързай и ти така да се изхвърляш, защото чувала ли си, че "Който търси, намира начини....."?  Whistling
Мислиш, че говоря глупости ли?
Или, че хал хабер си нямам?
Сигурна ли си?
Да се хванем на бас?
 Mr. Green

А аз веднага ти отговарям, ама малко иносказателно.

Въпрос:
По официални данни знаеш ли за Швейцария сред кои социални кръгове секциото е най-малко разпространено като начин за родоразрешение през последните години?

Предполагаем отговор: Сред по-бедните, емигранти, маргинали и пр. Колкото и да е богата една държава, всякакви хора има, а секциото по дифолт е по-скъпо от нормалното раждане

истински отговор:
Сред семействата, в които поне единия от родителите е лекар или юрист.

Малко подсказване за твоите бойки твърдения: да, прави се, но е извън закона, а това, че на теб не ти е ясно къде е границата, е разбираемо - не си юрист, НО това, което докторите и останалия мед. и немедицински персонал върши срещу  нещо за вас, дали би го свършил за себе си, за децата си ...
Не че нещо, само питам.
А накрая с ДНК проерихте ли резултата...
Пак само питам.

# 173
То е елементарно да се сети човек, неомъжена ражда,  мъжът припознава и т.н.

bouquet

Браво!
Ето, че не сме чак па толку безхаберни.
 hahaha

# 174
На този акъл, който съм в момента (нямам деца и не познавам връзката, която се изгражда между майката и плода по време на бременност) мисля, че бих го направила за сестра си, ако не дай си Боже някой ден има проблеми да износи. Много сме близки, обичам я и не го приемам като нещо "извратено", бебето остава в семейството и ще си е "наше". Само за нея, за никой друг, не и срещу заплащане.

Трудно ми е обаче да осъдя двойки, които желаят да се възползват от това.

Чувала съм за случаи, когато родители си раждат второ дете, за да стане донор на първото и да помогне за лечението му, това ме смущава много повече Confused

# 175
Но ми беше любопитно мнението на Fussii по въпроса, защото явно е запозната и си има хал хабер.[/b]  Thinking

Веднага получаваш отговор - авторът на статията съм аз:

http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/04/05/700603_deca_na_kilogram/

ако не се отваря цялата тук:

http://suzetoq.blog.bg/zabavlenie/2009/03/31/deca-na-kilogram.315928

# 176
  • Sofia
Чувала съм за случаи, когато родители си раждат второ дете, за да стане донор на първото и да помогне за лечението му, това ме смущава много повече Confused

Абсолютно!

# 177

А в случая дори не става въпрос и за това. Защото родителите ще бъдат биологични. И бога ми, не разбирам защо това предполага, че детето ще бъде наранено? Точно напротив - та това говори единствено колко е било желано.

Какво е майка от биологична гледна точка? Говоря само и единствено за биология.
Човек роден от СМ ще има две биологични майки.

# 178
.............
Малко подсказване за твоите бойки твърдения: да, прави се, но е извън закона, а това, че на теб не ти е ясно къде е границата, е разбираемо - не си юрист, НО това, което докторите и останалия мед. и немедицински персонал върши срещу  нещо за вас, дали би го свършил за себе си, за децата си ...
Не че нещо, само питам.
А накрая с ДНК проерихте ли резултата...
Пак само питам.

Честно казано, не мисля, че медицинския или немедицинския персонал, и въобще който и да било, ще е наясно с това, което (примерно) сме решили да правим аз и половинката ми, ако сме си намерили желаеща да износи детето ни жена.
Не виждам и никаква граница (юридически погледнато), защото просто няма престъпен и нарушен закон, естествено.
Но последното за ДНК-то тотално ме оплете.
Какво имаш предвид, извинявай, и изобщо за мен ли става дума?
 newsm78

Веднага получаваш отговор - авторът на статията съм аз:

Говорехме за нарушения, незаконно и т.н.
Което, както вече казахме може автоматически да се превърне в законно, без проблем.
Не виждам какво общо има това с линка.
 Rolling Eyes

# 179
  • Sofia

А в случая дори не става въпрос и за това. Защото родителите ще бъдат биологични. И бога ми, не разбирам защо това предполага, че детето ще бъде наранено? Точно напротив - та това говори единствено колко е било желано.

Какво е майка от биологична гледна точка? Говоря само и единствено за биология.
Човек роден от СМ ще има две биологични майки.

Да, но едната ще бъде освен биологична и всичко останало. Много по-важно е как ще бъде отгледано и обгрижено едно дете, а не от кого ще бъде родено. Нима ще отречете това?
Вестниците са пълни с потрисащи истории на деца жестоко малтретирани от родните си родители - майки и бащи. Форумът е пълен с възмущение относно тези случаи.
И същевременно практиката познава безкрайно много истории в които не биологични родители са отгледали, създали, човек, дарили са го с цялата любов, без да са го заченали и износили.

Общи условия

Активация на акаунт