за сурогатните майки

• 137 894
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 285
и как се чуства едно дете, предмет на облигационно правен спор  Thinking
Както се чувства и едно дете, предмет на спор за родителски права, чиито родители се наричат взаимно "к..ва" и "пед.л" Confused Ама хайде да забраним и разводите Confused

Да, но така изначално узаконяваш проблем ... Това ми е един от основните проблеми

Нормативната уредба на брака и развода не гарантира провала на брака.

Нормативната уредба на СМ гарантира изоставянето

# 286
малко извьн темата, но все пак реплики:
От собствените си интереси и желания е водена осиновителката при осиновяването, не родната майка и детето. Те при осиновяване извън семейството нямат думата. Родната майка, добра или лоша, жива или мъртва, си остава майка и нищо не може да промени този факт.

Не е така. Ако осиновяването е станало по законен пьт, осиновителите по никой начин не са насилвали майката да си оставя детето. Тя има думата, и още как, включително и правото да спре осиновяване, ако е размислила. Айде сега да не ги правим само жертви и светици тези жени. По-сложно е.

Моя позната непрекъснато повтаряше как и се късало сърцето всеки път като оставяла бебето в болницата и естествено детето само започва да употребява тази дума.
Ми много хубаво прави тази твоя позната, защото назовава това, което е чувствало бебенцето. Затова и повтаря то, защото разбира. Като кажеш на детето, че всички подскачали от радост около него затова, че е било в кувьоз, то не повтаря, а спира да пита. Така е и с отделянето от родната майка впрочем, сурогатна или не.
  bouquet

# 287
  • София
Само човек, който не е чул въпроса "Мамо, защо не си ме родила ти?" и последващото "А тя защо ме е изоставила?" може да мисли, че няма проблем да поръчаш някой да ти износи дете. Поръчвайте си, но някой ден, когато децата ви станат на 5 години и започнат да питат, и когато ясно виждате празнотата и болката в очите им... как ще се почувствате от факта, че вие сте причината за тази болка?
Дали да създадеш човек, обречен да го боли най-вероятно цял живот, е правилно? А дали да го направиш само с цел да продължиш своите гени, които природата е отказала да продължи е правилно? Не знам, знам само, че да заложиш по зачатие болка в душата на детето си е най-ужасното престъпление за мен.
Да, много жени го правят и затова има толкова захвърлени по домовете деца, но те не го правят с идеята, че правят нещо добро - при тях просто се е случило (което в никакъв случай не ги оправдава)...

Това са теории.
Повярвай ми, ако едно дете е щастливо, заобиколено с обич,  нито на 5, нито на 6 задава такива въпроси.

# 288
Ха ха, по-безумно мнение от това на Невена не бях чела

Клер, задава и още как

# 289
  • София

Клер, задава и още как

Уверявам те, че не задава. Приеми, че го знам от опит.

# 290
Само човек, който не е чул въпроса "Мамо, защо не си ме родила ти?" и последващото "А тя защо ме е изоставила?" може да мисли, че няма проблем да поръчаш някой да ти износи дете. Поръчвайте си, но някой ден, когато децата ви станат на 5 години и започнат да питат, и когато ясно виждате празнотата и болката в очите им... как ще се почувствате от факта, че вие сте причината за тази болка?
Дали да създадеш човек, обречен да го боли най-вероятно цял живот, е правилно? А дали да го направиш само с цел да продължиш своите гени, които природата е отказала да продължи е правилно? Не знам, знам само, че да заложиш по зачатие болка в душата на детето си е най-ужасното престъпление за мен.
Да, много жени го правят и затова има толкова захвърлени по домовете деца, но те не го правят с идеята, че правят нещо добро - при тях просто се е случило (което в никакъв случай не ги оправдава)...

Това са теории.
Повярвай ми, ако едно дете е щастливо, заобиколено с обич,  нито на 5, нито на 6 задава такива въпроси.

Не ти вярвам. От опит, не от теории. Задава ги на 3, на 4, на 5, на 8, и на 38.  Точно защото е заобиколено с обич. Иначе си мьлчи и оцелява.

# 291
Дами, светът и без това е доста сложен, не го усложнявайте допълнително. Знам, че можем да превърнем в дяволско начинание всяка добронамерена идея.

И както казва мъдрата ни Имелда Маркос - Това, че нещо е забранено, не означава, че ще спре да се прави. По-добре да е законно и да се регулира от властите.

И ако ви е страх от въпроси, значи сте прекалено чувствителни.  Grinning

# 292
  • Sofia
Моя позната непрекъснато повтаряше как и се късало сърцето всеки път като оставяла бебето в болницата и естествено детето само започва да употребява тази дума.
Ми много хубаво прави тази твоя позната, защото назовава това, което е чувствало бебенцето. Затова и повтаря то, защото разбира. Като кажеш на детето, че всички подскачали от радост около него затова, че е било в кувьоз, то не повтаря, а спира да пита. Така е и с отделянето от родната майка впрочем, сурогатна или не.
  bouquet

Ще ме прощаваш, но това са абсолютни безумици.

# 293
  • София

този аргумент се развява много често от противниците на СМ, най-вече от осиновителите. представя се като аксиома - факт, който не се нуждае от доказателство и следва да се приеме наготово. всъщност, теорията за "първичната рана" е просто една теория, която далеч не се подкрепя от всички специалисти. твърдението, че ще заложиш по зачатие болка в душата на някой, който никога няма да разбере за начина си на раждане, е спекулативно за мен.

колкото до силната връзка, създаваща се между майката и детето в утробата, питам се къде е отишла тя в поредния случай - http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-04-01&article=319560

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 11:59 от jam

# 294
  • Вън от пространство и време
На мен също ми ги задават - и на 3 и на 7. Явно сме неспособни да дадем обич и да направим децата си щастливи... Wink

# 295
  • София

Това са теории.

Не ти вярвам. От опит, не от теории. Задава ги на 3, на 4, на 5, на 8, и на 38.  Точно защото е заобиколено с обич. Иначе си мьлчи и оцелява.

Дали ми вярваш или не, това не променя обективната истина.

# 296
Ох Клер  Simple Smile ....

Фоксчето не разсъждава теоретично ... казва ти неща от първа ръка ... мислиш ли, че не обича сина си, че не го прегръща, че не го обгражда с любов

Сина ми на 3 години и половина вече ме пита "Тя какво си е казала като ме е видяла и като съм толкова хубав как ме е оставила"

Мами, аз не съм бременяла, не съм кърмила, не съм гледала новородено. Доверявам се на 100 процента на всичко, което ще чуя от вас по тези въпроси. Не би ли могло, не да ми се доверите напълно, но поне да допуснете, че може да има истина в думите ми:

Детето страда истински и доживот,  когато е отделено от жената носила го 9 месеца

и тази мъка е необяснима, нерационална идва в най-неочаквани моменти и те завлича надолу - много е страшно - виждала съм го

# 297
  • София
На мен също ми ги задават - и на 3 и на 7. Явно сме неспособни да дадем обич и да направим децата си щастливи... Wink

За кои точно въпроси говориш?

# 298
  • Sofia
И ако ви е страх от въпроси, значи сте прекалено чувствителни.  Grinning

Аз мисля, че става дума за страх.

# 299

Клер, задава и още как

Уверявам те, че не задава. Приеми, че го знам от опит.

Ами аз също го знам от опит. А те уверявам, че обичам детето си безкрайно.

Общи условия

Активация на акаунт