за сурогатните майки

• 138 024
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 795
  • Paris, France
Аз съм 'за'. Хомо двойка иска да има дете, намира жена да им го роди ( с материал на някой от двамата) и им го оставя. Това мисля, че в Щатите го има ( Калифорния), и се води сурогатство също.
При лесбийките е лесно - достатъчно е да отидат в спермна банка  Wink ( ах това търговия ли е с тяло!)
Ако у нас се реши такова нещо, предполагам, че ще е само за хетеро-двойки с ясен репродуктивен проблем. Въпреки, че ако аз го правя закона, сигурно ще легализирам и това.

Нямам нищо против хомосексуалните двойки и единици и даже имам много такива приятели. Всъщност аз мъже, освен метро и хомо май не понасям. Тези хора имат изключителна артистичност, мъжественост итн. И все пак, не ми се иска да съм дете на такава двойка, да ме отглеждат те и в акта ми за раждане да има имената на двама бащи, а не майка или майка и баща. Лесбийки за майки не ща, мисълта да ме водят на училище две лелки с вид на трактористи не ми допада.

# 796
Е, ти си вече зрял човек, разминала ти се е таз съдба тежка  Grinning

# 797
Напротив, Jam, разбирам. Говоря за споделени истории точно на осиновени. Споделени чувства и емоции, които са присъствали в живота им, преди да разберат за осиновяването. Травмата е преди научаването на истината. Не аз, ти бъркаш понятията.  Stop
Дреме ми за научни изследвания и прочее неща, които ще докажат на хора, като теб, че теорията е вярна. За мен е вярна, защото съм минала през това.  
Кои дискусии си заслужават, тези, хипотетичните бла, бла на хора, които само са чували ли? Или на онези, които са затънали до шия в "нонсенси"?
Не ми отговаряй! Не желая да продължавам този спор с хора, за които нещата са само хипотетични.  Stop

Нима не стана ясно, че участието на три от списващите е поръчково и каквото и да им се каже, те си имат задължения за изпълняване и диалог с тях не става.

Не случайно темата  се раздвои от другия форум с надеждата тук да се формира друго мнение.
А още по-неслучайна е появата на още две-три теми, които така да се каже, да подпрат тази откъм двете и граници - осиновяването - от една страна и от друга - други лабораторни творчества - избор по пол и пр.

Стана очевадно ясно, че конструкцията СМ няма и допирна точка с какъвто и да било хуманизъм.
За разлика от нея, осиновяването носи и елемент на хуманизъм, та се наложи поръчващите да пуснат темата за това защо не искате да осиновявате болни деца.
Елементарно и обидно за четящите. Все още не сме се изродили и затъпели до там, че да не се замислим пред поредното безумие,. представено ни като много прогресивно, за което сме закъснели.Конструкцията СМ не я сравняваме с осиновяването.
Само се каза и то доста отговорно, за разлика от поръчковото участие на СМ-ентусиастите, че дете с подобна рана не е лесно за връщане към нормално детство и нормален живот.
Казаха го тактично, но ясно и възрастни деца и родители на такива деца и съпрузи на такива деца.
От юридическа гл.т. освен със заплаха и насилие, няма как държавата да гарантира спазването на подобен договор, каквито и прекрасни формулировки да се измислят.

Ама имат си хората поръчка и си я изпълняват - да пошумят тука и да забаламосат публиката.
От цялото си сърце се надявам здравият разум да надделее.

# 798
  • София
Наистина не разбирам какво означава това "само биология". Та ние СМЕ само биология! Дори това, което смятаме за разум и душа пак Е биология! Хормони! Химия! Не зная защо, но това "само биология" ми напомня за това човек да отиде да се изсере в тоалетната. Нима отглеждането на едно дете също като раждането не е биология? Това ни е заложено биологично, в гените, закрепено е с еволюцията да се грижим за човешкото поколение, дори когато то не е наше родно, генетично! Затова сме оцеляли като вид, като се има предвид колко малко човешки бебета може да роди и отгледа до полоза зрялост една жена.

На мен вече ми се струва, че има някакво извратяване на мисленето, щом стигаме дотам, че поставяме под съмнение бременността и раждането дали са част от майчинството или не. Повечето жени НЕ изоставят децата си, не ги захвърлят в кофата за боклук. Хайде, помислете малко, какво се е случвало и се случва и сега по време на война. Сещате ли се, че не е само това, което пише в учебниците по история за разрушенията и битките? Ставало е и става и това, че жените биват изнасилвани на поразия, а голяма част от тези жени забременяват. Ако всички жени, които са забременяли "от врага" не смятаха тези плодове за свои, а ги умъртвяваха, досега човечеството да се е затрило! Жените въпреки всичко са раждали и ги раждат тези деца, плод на изнасилване! Защо просто не са ги убивали, щом майчинтвото започва след раждането?

# 799
А и, доколкото зная, и сега се правят изключения. А и има клиники в чужбина за тази работа. Ако изобщо се стигне до такъв развой на събитията, аз като майка мога да се жертвам за детето си, още повече, че въпросното хипотетично внуче ще е в семейството. Но това пак са изключения. Колко на случаите на такова близко родство? Тогава дори няма да става въпрос за пари!

Значи за дъщеря си би търсила "клиники в чужбина за тази работа" и "изключения" - а "обикновените" хора да ходят да осиновяват? Малко лицемерничко, а?

# 800
  • София
Ти прочете ли какво съм написала? Май не си! Нищо че си го извадила като цитат!
Има голяма разлика между това една майка да стане СМ за дъщеря си и това една никому непозната жена да стане СМ за чужди хора срещу пари. И защо пак намесваш осиновяването? Аз никъде не го посочвам като аргумент или свързано със СМ. Разглеждам СМ като възможност сама по себе си, отделно от всичко друго. Все пак, този закон ще третира СМ, а не осиновяването от сиропиталище!

# 801
Наистина не разбирам какво означава това "само биология". Та ние СМЕ само биология!

Все си мисля, че има някаква разлика между мен и един зеленчук, например, ама щом си рекла, че няма...   Confused
Ти не беше ли завършила психология? Странно, какво учи толкова години тогава? Анатомия и физиология?  Laughing
Останалото не ми се коментира, че се изкушавам да дам пример за майките, убили децата си и съвсем ще излезем извън темата.
Просто моето мнение е, че не раждането на дете прави майката такава. Между другото, осиновяване съществува и при животните. Явно все пак си има някакви биологични предпоставки, защото се знае, че само човек е способен на нелогични и безсмислени действия - при животните всичко е рационално и природосъобразно.

# 802
Тая тема стана голяма боза...
децата за нищо ги нямат някои. Давайте да си произвеждаме и инкубираме по всички възможни начини и да дадем по едно и на гейовете и лесбийките, защото виждате ли, толкова е скучно да се отглеждат само кученца, пък и децата им повдигат социалният статус.

# 803
децата за нищо ги нямат някои. Давайте да си произвеждаме и инкубираме по всички възможни начини и да дадем по едно и на гейовете и лесбийките, защото виждате ли, толкова е скучно да се отглеждат само кученца, пък и децата им повдигат социалният статус.

Защо, какво лошо има хомо-двойка да имат деца?
Или хомосексуализмът ги лишава от естественото желание да са родители? Защо да ги 'нямаме за нищо" децата. Всеки човек има право да се възпроизвежда, да е родител. Това е естествено, какво общо има хомосексуализмът с това право?

# 804
Има голяма разлика между това една майка да стане СМ за дъщеря си и това една никому непозната жена да стане СМ за чужди хора срещу пари. И защо пак намесваш осиновяването? Аз никъде не го посочвам като аргумент или свързано със СМ. Разглеждам СМ като възможност сама по себе си, отделно от всичко друго. Все пак, този закон ще третира СМ, а не осиновяването от сиропиталище!

В момента няма регламент, по който ти да станеш СМ на дъщеря си - колко пъти трябва някой да го напише, за да го разбереш? Борбата на повечето хора е именно за такъв регламент. Макар че какво правим, ако по това време здравословното ти състояние не позволява да износиш дете на дъщеря си? И какво правят хората, които нямат роднини, способни да износят дете?

# 805
  • София
Да, и неврология и сродните й, макар да не съм точно психолог. Но това и не е важно в момента. Не виждам смисъл да се подхваща много модерният през последните десетилетия спор за това дали родителството е биологична или социална функция. Аз лично подозирам, че на моменти психологията като наука е готова да направи лееекички завойчета насам-натам, за да угоди на новите посоки на цивилизацията и технологията.
Все пак една жена да си убие детето или да го захвърли е по-скоро изключение. Обикновено се дължи на социален натиск (какъв срам, да забременее без да е омъжена; или, забременява, докато мъжът й отсъства) или пък има психологически, а често и психиатрични проблеми.
При животните също не всичко е рационално. Много често, особено при първа бременност и раждане, женската не е способна или няма опит как да отглежда новороденото. Например, ако животното е отгледано в плен и не е имало възможност да се научи на майчинство, остава му да разчита единствено на инстинктите, което пък не винаги е достатъчно. Бозайниците не са студени и рационални, а също имат емоции. Най-лесно е да дам за пример приматите и скръбта, която изпитва женската, когато раждането се окаже неуспешно или новороденото умре - как не иска да го пусне, разнася го с дни, опитва се да му дава да суче, милва го, плаче... Хайде, кажи ми сега, че маймуната е станала майка едва като е родила и че не е въпрос на биология! Ние, хората, колкото и да се мислим за венец на природата, сме също едни примати, но подхванати от друг клон на еволюцията.

# 806
Андариел, ти не беше ли счетоводител?

Какъв невролог и сродните й.. обясни моля, че нещо не вдявам. Неврология не е ли дисциплина в медицината. Какви са й сродните?

# 807
  • София
Да, бях счетоводител, това е първата ми професия. Сега надграждам, защото се истересувам от връзката на икономиката (като цяло и в частност потребителско поведение и организационно поведение) с психологията и социологията. По-задълбоченото учене на психологически дисциплини изисква и познания по неврология. Все пак, мозъците ни ни правят това, което сме! Трябва да се знае какво как протича там!

# 808
  • София

Защо, какво лошо има хомо-двойка да имат деца?

Книга може да се напише по въпроса, но ще се въздържа да я пиша точно тук.

При толкова деца без родители идеята за сурогатно износване ми се струва малко цинична. Или някой е толкова вторачен в желанието гените му да пребъдат, че нарича това желание желание да бъде родител?

Доказано е, че пренаталният период има своя сериозен отпечатък у децата. Те. и децата износени от СМ са обременени от чужда личност почти колкото и изоставените деца. Това обезсмисля начинанието в голяма степен.

Но да изключим търговията с утроба и други негативни варианти. Всяка жена, която е била бременна вероятно знае какво би причинила и на родилката и на бебето след като ги раздели. Нито току що родилата СМ, нито бебето могат да разберат направени в миналото уговорки. бебето не знае от чий сперматозоид и от чия яйцеклетка е произлязло, а търси онази, която го е износила и родила, тя е майка му за него. Самата СМ, да речем сестра или близка роднина, сигурни ли сме как ще се чувства, до какво може да доведе това "добро дело".

Не харесвам крайностите, затова ще кажа, че за мен при СМ очевидно рисковете са много повече от потенциалните ползи. А на бъдещите майки, които са преживели ужаса от прекъсната бременност или не дай Боже загуба на дете ще припомня, че има и много дечица, които са преживели или ще преживеят ужаса на неуспешните опити да имат родители.

# 809

Или хомосексуализмът ги лишава от естественото желание да са родители? Защо да ги 'нямаме за нищо" децата. Всеки човек има право да се възпроизвежда, да е родител. Това е естествено, какво общо има хомосексуализмът с това право?

Да се възпроизвежда човек не е никакво право . Животните се възпроизвеждат и без право Mr. Green
Да имаш деца не е право.
А темата за хомосексуалистите не ми се коментира, ще ме извиниш. Биологичното им "устройство" и социалната им нагласа ги правят безправни що се отнася до децата. Нека се примирят с това.

Общи условия

Активация на акаунт